Ο ισλαμοφασισμός του Μουράτ Ομέρογλου δεν ενοχλεί κανέναν στην Ροδόπη;

13 Ιουνίου 202223:46

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Η Συμβουλευτική Επιτροπή Νομοθετικής Εργασίας ή όπως σπανίως αναφέρεται Συμβουλευτική Επιτροπή Καταρτίσεως Νομοθετικών Διαταγμάτων ήταν ένα νομοθετικό όργανο που συγκροτήθηκε στην Ελλάδα το 1970 κι έως το 1973 από την Χούντα των Συνταγματαρχών, στα πλαίσια διαφόρων μέτρων φιλελευθεροποίησης που αναγκάστηκε να πάρει η Χούντα μετά από διεθνείς πιέσεις. Η Συμβουλευτική επιτροπή θα είχε τον ρόλο Βουλής με αρμοδιότητα την επεξεργασία νομοθετημάτων και συμβουλευτικού χαρακτήρα στην διακυβέρνηση. Στην πραγματικότητα ήταν όργανο της χούντας και τα μέλη εκλέχτηκαν όχι από την πλειοψηφία του λαού αλλά από εργατικές κι άλλες οργανώσεις που ελέγχονταν από τους συνταγματάρχες, στην ουσία διορίστηκαν.

Σε αυτό ακριβώς το μοντέλο , προφανώς, βασίσθηκε ο Μουράτ Ομέρογλου όταν αποφάσισε να μετατρέψει ένα άτυπο όργανο της Μειονότητας σε προσωπικό μηχανισμό εκδίκησης των αντιπάλων του καταστρατηγώντας και καταργώντας στην πράξη τον ρόλο της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Μειονότητας.

Να υπενθυμίσουμε ότι η ανεπίσημη, άτυπη και μη σύννομη με το ελληνικό δικαιϊκό σύστημα Συμβουλευτική Επιτροπή της Μειονότητας ιδρύθηκε από το τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής στην δεκαετία του ’80 και λειτούργησε ως ένα αντίβαρο οργανωμένης αντίδρασης που στην πορεία μετετράπη σε έναν μηχανισμό όσμωσης της Μειονότητας με το ελληνικό πολιτικό σύστημα. Παρότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων 35 ετών, τα μέλη της μειονότητας έχουν προσχωρήσει όλο και περισσότερο στα ελληνικά πολιτικά κόμματα ως υποψήφιοι σε τοπικές, νομαρχιακές και εθνικές εκλογές, δεν υπάρχει συνεπής και σταθερή ταύτιση με αυτά. Οι πολιτικό-ιδεολογικές διαφορές των ηγετών της μειονότητας (δήμαρχοι των κοινοτήτων, μέλη του Νομαρχιακού Συμβουλίου, μέλη των οργανώσεων, κλπ.) εξαφανίζονται όταν συνέρχονται στην ανεπίσημη Συμβουλευτική Επιτροπή από την οποία, θεωρητικά , εκπορεύεται η στρατηγική της Μειονότητας.

Η δραστηριότητα του πολιτικά και διπλωματικά αποβλήτου κ. Μουράτ Ομέρογλου δημιούργησε νέα δεδομένα, ανατρέποντας τις υπάρχουσες ισορροπίες με την εισαγωγή μεθόδων φασιστικής νοοτροπία στο όνομα ενός απώτερου εθνικού σκοπού με πρόσχημα το καλό της Μειονότητας.

Η αποκάλυψη της μεθόδευσης που επέβαλε στον ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ τον κ. Οζγκιούρ Φερχάτ , οι απειλές που εκτοξεύθηκαν εναντίον αιρετών και δημοσιογράφων, εντός κι εκτός Ελλάδας και η επιβολή προσώπων αρεστών στον Πρόξενο στους μηχανισμούς του ΚΙΝ.ΑΛ./ΠΑΣΟΚ τα οποία είτε συνδέονται με τα ισλαμικά τάγματα του Ερντογάν ή με τα στεγανά μυστικών υπηρεσιών είναι μερικά από τα κατορθώματα του Μουράτ Ομέρογλου.

Η μεταμεσονύκτια δημοσιοποίηση της πολιτικής εκτέλεσης δύο αιρετών, ενός Δημάρχου κι ενός Βουλευτή, όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να το υποβαθμίσουν σε επίπεδο ενδομειονοτικής σύγκρουσης ή προσωπικής αντιδικίας, στην ουσία είναι μία περίτρανη απόδειξη της ισλαμοφασιστικής νοοτροπίας του Μουράτ Ομέρογλου, που εφαρμόζει και το ισλαμοφασιστικό καθεστώς του Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία, το οποίο έχει αποδείξει επανειλημμένως, με συγκεκριμένες επιλογές και πρακτικές, ότι αποτελεί πολύτιμο σύμμαχο των Ταλιμπάν, της Αλ Κάιντα, του Ισλαμικού Κράτους και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων.

Ο Μουράτ Ομέρογλου δρα ανενόχλητος έχοντας εξασφαλίσει την ανοχή της τοπικής ΝΔ και του κυβερνητικού βουλευτή της ΝΔ κ. Ευρυπίδη Στυλιανίδη, την συνενοχή του τοπικού ΚΙΝ.ΑΛ. και την εν λευκώ εξουσιοδότηση από ένα σκέλος του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ το οποίο σιωπηρά ανέχεται ο βουλευτής Ροδόπης Τάκης Χαρίτου, παρά την πολεμική κι επίθεση που δέχεται από τους προξενικούς μηχανισμούς.

Το γεγονός ότι κανείς από την Ροδόπη δεν αντέδρασε στις απειλές που δέχθηκε ο Ιλχάν Αχμέτ κατά της ζωής του ξεπερνάει κάθε λογικό νου που απλώς απορεί για τις “πιτσικουλιές” που παίζουν οι υπόγειοι πολιτικοί μηχανισμοί στην περιοχή αδιαφορώντας για το μέλλον του τόπου.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης και το τοπικό ΚΙΝΑΛ Ροδόπης στηρίζουν τον βουλευτή τους ή τον απόβλητο Μουράτ Ομέρογλου;

Δεν γνωρίζουμε εάν η χθεσινή απόφαση ελήφθη με την συμμετοχή των αιρετών μελών της Συμβουλευτικής Επιτροπής ή δια τηλεφωνικής περιφοράς των διορισμένων μελών της που εξαρτώνται από τον μηχανισμό Μουράτ Ομέρογλου. Ακόμη δεν έχει εκδοθεί κάποια ανακοίνωση από τους διαγραφέντες.

Ο Μουράτ Ομέρογλου ίσως είναι λάτρης των μηχανισμών της Χούντας που επί ημερών της, άλλωστε, ξεκίνησε ο ΑΤΤΙΛΑΣ…

Προετοιμάζουν τον ΑΤΤΙΛΑ 3 ;

Αρθρογράφος