Μελιτζάνες Σκαφούδες (από τη Μυτιλήνη)

7 Απριλίου 201618:58

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα, χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα.

Υλικά για 6 άτομα
6 μελιτζάνες φλάσκες, πλυμένες
2 ξερά κρεμμύδια, τριμμένα
2 ώριμες ντομάτες, τριμμένες, ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες
3 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
½ φλιτζ. λαδοτύρι ή κασέρι, τριμμένο
½ φλιτζ. φέτα ή μυζήθρα
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
½ κ.κ. ζάχαρη
½ κ.κ. μπαχάρι, τριμμένο
ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Αφαιρούμε το κοτσάνι και κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος. Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει, τις ζεματάμε και τις αφήνουμε να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε καλά και όταν κρυώσουν αδειάζουμε το εσωτερικό τους (και το φυλάμε) με κουτάλι προσεκτικά, ώστε να γίνουν βαρκούλες. Λαδώνουμε ένα πυρέξ και τις βάζουμε τη μία δίπλα στην άλλη. Με ένα πινέλο τις αλείφουμε εσωτερικά με λάδι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180oC. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ½ φλιτζ. λάδι, σοτάρουμε το κρεμμύδι, την ψίχα (χωρίς τους σπόρους και ψιλοκομμένη) και τις ντομάτες, προσθέτουμε τον μαϊντανό, αλάτι, ζάχαρη και μπαχάρι και αφήνουμε να σιγοψηθούν μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά και τα τυριά (το μείγμα πρέπει να είναι σχετικά σφιχτό). Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με το μείγμα και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τις σερβίρουμε ζεστές ή κρύες.

Tip
Μπορούμε να καλύψουμε τις μελιτζάνες με μία κουταλιά σάλτσα ντομάτας Προτού τις σερβίρουμε, τις γαρνίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Πηγή: homefood.gr

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr