Το παιχνίδι των τουρκοφρόνων στον Εχίνο

16 Ιουνίου 202010:09

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Σε προηγούμενο σημείωμά μας είχαμε επισημάνει τις (υποκινούμενες) αντιδράσεις μιας μειοψηφίας κατοίκων του Δήμου Μύκης στα μέτρα του ΕΟΔΥ κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού ενώ από την αρχή της πανδημίας είχε εγκαίρως διατυπωθεί το ερώτημα για το ποιός θα ενημερώσει την μειονότητα για την αόρατη απειλή του Covid19.

Η επικοινωνιακή διαχείριση από πλευράς κυβέρνησης δεν είχε λάβει, ως ώφειλε, σοβαρά υπόψη της την υπάρχουσα κατάσταση που επικρατεί στα Πομακοχώρια της Ξάνθης και της Ροδόπης ενώ δεν είχε αξιολογήσει και την δραστηριότητα του τουρκικού προξενείου και των μηχανισμών του , αφήνοντας μόνους τους νόμιμους Μουφτήδες να αντιμετωπίσουν τον υπεροργανισμό του τουρκικού παρακράτους στην περιοχή.

Η καταφανής ανυπαρξία του κρατικού μηχανισμού αλλά και της Διοίκησης της Περιφέρειας της ΠΑΜΘ σε συνδυασμό με τις υπολειτουργούσες δομές της ΕΥΠ και της ΥΠΥ άφησαν ελεύθερο το πεδίο στους μηχανισμούς του Αχμέτ Μετέ και του τουρκικού προξενείου να επανακάμψουν και σε αυτή τη δεύτερη φάση της καραντίνας που επεβλήθη στην περιοχή του Δήμου Μύκης.

Ήδη μετά την ανακοίνωση των πρώτων μέτρων ο Αχμέτ Μετέ του οποίου οι ακόλουθοι κατηγορούσαν τους γιατρούς της περιοχής και το υγειονομικό προσωπικό ως “εχθρούς του θεού” ενώ ο ίδιος σε ανακοίνωσή του κατηγορεί την Ελληνική Πολιτεία ότι “στοχοποιεί την μειονότητα” και τους (Πομάκους) κατοίκους του Εχίνου.

Επιπροσθέτως, οι τουρκόφρονοι μηχανισμοί της περιοχής προσφάτως (και καθυστερημένα) υπό την αιγίδα του Δήμου Μύκης και του Ντελή Χουσεϊν Ριτβάν οργάνωσαν ενημερωτική ημερίδα με την συμμετοχή αρμοδίων και μη και κυρίως του “επιφανούς” πολιτικού, γιατρού , υποψηφίου ευρωβουλευτή του ΚΙΕΦ και μέλους του “ιερατείου” του Συλλόγου Επιστημόνων (με την γνωστή ανθελληνική του δράση) σε μία προσπάθεια να υποκαταστήσουν την Ελληνική Πολιτεία αλλά και να αποποιηθούν των ευθυνών τους, ΕΙΔΙΚΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΥΚΗΣ κ. Ντελή Χουσεϊν Ριτβάν  (τον οποίο εμπιστεύθηκε και ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς….)

Τέλος, πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη η συμπεριφορά ορισμένων “θερμοκεφάλων” στην περιοχή του Εχίνου που με την υποστήριξη των ανωτέρω κύκλων και με την στάση τους δημιουργούν προβλήματα στην κοινωνική συνοχή της περιοχής. Να υπενθυμίσουμε και τα “εκφοβιστικά πυρά” που ακούγαμε και βλέπαμε στα λιγοστά βίντεο που κυκλοφόρησαν από την περιοχή.

Gepostet von Ibrahim Suleyman Fatma am Donnerstag, 11. Juni 2020

Αρθρογράφος