Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο ισλαμικό

10 Μαρτίου 202319:17

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Η Ελλάδα προσπάθησε πολύ στην μεταψυχροπολεμική περίοδο να αποκτήσει έναν διαφορετικό ρόλο στην διεθνή κοινότητα και να προβληθεί ως Χώρα του Φωτός, της Ελευθερίας του Λόγου, της Δημοκρατίας, του Πολιτισμού.

Στα δύσκολα χρόνια των πολέμων και της κατάρρευσης των Βαλκανίων ήρθε αντιμέτωπη με τον κόσμο του σκότους, της ανελευθερίας του ατόμου και του μίσους απέναντι στο διαφορετικό. Κι όμως, κατάφερε να επιβιώσει μαχόμενη (οικονομικά, διπλωματικά, πολιτικά, κοινωνικά) αποκρούοντας την πιο ανηλεή μορφή σύγκρουσης των πολιτισμών.

Φθάσαμε,όμως, στο 2023 και εξακολουθούν κάποιοι κύκλοι στην Ελληνική Θράκη όχι μόνον ν’αμφισβητούν τα παραπάνω αλλά και να επιχειρούν να ανατρέψουν την ιστορική πραγματικότητα αιώνων μέσα από την δυναμική παρακρατικών δομων , θεοκρατικών και ισλαμοφασιστικών οργανώσεων και τις πρακτικές του Πολιτικού Ισλάμ.

Έκπληκτοι είδαμε σήμερα το λογότυπο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε ειδικό ωρολόγιο πρόγραμμα για τις ώρες προσευχής των Μουσουλμάνων συμπολιτών μας κατά την διάρκεια του Ραμαζανιού με την ευγενική χορηγία της υποψήφιας βουλευτή Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Σιμπέλ Μουσταφάογλου.

Αναρωτιόμαστε εάν η συγκεκριμένη κίνηση έχει την έγκριση της Ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και των τοπικών οργάνων του Κινήματος ή αποτελεί μέρος του προεκλογικου πολιτικού μάρκετινγκ του κόμματος στην Θράκη σε συνεργασία με τις παρακρατικές δομές του Προξενείου.

Έχοντας βιώσει την δυναμική του ριζοσπαστικού Ισλάμ, πρέπει να επισημάνουμε ότι δεν είναι εύκολη η διαχείρισή του, ειδικά εάν γνωρίζει κάποιος την ιστορία του και τις διαφορές μεταξύ των πιστών του, Σιιτών, Σουνιτών, Σαλαφιστών και άλλων που εκτός από τους ορατούς εχθρούς τους στη Δύση, συγκρούονται και μεταξύ τους για την εξουσία ή στοχεύουν με κάθε τρόπο στη κατάκτηση της εξουσίας.

Οι φόβοι για την πιθανή εξέλιξη του βαλκανικού μετα-ισλαμισμού

Η κ. Σιμπέλ Μουσταφάογλου μπαίνει, λοιπόν, σε επικίνδυνα αχαρτογράφητα νερά για την ίδια , δημιουργώντας τεράστια ζητήματα, πολιτικά, ιδεολογικά και ηθικά ενώ καλό είναι να γνωρίζει ότι “δεν υπάρχει χυδαιότερη συμπεριφορά από την εκμετάλλευση της θρησκείας με μικροπολιτικα κίνητρα” στον βαθμό που απλώς ήθελε να κολακέψει ένα συγκεκριμένο κοινό των εν δυνάμει ψηφοφόρων της.

Η “πράσινη” Σιμπέλ παρέα με την Ερυθρά Ημισέληνο

Επιπλέον , δημιουργεί και αρκετές απορίες για τον χωρόχρονο της δράσης αυτής, καθώς μας προκαλεί απορίες για το αν τελικά την τελευταία δεκαετία με έμφαση στην περίοδο 2014-2019 ολοκληρώθηκε τελέσφορα η εξαγωγή του τρομοκρατικού δυναμικού της Ikhwan με την ανοχή , την απάθεια, την ιδεοληπτική θεώρηση ή την ανικατότητα δυτικών υπηρεσιών ασφαλείας και κρατικών δομών, προσφέροντας ασφαλές καταφύγιο στις νέες δομές των ισλαμιστών τρομοκρατών στη Δύση.

Σε ένα ευμετάβλητο πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα όπως είναι η τρέχουσα προεκλογική περίοδος με φόντο την ένταση που επικρατεί στα εθνικά θέματα και την αστάθεια που δημιουργεί η Ανείπωτη Εθνική Τραγωδία των Τεμπών είναι απαραίτητη η εμπέδωση του σταθερού κλίματος ασφαλείας και κοινωνικής συνοχής, κάτι που απαιτεί επαγρύπνηση και πλήρη λειτουργία όλων των υπηρεσιών ασφαλείας και προπαντός της κοινότητας των πληροφορίων που πρέπει να προλαμβάνει ενέργειες που μπορούν να εκθέσουν σε κίνδυνο την Χώρα και τους Πολίτες της.

Η Ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Ανδρουλάκης τί ακριβώς λένε για όλα αυτά;

Συνεργασία ΠΑΣΟΚ – ΚΙΕΦ/DEB με τις ευλογίες του Παραψευδομουφτή;

Αρθρογράφος