Γιάννης Γκαράνης: Δεν μπορούμε να κάνουμε θαύματα- Το ταμείο του Δήμου είναι αδύναμο

29 Σεπτεμβρίου 202306:05

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

“Το πιο εύκολο για έναν Δήμαρχο είναι να κάνει έργα βιτρίνας , να πάρει δάνειο και να τα χρεώσει στους δημότες” τόνισε ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης κατά την συζήτηση που είχε με κατοίκους του οικισμού του Κοσμίου.

Ο κ. Γ. Γκαράνης είπε ότι”ο Δήμος Κομοτηνής έχει μεγαλώσει, στους 48 οικισμούς δεν μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα, το ταμείο είναι αδύναμο και προσπαθούμε με ευρωπαϊκά προγραμματα να κάνουμε ό,τι μπορούμε. Το Κόσμιο ειναι πίσω σε πολλα πραγματα, αλλά προσπαθούμε να τα βελτιώσουμε”

Σκανδαλώδης οικονομική διαχείριση από τη Διοίκηση της ΔΕΥΑΚ;;;

Σύμφωνα με τα όσα ακούσαμε σε ηχητικό απόσπασμα από την συζήτηση που είχε ο υποψήφιος Δήμαρχος της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ στο Κόσμιο Κομοτηνής και σε σχετική ερώτηση για τα χρέη της ΔΕΥΑΚ  απάντησε ότι «η δική μου απόφαση ήταν το ενεργειακό κόστος να μη μετακυλιστεί στους δημότες. Έχουμε τη δυνατότητα να το πληρώνουμε σε δόσεις. Αυτό το κόστος έπρεπε να το πληρώσει το κράτος, όπως είχε υποσχεθεί ο τότε αναπληρωτής υπουργός. Άρα, το κράτος είναι αναποτελεσματικό και αυτά που λέει δεν τα κάνει. Ο Υπουργός υποσχέθηκε 80 εκ. ευρώ και μετά τις εκλογές δεν έδωσε τίποτα. Όλες οι ΔΕΥΑ χρωστάνε 150 εκ. ευρώ», απάντησε.

Τα παραπάνω αποτελούν προφανώς μία απάντηση σε παλαιότερες αιτιάσεις του κ. Αντώνη Γραβάνη προς την Διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής για κακοδιαχείριση και κακοδιοίκηση.

Αντώνης Γραβάνης: Η διοίκηση Γκαράνη άδειασε τα ταμεία

Αρθρογράφος