Βεβήλωσε κι έκαψε το Εθνικό Σύμβολο αλλά αθωώθηκε 21ετής φοιτητής στην Κομοτηνή!

21 Μαΐου 202411:03

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Στη σύλληψη ενός 21χρονου προχώρησαν το απόγευμα της προηγούμενης Τετάρτης στην Κομοτηνή, μετά από επιστάμενες έρευνες, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΣΤΙΑ με απόφαση του Πλημμελειοδικείου Ροδόπης ο συλληφθείς αθωώθηκε λόγω μεταμέλειας!

Όπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., στις 14/15-5-2024 αφαίρεσε μία ελληνική σημαία με τον ιστό της, η οποία ήταν αναρτημένη έξω από κατάστημα της πόλης.

Όπως αναφέρεται επιπλέον, ο δράστης, κατά το χρονικό διάστημα από 27 έως 28-3-2024 στην Κομοτηνή, ενεργώντας από κοινού με άγνωστους συνεργούς του προέβησαν σε μία περίπτωση στην καύση μίας ελληνικής σημαίας που ήταν αναρτημένη σε ιστό έξω από το Δημαρχείο της Κομοτηνής και σε δεύτερη περίπτωση στην αφαίρεση μίας ευρωπαϊκής και μίας ελληνικής σημαίας, μέρος της οποίας προηγουμένως είχαν καταστρέψει και οι οποίες ήταν αναρτημένες σε ιστούς έξω από το κτήριο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην ίδια πόλη.

Σύμφωνα με το Άρθρο 191Α του ΠΚ Ν. 4619/2019) ( Προσβολή συμβόλων ή τόπων ιδιαίτερης εθνικής ή θρησκευτικής σημασίας)

  • 1. Όποιος δημόσια αφαιρεί, καταστρέφει, παραμορφώνει ή ρυπαίνει την επίσημη σημαία του κράτους ή έμβλημα της κυριαρχίας του ή ηχητικά παρεμποδίζει τη δημόσια ανάκρουση του εθνικού ύμνου, και έτσι εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη, τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο έτη ή χρηματική ποινή.
  • 2. Με την ίδια ποινή τιμωρείται όποιος τελεί πράξεις ρύπανσης ή φθοράς σε τόπους ιδιαίτερης εθνικής ή θρησκευτικής σημασίας καθώς και σε χώρους φύλαξης νεκρών ή νεκροταφεία και προκαλεί έτσι φόβο ή ανησυχία σε αόριστο αριθμό ανθρώπων, εφόσον η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη

Αρθρογράφος