Το Προξενικό ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. της Θράκης βρυχάται ξανά…

27 Δεκεμβρίου 202207:54

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Στο Komotinipress, έχουμε αναφερθεί μετ’επιτάσεως στον ρόλο που επιφυλάσσει η τουρκική πολιτική στους εγχώριους εγκαθέτους της και ιδιαίτερα στους εκπροσώπους της Προξενικής Μειονότητας και κυρίως προς αυτούς που αποτελούν μέρος του τοπικού πολιτικού δυναμικού κι έχουν μετατραπεί σε ενεργούμενα του Προξενείου προσμένοντας ανταλλάγματα μελλοντικής πολιτικής τους αποκατάστασης ή ενθρόνισης στην τοπική πολιτική σκηνή με την ολοκλήρωση του μακρόπνοου σχεδίου της Τουρκίας για την Θράκη.

Πλέον, ως εκπρόσωποι της Προξενικής Μειονότητας (αυτο) προσδιορίζονται οι της “Προξενικής Αριστεράς” κκ Χουσεΐν Ζεϋμπέκ , Οζγκιούρ Φερχάτ (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ) του “Προξενικού ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝ.ΑΛ” κκ Μπουρχάν Μπαράν, Ριτβάν Μολλά Ισά και Σιμπέλ Μουσταφάογλου (ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝ.ΑΛ.) ενώ από τον χώρο της ΝΔ βλέπουμε μία συνεσταλμένη και διακριτική υποστήριξη στελεχών της προς το μειονοτικό παραϊερατείο χωρίς την κραυγαλέα έκθεση στελεχών με τις δομές του Προξενείου χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν διαφαίνεται “κλίμα συνδιαλλαγής” με το τουρκικό παρακράτος και τους εγκαθέτους του στην Θράκη. (Αχμέτ Ιμπράμ, Ταρκάν Μουλταζά, Μουσταφά Κατραντζή).

Σε αυτό το πλαίσιο, παρακολουθώντας την πολιτική που ακολουθεί για την Θράκη ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Νίκος Ανδρουλάκης είχαμε αναρωτηθεί , μεταξύ άλλων

  • γιατί ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης δεν έχει προβεί ούτε σε μία δήλωση κατά του κ. Μουράτ Ομέρογλου,
  • δεν έχει διαγράψει τον κ.Μπουρχάν Μπαράν, δεν έχει στηρίξει με δήλωσή του τον βουλευτή ΚΙΝ.ΑΛ. Ν.Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ όταν δέχθηκε απειλές από το τουρκικό παρακράτος ,
  • γιατί δεν έχει αποκηρύξει την στάση των στελεχών του που εξυπηρετούν τους σκοπούς των παρακρατικών δομών του Προξενείου στην Θράκη
  • γιατί καλύπτει με την στάση του τα στελέχη του εκ των ΔΕΚΑΕΠΤΑ (17) διωκτών του Komotinipress κι εμού προσωπικώς,
  • γιατί επέτρεψε την δημιουργία του φαινομένου Ριντβάν Μολλά Ισά υπό την καθοδήγηση του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝ.ΑΛ. Ροδόπης αλλά και
  • γιατί προώθησε στον “εξωτερικό δακτύλιο” της Προξενικής Μειονότητας ως “χρυσή εφεδρεία” την κ. Σιμπέλ Μουσταφάογλου, η οποία φαίνεται -κατά δήλωσή της- ότι θα κατέλθει ως υποψήφια με το ψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝ.ΑΛ.

Η “πράσινη” Σιμπέλ παρέα με την Ερυθρά Ημισέληνο

Καθώς τα παραπάνω ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα, είδαμε τον νέο Τούρκο Πρόξενο στην Κομοτηνή να στέλνει ανενόχλητος τις εικόνες της νέας διευρυμένης παρακρατικής σέκτας στην Θράκη στην οποία συμμετείχε ανάμεσά τους, ανερυθρίαστα κι ανενδοίαστα και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Χουσεΐν Ζεϋμπέκ χωρίς όμως να φαίνεται κάπου ο έτερος βουλευτής κ. Μπουρχάν Μπαράν.

Σημείο ενθαρρυντικό και προς την σωστή κατεύθυνση…Πριν όμως “ο αλέκτωρ λαλήσει τρις” και πριν καν προλάβει να απομακρυνθεί από την Θράκη ο γραμματέας της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΉΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, Ανδρέας Σπυρόπουλος, η προξενική, βαθυκρατική και προσκυνημένη πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝ.ΑΛ.  στην Θράκη πήρε τους δρόμους για να υποβάλει σε ταβέρνες και τεμένη, όρκους αιώνιας πίστης και υποταγής στο σύστημα δια του οποίου εξαρτά την πολιτική της ύπαρξη.

Ακόμη χειρότερα, στις 23 Δεκεμβρίου 2022 σε μία “θριαμβευτική” εμφάνιση του νέου Τούρκου Προξένου στην Ξάνθη μαζί με τον σκληρό πυρήνα των τουρκοφρόνων της ντόπιας παρακρατικής σέκτας, εντοπίσθηκε – ώ τί θαύμα- ως “μαγική εικόνα” και ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Μπουρχάν Μπαράν, να συμμετέχει στην προσευχή της Παρασκευής ομού μετά των εκπροσώπων του πολιτικού ισλάμ της Ξάνθης, προσπαθώντας , όμως, να αποφύγει τον φωτογραφικό φακό…

Και που είναι το πρόβλημα θα αναρωτηθεί κάποιος αδαής και καλόπιστος αναγνώστης…

Πρόβλημα δεν είναι ότι ο βουλευτής πηγαίνει στο τέμενος. Είναι ιερό δικαίωμα του η άσκηση των θρησκευτικών του καθηκόντων. Είναι ότι επιλέγει να προσευχηθεί, εκεί όπου ο ψευτομουφτής για τον οποίο υποκριτικά υπέγραψε συχγωροχάρτι για να μην διαγραφεί, πηγαίνει για να στήσει παράσταση με όλο το σύστημα του αυλοκολάκων του τουρκικού προξενείου. Έναν τέτοιο προσκηνυμένο και υποκριτή βουλευτή καλύπτει με την στάση του σήμερα το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα- Κίνημα Αλλαγής.

Και γιατί ο Ζεϋμπέκ μπορεί ενώ ο Μπαράν όχι; Και γιατί ο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Χουσεΐν Ζεϋμπέκ δεν ντρέπεται; θα θέσει το ερώτημα ένας έτερος συνομιλητής μας…

Μα ο Ζεϊμπέκ δεν ντρέπεται και είναι όπως θα λέγαμε “Πρώτη μούρη στο Καβούρι” διότι ΔΕΝ έχει λόγους να ντρέπεται: Ο αρχηγός του δεν είπε ΠΟΤΕ ότι θα διαγράψει τον βουλευτή του που δεν σέβεται την Λωζάννη, που αναγνωρίζει τους ψευτομουφτήδες, που συμμετέχει σε οτιδήποτε ανθελληνικό υπάρχει στη Θράκη.

Και γιατί επιτίθεσαι στον Νίκο Ανδρουλάκη , είναι το ερώτημα που μου απευθύνουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝ.ΑΛ. της Θράκης;

Μα η απάντηση είναι απλή:Εσύ Πρόεδρε Νίκο Ανδρουλάκη τα είπες όλα αυτά στεντορία τη φωνή την 3η του Σεπτεμβρη στην πιο ιερή μέρα για το ΠΑΣΟΚ, την ημέρα της επετείου της ίδρυσης του . Που να φανταζόταν ο Ανδρέας Παπανδρέου ότι το μεγάλο πατριωτικό Κίνημα του , θα μετατρεπόταν 48 χρόνια μετά στη Θράκη σε θλιβερό παρακολούθημα των πιο αντιδραστικών νεοθωμανικών δυνάμεων του τουρκικού προξενείου.

Ο “πατριωτικός ρεαλισμός” του ΠΑΣΟΚ και η Θράκη

Και επειδή θα σου πουν ίσως αγαπητέ Πρόεδρε του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΉΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ότι αυτό τα γράφει ένας ακροδεξιός, θέλω να σου πω ότι είμαι ένας ακροδεξιός που συμφωνεί απόλυτα με το εμπάργκο όπλων στον Ερντογάν, όπως κι εσύ, που μάχεται για τα δικαιώματα των υπολειμμάτων της Ελληνικής Μειονότητας σε Πόλη, Ίμβρο και Τενέδο, όπως κι εσύ, που δίνει την μάχη του για Ισονομία και Ισοπολιτεία στην Θράκη, όπως έπραξε το ΠΑΣΟΚ με ηγέτη τον Ανδρέα και Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών τον Γιώργο Παπανδρέου από την δεκαετία του 90, είμαι ένας δημοσιογράφος που διώκεται και μηνύθηκε από 17 εγκάθετους του Προξενείου και δικαιώθηκε με επίσημη ανακοίνωσητης Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας Θράκης.

Αντί επιλόγου, οι επισυναπτόμενες φωτογραφίες….

Όρθιοι για να μην τα σκιάζει η φοβέρα όλα στην Θράκη…

Αρθρογράφος