slide1

Χρηματοδότηση Συνεδριακού και Μουσικού Μεγάρου Κομοτηνής

19 Σεπτεμβρίου 201213:04

slide1Σε συνέχεια της παρέμβασης που έκανε προς το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού ο Υπουργός Εσωτερικών και βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης

για τη στήριξη και αναβάθμιση του Συνεδριακού και Μουσικού Μεγάρου Κομοτηνής, ο Αναπληρωτής Υπουργός. Κωνσταντίνος Τζαβάρας ενέκρινε σχέδιο προγραμματικής συμφωνίας με βάση το οποίο, το ΜΜΚ χρηματοδοτείται για το επόμενο έτος με το ποσό των 100.000 ευρώ.

Στη χρηματοδότηση μετέχει και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με το ποσό των 40.000, ευρώ ενώ 10.000 ευρώ θα συνεισφέρει η Αναπτυξιακή Ροδόπης.

Παράλληλα, προωθούνται οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση του Οργανισμού Λειτουργίας του Μεγάρου κατά τα πρότυπα των Μεγάρων Μουσικής Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Στόχος των πρωτοβουλιών αυτών, όπως τόνισε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, είναι η Κομοτηνή να καταστεί περιφερειακό πολιτιστικό κέντρο προσελκύοντας επισκέπτες από Ελλάδα και εξωτερικό.

Η προσδοκώμενη πολιτιστική κινητικότητα θα αναδείξει την περιοχή σε πνευματικό φάρο δημιουργίας και θα τονώσει την τοπική οικονομία και ανάπτυξη.

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr