“Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο, (τουρκο)ισλαμικό” με ποσοστά κάτω του 10%

12 Μαρτίου 202315:27

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Γράφαμε τον Δεκέμβριο του 2022 ότι: “Πρόβλημα δεν είναι ότι ο βουλευτής πηγαίνει στο τέμενος. Είναι ιερό δικαίωμα του η άσκηση των θρησκευτικών του καθηκόντων. Είναι ότι επιλέγει να προσευχηθεί, εκεί όπου ο ψευτομουφτής για τον οποίο υποκριτικά υπέγραψε συχγωροχάρτι για να μην διαγραφεί, πηγαίνει για να στήσει παράσταση με όλο το σύστημα του αυλοκολάκων του τουρκικού προξενείου. Έναν τέτοιο προσκηνυμένο και υποκριτή βουλευτή καλύπτει με την στάση του σήμερα το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα- Κίνημα Αλλαγής.”

Το Προξενικό ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. της Θράκης βρυχάται ξανά…

Τον Μάρτιο του 2023 έκπληκτοι είδαμε το λογότυπο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε ειδικό ωρολόγιο πρόγραμμα για τις ώρες προσευχής των Μουσουλμάνων συμπολιτών μας κατά την διάρκεια του Ραμαζανιού με την ευγενική χορηγία της υποψήφιας βουλευτή Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Σιμπέλ Μουσταφάογλου.

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο ισλαμικό

Ίσως, να είναι μέρος της στρατηγικής Ανδρουλάκης η σύμπραξη με το βαθύ τουρκικό παρακράτος της Θράκης κατόπιν λανθασμένων συμβουλών και προτροπών από στελέχη του κόμματος που μετά από έντεκα (11) χρόνια απουσίας τους από την Ροδόπη αποφάσισαν να κατέλθουν στον τοπικό πολιτικό στίβο, χωρίς ν’αντιλαμβάνονται ότι άλλαξαν τα δεδομένα και οι προθέσεις της κοινωνίας. Αναφερόμαστε, φυσικά στον Γιώργο Πεταλωτή, που προς το παρόν συγκεντρώνει like (s) στα πλαίσια του digital marketing που ακολουθεί, χωρίς αυτό να αντιστοιχεί βεβαίως και σε ψήφους.

Σταθερά ανοδική πορεία εμφανίζει ο Γιώργος Μανανάς που έχει καθιερωθεί στην συνείδηση του τοπικού ΠΑΣΟΚ της Ροδόπης ως αυτός που αφουγκράζεται τις αγωνίες και τα προβλήματα των ψηφοφόρων της περιοχής.

Η δε επιλογή της κ. Σιμπέλ Μουσταφάογλου,καθ’όλα ορθή και αποδεκτή, καταστρέφεται στον υπερβολικό συγχνωτισμό της με εκπροσώπους παρακρατικών δομών, που ίσως γίνεται και κατόπιν προτροπής κεντρικών συστημάτων.

Οι πολιτικοί σύμβουλοι του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην Θράκη θα έπρεπε να είχαν ακολουθήσει διαφορετκή τακτική για την πολύπειρη Σιμπέλ Μουσταφάογλου που το ίδιο το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ δεν την στήριξη το 2019 για να εκλεγεί δημοτική σύμβουλος, την κράτησαν στο “ψυγείο” μία τετραετία κα ξαφνικά στην ηλικία των 50 ετών, μετά από 24 χρόνια πολιτικής καριέρας την σπρώχνουν σε έναν άνισο αγώνα.

Να μην ξεχνάμε ότι η Σιμπέλ Μουσταφαογλου παραιτήθηκε, δυστυχώς, από υποψήφια του ΚΙΝΑΛ το 2019 μια μέρα (!) πριν επικυρωθούν τα ψηφοδέλτια από το πρωτοδικείο. Τότε μιλούσε για περαστικούς από το ΠΑΣΟΚ που δεν της άφηναν χώρο να αναπτύξει τα σοσιαλιστικά της οράματα στη Ροδόπη.

Τώρα εμφανίζεται ως υποψήφια χωρίς όμως να έχει την ανάλογη στήριξη με τις τοπικές κυλιόμενες μετρήσεις να δείχνουν ένα εύρος προτίμησης από 800-2000 ψήφους. Για αυτό τον λόγο ίσως προσπαθεί να προσεταιρισθεί και την ηγεσία του ΚΙΕΦ/DEB ή να επενδύσει στο πολιτικό (τουρκο)ισλάμ..

Η ίδια προβληματική αναπτύσσεται και στην τακτική του κ.Μπουρχάν Μπαράν στην Ξάνθη που έχει συσσωματωθεί στους μηχανισμούς του τουρκικού παρακράτους και του πολιτικού ισλάμ της περιοχής συνεργαζόμενος με τους σκληροπυρηνικούς εγκαθέτους των παρακρατικών δομών, ενταχθείς κι ο ίδιος στην γνωστή ΑΣΕΜΤΔΘ με τους ψευδοπαραμουφτήδες.

Μπαράν (ΠΑΣΟΚ) και Ζεϋμπέκ (ΣΥΡΙΖΑ) νομιμοποιούν “φιλανθρωπικές δράσεις” των Εγκαθέτων του Προξενείου

Η πολιτική ανάλυση, ειδικά μετά την Ανείπωτη Εθνική Τραγωδία των Τεμπών, δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν καταφέρνει να ξεπεράσει το φράγμα του 10% και φαίνεται ότι ο Μπουρχάν Μπαράν και η Σιμπέλ Μουσταφάογλου οχι μόνον δεν θα δώσουν ψήφους από την Μειονότητα αλλά θα στερήσουν με την στάση τους και ψήφους σε πανελλαδική κλίμακα.

 

Αυτό δείχνουν, τουλάχιστον, δύο πρόσφατες δημοσκοπήσεις:

 

 

  • 1. Στην πρόθεση ψήφου στη δημοσκόπηση της GPO καταγράφονται ακριβώς αυτά τα στοιχεία, αφού τα κόμματα λαμβάνουν τα εξής ποσοστά: ΝΔ 29,5%
    ΣΥΡΙΖΑ 25,6%, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 9,2%, ΚΚΕ 6,7%, ΜΕΡΑ25 3,3%, Ελληνική Λύση 3%
  • 2. Στην πρόθεση ψήφου της MARC, η δημοσκόπηση κατέγραψε:Νέα Δημοκρατία: 29,6% (από 32,5%), ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.: 25% (από 25,1%), ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής: 9,7% (από 9,8%), ΚΚΕ: 5,6% (από 5,3%), Ελληνική Λύση: 3,9% (από 3,6%), ΜέΡΑ25: 3,5% (από 2,7%),Κόμμα Κασιδιάρη (“Εθνικό Κόμμα Έλληνες”): 3% (από 3,4%)

Το ζήτημα, λοιπόν, θα έπρεπε να είναι όχι η εμμονική στήριξη του Μπουρχάν Μπαράν ή της Σιμπέλ Μουσταφάογλου και η αποδοχή των πρακτικών τους, αλλά η δημιουργία εκείνου του αφηγήματος που θα επέτρεψε στις προοδευτικές και πατριωτικές δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ν’αναπτυχθούν. Η ζημιά που υφίσταται πανελλαδικά το κόμμα εξαιτίας των επιλογών της ηγεσιας είναι δεδομένη.

Τέλος όσον αφορά στο κομμάτι των εδρών, τα μαθηματικά δεδομένα δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ θα διατηρήσει την έδρα στην Ξάνθη και την Ροδόπη , με τον Ιλχάν Αχμέτ να διατηρεί την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ αλλά και να διεισδύει και σε άλλους πολιτικούς χώρους. Φυσικά το ΠΑΣΟΚ δεν θα πρέπει να περιορίζεται στην λογική ποσοστών και εδρών αλλά κυρίως στο να κερδίσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας όχι μόνον στην Θράκη αλλά και στην Ελλάδα.

Επισήμως, όπου κι αν απευθυνθήκαμε για τα παραπάνω σε τοπικό ή κεντρικό επίπεδο δεν λάβαμε καμία απάντηση, και πλέον η σιωπή του Νίκου Ανδρουλακη είναι χαρακτηριστική ,καθώς τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πλέον πολύ σοβαρά για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, τόσο για τον ρόλο που επιδιώκει να διαδραματισει στην Θράκη όσο και για τις σχέσεις του με το βαθύ τουρκικό παρακράτος των Εγκαθέτων και του Πολιτικού Ισλάμ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης προς το παρόν έχει αφήσει εκτός προσκηνιακής πολιτικής δράσης την ΑΜΘ και το είδαμε ξεκάθαρα στην τελευταία του περιοδεία στις 18/2 όταν από την περιοδεία του που αναμενόταν να γίνει σε Δράμα, Ξάνθη και Κομοτηνή, τελικά έμεινε μόνο η Δράμα στο πρόγραμμά του μεταθέτοντας την επίσκεψή του στην Κομοτηνή σε μεταγενέστερο χρόνο.

Κάποια στιγμή, όμως , θα πρέπει να ασχοληθεί με την προξενική, βαθυκρατική και “προσκυνημένη στο τουρκοπολιτικό ισλάμ” πτέρυγα του κόμματος στην Θράκη πήρε τους δρόμους για να υποβάλει σε ταβέρνες και τεμένη, όρκους αιώνιας πίστης και υποταγής στο σύστημα δια του οποίου εξαρτά την πολιτική της ύπαρξη.

Το οφείλει στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ , την τοπική κοινωνία και την Μειονότητα!!

Αρθρογράφος