Το CookingTherapy.gr προτείνει:Μηλόπιτα κέικ με κρέμα

8 Δεκεμβρίου 202316:22

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά

  • 125 γρ βιτάμ μαλακό
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 βανίλια
  • 180 ml γάλα
  • 250 γρ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του(ή αλεύρι ΓΟΧ με 2 κουταλάκια baking powder)
  • 2 μεσαία μήλα
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Για την κρέμα

  • 45 γρ. κάστερ πάουντερ
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 300 ml γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Εκτέλεση

  1. Ξεφλουδίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κυβάκια.
  2. Τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το χυμό λεμονιού ,την ζάχαρη και την κανέλα ,ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε στην άκρη.
  3. Χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  4. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας καλά κάθε φορά.
  5. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια και το γάλα εναλλάξ με το αλεύρι ανακατεύοντας απαλά με την μαρίζ ή με το μίξερ χειρός.
  6. Τέλος προσθέτουμε τα μήλα και ανακατεύουμε καλά για να ενσωματωθούν στο μείγμα.
  7.  
    Σε ένα μεσαίο ταψάκι στρογγυλό απλώνουμε λαδόκολλα και προσθέτουμε το μείγμα μας.
  8. Ετοιμάζουμε την κρέμα μας.
  9.  
    Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το κάστερ πάουντερ, τη ζάχαρη και 150 ml γάλα.
  10. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το υπόλοιπο γάλα και όταν αρχίζει να βράζει προσθέτουμε στο γάλα το μείγμα του μπολ.
  11. Ανακατεύουμε έντονα μέχρι να πήξει η κρέμα.
  12. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο ανακατεύοντας καλά μέχρι να λιώσει.
  13.  
    Απλώνουμε την κρέμα πάνω από το μείγμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 περίπου λεπτά (η επιφάνεια πρέπει να είναι χρυσαφένια και το εσωτερικό το ελέγχουμε με οδοντογλυφίδα).
  14.  
    Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Ίσως η πιο νόστιμη μηλόπιτα που έχετε δοκιμάσει!!!

Αρθρογράφος