Το “μειονοτικό (παρα)ιερατείο” ως επικοινωνιακό αντίβαρο της Τουρκίας στην Θράκη

15 Ιουλίου 202019:15

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Στο Τουρκικό Προξενείο στην Κομοτηνή με αφορμή την 4η επέτειο από το πραξικόπημα στην Τουρκία, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του προξένου Μουράτ Ομέρογλου έδωσαν το “παρόν” όσοι ανήκουν (ή θέλουν να ανήκουν) στην “ελίτ” του μειονοτικού (παρα)ιερατείου.

Πρέπει να επισημάνουμε , ότι σε αυτή την φορτισμένη στιγμή με την Βεβήλωση της Αγίας Σοφίας από το καθεστώς Ερντογάν, οι εκπρόσωποι του “μειονοτικού (παρα)ιερατείου” λειτουργούν ως “επικοινωνιακό αντίβαρο”, χωρίς βεβαίως να παίρνουν θέση για την προκλητική κίνηση Ερντογάν.

Χθες, εκτός από τις εξτρεμιστικές αντιδράσεις των “παράλληλων δομών” του τουρκικού παρακράτους στην Θράκη, είχαμε τις δηλώσεις της Προέδρου του ΚΙΕΦ και του Προέδρου της ΕΟΤΔΘ (που ήταν στο ίδιο πνεύμα Τσαβούσογλου), την αποχή των μειονοτικών δημοτικών συμβούλων απο το ψήφισμα του Δήμου Κομοτηνής ενώ δεν είδαμε την ομόθυμη συμπαράταξη των μειονοτικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ Θράκης στις δηλώσεις της κ. Φώφης Γεννηματά , το περιεχόμενο των οποίων περιελάμβανε και μια “ουμανιστική προσέγγιση” για τα δικαιώματα και τις θρησκευτικές ελευθερίες σε σχέση με την Αγία Σοφία.(Εδώ πρέπει να επισημανθεί και η απουσία του βουλευτή ΚΙΝΑΛ Ν. Ξάνθης κ. Μπουρχάν Μπαράν που δεν τον είδαμε σε κανένα πλάνο δίπλα στην κ. Φώφη Γεννηματά)

Σήμερα , το ίδιο μειονοτικό ιερατείο, που στην ουσία πρόκειται για ένα καιροσκοπικό συνονθύλευμα παρατρεχαμένων της εκάστοτε διπλωματικής αποστολής της Τουρκίας παρευρέθη στο Τουρκικό Προξενείο ,με τον Τούρκο Πρόξενο κ. Μ.Ομέρογλου και προθυμοποιήθηκε να συνταχθεί με το κεντρικό μήνυμα που εξέπεμψε και η Πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα , εναντίον του ΦΕΤΟ και ζητώντας την έκδοση των “8”: «Περιμένουμε εδώ και τέσσερα χρόνια για την έκδοση των οκτώ πρώην στρατιωτικών (και άλλων) που κατέφυγαν στην Ελλάδα, μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία στις 15 Ιουλίου 2016. Πρέπει να απονεμηθεί δικαιοσύνη και αυτό θα πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατόν».

We have been waiting for four years now, for the extradition of the eight ex-military individuals (and others) who fled…

Gepostet von T.C. Atina Büyükelçiliği / Turkish Embassy Athens / Πρεσβεία Τουρκίας Αθήνα am Dienstag, 14. Juli 2020

Παρακολουθώντας κανείς το “ρεπορτάζ” του μειονοτικού τύπου από την σημερινή εκδήλωση βλέπουμε ότι από τους επωνύμους του τοπικού μειονοτικού παραιερατείου ξεχωρίζουν οι εξής:

T.C. Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, İskeçe milletvekili Burhan Baran, Doğu Makedonya – Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı Ahmet İbram, Eyalet meclis üyesi Tarkan Murtaza, Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Sedat Hasan, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Aydın Ahmet, DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Batı Trakya Azınlığı Kültür ve Eğitim Şirketi (BAKEŞ) Başkanı Hüseyin Bostancı, Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı, Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği Başkanı Sadık Sadık, Rodop eski milletvekili Ahmet Hacıosman, Tarım ve Hayvancılık Enstitüsü’nden Erdi Şerif, Encümenler Birliği Başkanı Ercan Ahmet, Gümülcine Belediyesi meclis üyeleri Emre Ahmet ve Hasan Hasan, BİHLİMDER Başkanı Mehmet Emin Ahmet katıldılar.

Όλα αυτά συμβαίνουν στην Ελληνική Θράκη, όπου οι Έλληνες Μουσουλμάνοι Πολίτες ευημερούν και απολαμβάνουν τα προνόμια της ισονομίας και ισοπολιτείας που έχουν θεσπισθεί για όλους μας!

Υ.Γ.Βεβαίως, όλοι εμείς που επισημαίνουμε τα παραπάνω μπορεί να χαρακτηρισθούμε και ως πολεμοκάπηλοι…

Αρθρογράφος