Χαρ.Αθανασίου: Προέχει η Εθνική Ασφάλεια!

11 Αυγούστου 202216:12

Το παράδειγμα των εκλεγμένων Ελλήνων μουσουλμάνων βουλευτών της Θράκης ως υποψήφιων πρακτόρων της Τουρκίας και μάλιστα σε θέματα μεταφοράς μεταναστών χρησιμοποίησε ο Χαράλαμπος Αθανασίου για να δικαιολογήσει τις παρακολουθήσεις των τηλεφώνων σε συνέντευξη του χθες Τετάρτη το βράδυ στον τηλεοπτικό σταθμό της Μυτιλήνης «Αίολο» 

«Ας υποθέσουμε ότι ένας βουλευτής ο οποίος έχει θρησκευτικό προσανατολισμό εντελώς διαφορετικό από τους ορθόδοξους, ας πούμε ένας μουσουλμάνος βουλευτής της βορείου Ελλάδος – δεν λέω ότι υπάρχει καμία αιχμή προς Θεού – αν υποθέσουμε ότι δίνει κάποια πληροφορία στη γείτονα χώρα από πού θα μπουν οι μετανάστες κλπ. Γιατί δεν πρέπει να ελεγχθεί; Εδώ προέχει η εθνική ασφάλεια.» είπε ο κ. Αθανασίου.

Και συνέχισε απαντώντας στην ερώτηση αν πρέπει να ελέγχονται δηλαδή τα τηλέφωνα:

«Αν τηρείται η διαδικασία την οποία ο νομοθέτης προβλέπει βεβαίως. Τι λέει ο εκτελεστικός, ο εφαρμοστικός νόμος του Συντάγματος. Τι λέει το Σύνταγμα στο άρθρο 19; Λέει επί λέξει. Νόμος ορίζει τις εγγυήσεις υπό τις οποίες η δικαστική αρχή δεν δεσμεύεται από το απόρρητο για λόγους εθνικής ασφάλειας. Αυτό λέει το Σύνταγμα.».

Αρθρογράφος