PB291385

Κινητοποιήσεις εργαζομένων στη Κοινωφελή Εργασία

29 Νοεμβρίου 201212:55

PB291385Εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας στη Ροδόπη, οι οποίοι διεκδικούν καταβολή των δεδουλευμένων τριών μηνών, λίγο πριν την εκπνοή των συμβάσεων τους.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Αντιπεριφέρειας Ροδόπης ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκαν τα γραφεία της κεντρικής διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜΘ ζητώντας να εκθέσουν το ζήτημα που τους απασχολεί και παράλληλα τη συνδρομή της ΠΑΜΘ στην προώθηση του αιτήματος τους, για άμεση εξόφληση των μισθών, στο Υπουργείο Εργασίας.

Στην ίδια κατεύθυνση στοχεύει και συνάντηση που έχει προγραμματίσει με την αρμόδια Γ.Γ ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης –ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα- την Παρασκευή το πρωί.Γι αυτή την εξέλιξη ενημερώθηκαν και κατά την συνάντηση τους με τον εκτελεστικό γραμματέα Κώστα Κατσιμίγα, νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης, χωρίς ωστόσο η είδηση αυτή να φαίνεται ότι τους ικανοποιεί είτε να τους καθησυχάζει.

Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα Κοινωφελούς εργασίας στη Ροδόπη ανέρχονται σε 1070 περίπου, οι μηνιαίες απολαβές τους ανέρχονται σε 625 ευρώ, με το συνολικό κονδύλι που απαιτείται για την κάλυψή τους να ξεπερνά τα 2 εκ.ευρώ. “Χρήματα τα οποία μάλλον δεν υπάρχουν”, όπως υποστήριζαν ορισμένοι από αυτούς, καθώς παρά τις προσπάθειες τους , να διαπιστώσουν σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία για την πληρωμή τους,δεν στάθηκε δυνατό να λάβουν συγκεκριμένες απαντήσεις.

Με παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Κομοτηνής, την Παρασκευή το πρωί, αναμένεται να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι.

 

http://www.youtube.com/watch?v=gjL5kn1FR9g 

http://www.youtube.com/watch?v=Ifb65fHUFD4

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr