Λευκόπετρα Ξάνθης: Γκρίζοι Λύκοι, Μαύρη προπαγάνδα και οι Αμνοί του ΚΙΝ.ΑΛ.-Στο απυρόβλητο ο Πιουριφόϋ της Ιώνων

16 Απριλίου 202205:30

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Σε πρόσφατο κείμενό μας είχαμε τονίσει ότι: “Ο κ. Μουράτ Ομέρογλου, δρα ανενόχλητος -διά αντιπροσώπων- χωρίς να συναντά την αντίδραση των τοπικών μηχανισμών εξουσίας που επιδιώκουν την συναλλαγή με την “Υψηλή Πύλη” ενώ σε κάποιες περιπτώσεις τους χρησιμοποιεί για την επίτευξη των δικών του στόχων, χωρίς να διστάζει και να τους εκθέσει σε μία σχέση συναλλαγής και συνδιαλλαγής. Με λίγα λόγια εκθέτει το τοπικό πολιτικό σύστημα και τους κομματικούς μηχανισμούς του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, προωθεί την ατζέντα τουρκοποίησης της Θράκης και ταυτόχρονα αυτοπροβάλλεται στους προϊσταμένους του ως “επιτυχημένος” αφού καταφέρνει όλα τα παραπάνω.”

Μέχρι πότε θα διαρκέσει η διακομματική ανοχή για την δράση του “Πιουριφόϊ” της Ιώνων

Το χθεσινό συμβάν επιβεβαιώνει πλήρως τον αρχικό -τολμηρό- συλλογισμό μας με το περιστατικό στην Λευκόπετρα Ξάνθης το οποίο και δημιούργησε αλυσιδωτές αντιδράσεις στην τοπική και πολιτική σκηνή χωρίς , όμως, ν’αγγίζει τον master mind, τον Τούρκο Πρόξενο, και δημιουργώντας μία τεράστια αρνητική δημοσιότητα για την Θράκη με περισσότερα από 1400 δημοσιεύματα και αναφορές στον διαδικτυακό τύπο.

Πιο συγκεκριμένα, γίνεται αναφορά για την ύπαρξη τουρκικής σημαίας σε δείπνο Ιφτάρ στο οποίο συμμετείχε στην Λευκόπετρα παρουσία επισήμων απο την Προυσα της Τουρκίας,, έδωσε ο βουλευτής Ξάνθης του ΚΙΝΑΛ Μπουρχάν Μπαράν.

Την εκδήλωση – ιφτάρ στο πλαίσιο του ραμαζανιού – διοργάνωσε στο χωριό Λευκόπετρα ο ιδιώτης κι άτυπος μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ενώ εκτός του Τούρκου προξένου στην Κομοτηνή, παραβρέθηκαν ο δήμαρχος του Γιλντιρίμ Προύσας Οκτάι Γιλμάζ και ο βουλευτής Προύσας Οσμάν Μεστέν.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός, πως στο χώρο της εκδήλωσης αναρτήθηκε προκλητικά η τουρκική σημαία.

Ακολούθησε πολιτική αντιπαράθεση με καταγγελτική ανάρτηση του κ. Τάσου Χατζηβασιλείου, βουλευτή Σερρών ΝΔ, που ζήτησε από το ΚΙΝΑΛ να πάρει θέση για το περιστατικό.

Ο κ. Μπουρχάν Μπαράν με δήλωσή του μας γνωστοποοίησε ότι η σημαία προστέθηκε αφού είχε παρακαθήσει στο δείπνο και εν αγνοία του ενώ αποχώρησε μόλις το αντιλήφθηκε.

Η απάντηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ συνοδεύεται κι από φωτογραφίες όπου απουσιάζουν τα εθνικά σύμβολα της γείτονος:

Στο πλαίσιο της θρησκευτικής μουσουλμανικής εορτής του Ραμαζανιού παραβρέθηκα χθες έπειτα από πρόσκληση στο Ιφτάρ, στο δείπνο που παραδοσιακά παρατίθεται.
Η πρόσκληση ήταν από τον Δήμο Γιλντιρίμ Προύσας και κατά τη διάρκεια του δείπνου όπως αποτυπώνεται και από την φωτογραφία, την οποία παραθέτω, δεν υπάρχει καμία σημαία της γείτονος χώρας.
Αυτό συνέβη ξαφνικά, όπως με ενημέρωσαν εκ των υστέρων οι συνεργάτες του πολιτικού μου γραφείου στην Ξάνθη που ήταν παρόντες, κατά τη λήξη της προσευχής χωρίς καμία ενημέρωσή μου για μια τέτοιου είδους ενέργεια. Μετά το συμβάν μάλιστα αποχώρησα.
Η πορεία μου ως Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου έως τώρα έχει αποδείξει ότι καταβάλω τα μέγιστα στο να είμαι αρωγός της αρμονίας και της ειρηνικής συνύπαρξής μας στην Ξάνθη. Δεν θα επιτρέψω προβοκατόρικες ενέργειες που ως στόχο έχουν μόνο να πλήξουν το κύρος και την πολιτική μου σταδιοδρομία υπό το πρίσμα του δόλου και της ρατσιστικής προκατάληψης εναντίον εμού και του κόμματος το οποίο εκπροσωπώ.

Εκ των ανωτέρω και εξ ιδίας παρατηρήσεως διατυπώνονται τα ακόλουθα ερωτήματα και αναλυτικές διαπιστώσεις:

  • 1. Οι φωτογραφίες με τα τουρκικά σύμβολα και το λογότυπο δήμου της γείτονος δημοσιεύθηκαν κατ’αρχάς στα επίσημα ιστολόγια του Τουρκικού Προξενείου και του παράτυπου μουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ (μην ξεχνάμε ότι είναι Πρόεδρος του άτυπου συμβουλευτικού οργάνου της μειονότητας)
  • 2. Ως εκ τούτου ήταν δεδομένη η δημοσιότητα που θα γνώριζε το συμβάν στο διαδίκτυο μέσω αναρτήσεων σε τοπικό κι εθνικό επίπεδο, κάτι που προκάλεσε και την άμεση παρέμβαση του βουλευτή ΝΔ Σερρών κι όχι του τοπικού πολιτικού συστήματος
  • 3. Στην απάντησή του ο κ. Μπουρχάν Μπαράν υπέπεσε στις εξής εσφαλμένες διατυπώσεις: α)το νηστίσιμο δείπνο Ιφτάρ τελούσε υπό την αιγίδα της ψευδομουφτείας Ξάνθης β)το δείπνο Ιφτάρ δεν μπορούσε να το διοργανώσει τουρκικός δήμος γ)στην φωτό που παραθέτει απουσιάζουν εθνικό σύμβολο γείτονος και μπάνερ τουρκικού δήμου γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι
  • 4. Έγινε χρήση photo shop από τους καταγγέλοντες ή τον ίδιο τον Βουλευτή κ. Μπαρχάν Μπαράν τον οποίον όμως εκθέτει με (δήθεν υπερασπιστικό του κείμενο) ο δημοσιογράφος κ. Ιλχάν Ταχσίν σε άρθρο του στην Birlik.
  • 5. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι άπαντες στοχεύουν τον κ. Μπουρχάν Μπαράν και τον στοχοποιούν για την αδράνεια τόσο των τοπικών όσο και των εθνικών θεσμικών οργάνων και των αρμοδίων Αρχών , καθώς μένουν αναπάντητα τα εξής ερωτήματα : α) για το (επαναλαμβανόμενο) ατόπημα της εμφάνισης του τουρκικού εθνικού συμβόλου ποιός είναι υπεύθυνος; β) ποιός παραποίησε το πρωτόκολλο εθιμοτυπίας σύμφωνα με το οποίο εθνικό σύμβολο αναπτύσσεται μόνον παρόντος Αρχηγού Κράτους; Οι προσκεκλημένοι Τούρκοι στο Ιφτάρ πραγματοποιούσαν ιδιωτική επίσκεψη ή είχαν ενημερωθεί οι Ελληνικές Αρχές εκ των προτέρων; γ)Ποιά η ευθύνη του Τούρκου Προξένου και των ακολούθων του και γιατί δεν γίνεται καμία αναφορά σε αυτόν αλλά στοχοποιείται μόνον ο Έλληνας Βουλευτής;
  • 6. Η ευθύνη του κ. Μπουρχάν Μπαράν είναι δεδομένη ως προς τον βαθμό ανοχής του απέναντι στα παιχνίδια του τοπικού κι εξωκειμένου παρακράτους που αποφάσισε να τον θυσιάσει αφού πρώτα τον διασύρει με μία φωτογραφία στην οποία ο ίδιος ο Βουλευτής φέρεται α)να φωτογραφίζεται κάτω από την τουρκική σημαία β) να είναι ομοτράπεζος του προξενικού μηχανισμού γ) ν’αναγνωρίζει και να νομιμοποιεί τον ψευτομουφτή και δ)να κατηγορεί όσους κατήγγειλαν τα παραπάνω ως ρατσιστές και προβοκάτορες.
  • 7. Πώς θ’αντιμετωπισθεί η Μαύρη Προπαγάνδα των Γκρίζων Λύκου και του Πιουριφόϋ της Ιώνων;Ποιός σχεδίασε το διασυρμό, τη συκοφάντηση και τη δυσφήμιση του Μπουρχάν Μπαράν μέσα από κατασκευασμένες κι αντικρουόμενες πληροφορίες, που γίνονται αποδεκτές κι από το θύμα της συγκεκριμένεης ψυχολογικής επιχείρησης το οποίο δεν αμφισβητεί την αρχική πηγή;Ποιός μετέτρεψε την είδηση σε εικόνα πουεγγράφεται στο θυμικό των ανθρώπων δημιουργώντας υπόβαθρο για άλλες μελλοντικές εξελίξεις;
  • 8. Αντί να μετατρέπονται σε πράκτορες CSI οι δημοσιογράφοι, μήπως πρέπει να παρέμβουν ΑΜΕΣΑ οι αρμόδιες Αρχές (ΕΛ.ΑΣ., ΕΥΠ, ΥΠ.ΕΞ) και να μας εξηγήσουν τί και πώς και πότε συνέβησαν τα παραπάνω;
  • 9. Ποιός θα υπενθυμίσει στον κ.Μουράτ Ομέρογλου τα όρια της διπλωματικής του παρουσίας στην Θράκη;
  • 10.Ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης ως πότε θα λειτουργεί ως Πόντιος Πιλάτος και μήπως πρέπει να πάρει ουσιαστικές αποφάσεις για την παρουσία του ΚΙΝ.ΑΛ. στην Θράκη εκτός κι αν αφήσει ανοιχτό πεδίο δράσης στον ΣΥΡΙΖΑ αφήνοντας ανεκμετάλλευτη την θετική εικόνα που έχει η μειονότητα για το ΠΑΣΟΚ και για τον Γ.Α. Παπανδρέου…Μήπως θα θυσιασθούν κι άλλοι από το σημερινό ΚΙΝ.ΑΛ. στην Θράκη;

Αντί επιλόγου να υπενθυμίσουμε τον “διάλογό” μας με τον κ. Μπουρχάν Μπαράν

Απαντώντας στον κ. Μπ. Μπαράν (ΚΙΝ.ΑΛ.) για την έννοια της “αυτόκλητης προστατευτικής εθνικοφροσύνης”

Αρθρογράφος