Το Cooking Therapy.gr προτείνει: Βασιλόπιτα με φυστίκι Αιγίνης

31 Δεκεμβρίου 202323:39
Υλικά
200 γραμ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
50 γραμ. άλειμμα φυστικιούΑιγίνης
400 γραμμάρια ζάχαρη
400 γραμ. αλεύρι ΓΟΧ @komotinimills
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
200 ml γάλα
1 σφηνάκι ανθόνερο η ξύσμα λεμονιού
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
φιστικιά Αιγίνης χοντροκομμένα για την επιφάνεια άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση👩‍🍳
Χτυπάμε στο μίξερ καλά το βούτυρο και το άλειμμα φυστικιού με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε 1- 1 τα αυγά φροντίζοντας να ενσωματώνονται στο μίγμα κάθε φορά. Σε μια γαβάθα ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε το ανθόνερο ή το ξύσμα λεμονιού και συνεχίσουμε λίγο ακόμα το χτύπημα. Στη συνέχεια προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο στρογγυλό ταψάκι( 28 -30 εκ.),βυθίζουμε το κέρμα που έχουμε τυλίξει με αλουμινόχαρτο και από πάνω σε όλη την επιφάνεια βάζουμε το χοντροκομμένο φυστίκι Αιγίνης. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40 με 45 λεπτά (στα 40 λεπτο τσεκάρουμε με μια οδοντογλυφίδα αν ψήθηκε). Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και βγάζουν προσεκτικά .Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Με αισιοδοξία και αγάπη ας υποδεχθούμε το νέο έτος❤️
Και αν δεν κερδίσουμε ούτε φέτος το φλουρί δεν πειράζει,αρκεί να έχουμε υγεία και τους αγαπημένους μας ανθρώπους δίπλα μας❤️

 

Αρθρογράφος