Από την Κεσσάνη στο Λαμπρό και τα Αμάραντα: Γεύματα Ιφτάρ τουρκισμού και μισαλλοδοξίας και “ιδιωτικές επισκέψεις”…

18 Απριλίου 202209:00

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Έχουμε αρκετές φορές αναφερθεί στον λειτουργικό ρόλο που έχει ανατεθεί στους εκπροσώπους του πολιτικού ισλάμ στα πλαίσια του σχεδίου αποσταθεροποίησης της Θράκης με όχημα (και) τον αλυτρωτικό Σύλλογο Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (ΒΤΤDD) με έδρα την Προύσσα και πρόεδρο τον Χασάν Κιουτσούκ ή την Διεύθυνση Τουρκικών Υποθέσεων (ΥΤΒ) με διευθυντή τον Αμπντουλαχ Ερέν οι οποίοι ως “μητρικοί σύλλογοι” με την σειρά τους διατηρούν ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με ακραίες εθνικιστικές οργανώσεις εντός κι εκτός Τουρκίας.

Τα γεύματα Ιφτάρ (κυρίως) ή/και Σαχούρ, αυτά που διοργανώνονται από το Ερντογανικό παρακράτος ή το μειονοτικό παραϊερατείο με αφορμή τον ιερό μήνα του Ραμαζανιού ,εντάσσονται σε ένα ιδιότυπο πρόγραμμα πολιτικής δικτύωσης και επικοινωνίας ομοδόξων κι ομοφρόνων υπό την αιγίδα του πολιτικού ισλάμ και με αντικειμενικό σκοπό την διεύρυνση της τοπικής ανθρωπογεωγραφίας υπό το πρίσμα του νεοθωμανικού αναθεωρητισμού και του συνοδού τουρκισμού.

Μετά τα όσα τραγικο-κωμικά που διαδραματίσθηκαν στο γεύμα Ιφτάρ της Ξάνθης, το Σάββατο 16/4/2022 διοργανώθηκε δείπνο στην Κεσσάνη Τουρκίας από τον BTTDD με την συμμετοχή 30 και πλέον επισήμων προσωπικοτήτων κι επωνύμων της μειονότητας.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους ήταν και οι Hasan Küçük ,İbrahim Şerif, Aydın Ahmet, Sedat Hasan, Ozan Ahmetoğlu, Çiğdem Asafoğlu, Cemil Kabza, Hüseyin Baltacı, Sinan Amet Erdem Hüseyin, Sibel Mustafaoğlu, Latif Mehmet, Hüseyin Bostancı, Pervin Hayrullah,Mustafa Ali Çavuş, Galip Galip, Süleyman Macır, Bekir Mustafaoğlu, Shahin Education and Culture Association President Oktay Hoçka, Kadi Ismet, Imam Caner Sadık Sadık , Ahmet Kara, Hasan Apti, Mehmet Koç, Abdi Pencal,Ahmet Pasha, Burhanettin Hakgüder, Necmettin Hüseyin, κ.α..

Κατά την διάρκεια του τελετουργικού σκέλους της συνάθροισης, οι καλεσμένοι ανέπεμψαν προσευχές κι ευχαριστίες στον Αλλάχ μέσω του παραθρησκευτικού λειτουργού και ψευδομουφτή Ιμπραήμ Σερήφ, άκουσαν ομιλίες για την τουρκική ταυτότητα της μειονότητας, την δήθεν καταπίεση που υφίστανται από το ελληνικό κράτος, την μη εφαρμογή αποφάσεων ΕΔΑΔ και δεσμεύθηκαν για την συνέχιση του “ιερού αγώνα των Τούρκων της Κεντρικής Δυτικής Θράκης, της Τουρκίας και της Ευρώπης”..

Την Κυριακή 17/4/2022 διοργανώνεται Ιφτάρ στον Δήμο Αρριανών από κοινού από τον Μητροπολιτικό Δήμο της Προύσσας στον οικισμό Λαμπρό και στις 18/4/2022 στα γεύμα Σοχούρ στα Αρριανά. Στο βίντεο που δημοσιοποίησαν ο Δήμαρχος Αρριανών κ. Ριντβάν Αμέτ και ο Δήμαρχος του μητροπολιτικού δήμου της Προύσας Alinur Aktaş δήλωσαν ότι θα μοιραστούν τις ευλογίες τους και θα προσκαλέσουν όλο τον λαό .

Τελικώς,λόγωτης  κακοκαιρίας το γεύμα Ιφτάρ διοργανώθηκε στο κλειστό γυμναστήριο του Δοκού. Παρόντες εκτός από πλήθος κατοίκωνήταν οι:

Alinur Aktaş, Rıdvan Ahmet, Murat Ömeroğlu, İbrahim Şerif, Sadık Ahmet, Genel Başkan Çiğdem Asafofoğlu, Sabık Başkan Mustafa Aliçavuş,Burhan Baran , İlhan Ahmet, Tarkan Multaza, Cihan İmamoğlu, Sinan Ahmet, Önder Mümin, Sedat Hasan, İmam Hatip Mehmet Emin Ahmet, Erdem Hüseyin, Ali Emin Latif κ.α.

Παρενθετικά ν’αναφέρουμε ότι ο κ Alinur Aktaş και ο μητροπολιτικός δήμος της Προύσσας οργανώνει γεύματα Ιφτάρ και Σοχούρ στα Βαλκάνια (Σκόπια,Νόβι Παζάρ, Τούτιν, Κοσσυφοπέδιο, Κίρτζαλι) όπου εκπονούνται και επενδυτικά προγράμματα της ΤΙΚΑ.

Αυτό ήταν άλλωστε και το μήνυμα που έστειλε στο Σοχούρ της 18/4/2022 ο κ Alinur Aktaş  λέγοντας:«Αγαπώ πολύ τη Δυτική Θράκη. Αγαπώ πολύ τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το Κόσοβο και τη Μακεδονία. Αγαπώ τους μουσουλμάνους ομοθρήσκους μου εκεί. Είναι πολύτιμα και πολύτιμα για μένα” κάνοντας αναφορές καιστη Σομαλία, το Ιράκ, τη Συρία και το Αφγανιστάν

Τέλος, στις 25/4/2022 σχεδιάζεται γεύμα Ιφτάρ στην Ροδόπη με αρχικό σχεδιασμό για το χωριό Αμάραντα με της παρουσία υψηλοβάθμων αξιωματούχων της Τουρκίας όπως ο Υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού κ. Mehmet Kasapoğlu, ο διευθυντής της ΥΤΒ κ. Abdullah Eren , o Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Hakan Cavusoglu.

Αναμένεται ότι και σε αυτή την περίπτωση η ελληνική πλευρά θα μιλήσει για “ιδιωτικές επισκέψεις” τούρκων αξιωματούχων.

Ολοκληρώθηκε η “ιδιωτική απόβαση” του ΤΥΦΥΠΕΞ στην Κομοτηνή, την Ξάνθη και το Διδυμότειχο – Αμήχανη παρακολουθεί η Ελληνική Κυβέρνηση (video, photos)

Το ότι , βεβαίως, τα γεύματα Ιφτάρ ειναι ταυτόχρονα και συνώνυμα του “μυστικού δείπνου” της πολιτικής ίντριγκας είναι γεγονός και αυτό φαίνεται από τον διαγκωνισμό στα γεύματα αυτά των επωνύμων πολιτικών της μειονότητας από Ίασμο ή Αρριανά ή των εν δυνάμει υποψηφίων βουλευτών που αναζητούν την πολιτική και οικονομική στήριξη του τουρκικού καθεστώτος.

Ας κρατήσουμε,αντί επιλόγου, την παρουσία των Ερντέμ Χουσεΐν, Καδή Ισμέτ και Ιμάμ Τζανέρ στο Ιφτάρ του BTTDD Προύσσας..

Αρθρογράφος