Προετοιμάζουν τον ΑΤΤΙΛΑ 3 ;

12 Ιουνίου 202208:13

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Σε μία ακόμη δράση ήπιας ισχύος προέβησαν οι σκληροπυρηνικοi μηχανισμοί της Τουρκίας αυτή την φορά στην Κωνσταντινούπολη με συμμετοχή ,μάλιστα, και του ιδίου του Τούρκου Προέδρου Ρ. Τ. Ερντογάν, στοχεύοντας στην Ελλάδα.

Στις 11/6/2022 έλαβε χώρα η τελετή βράβευσης στην αίθουσα συνεδριάσεων Büyük Çamlıca Mosque 1071 για του εννέα νικητές του φωτογραφικού διαγωνισμού, που πραγματοποιήθηκε στη μνήμη του Μουσταφά Τζαμπάζ

Δήμος Αρριανών: ΥΠ.ΕΣ. και ΥΠ.ΕΞ. θα εξετάσουν το ενδεχόμενο μιας “προαναγγελθείσης προβοκάτσιας”;

Κατά την διάρκεια της απονομής ο Πρόεδρος Ρ. Τ. Ερντογάν αναφερόμενος στον Μουσταφά Τζαμπάζ τόνισε: “Είμαστε μάρτυρες προσωπικά το πάθος του μαρτυρικού μας για το επάγγελμά του, καθώς και την αγάπη του για τον σκοπό, τη χώρα, το έθνος και την ισλαμική Ούμα. Ο Μουσταφά Τζαμπάζ σήταν ένας αδελφός που ξεχώρισε με τη στάση του και άφησε ανεξίτηλα ίχνη και καλά αναμνήσεις σε κάθε καρδιά που άγγιξε. Η ειλικρίνεια, η ειλικρίνεια, η σκληρή δουλειά και “Ήταν ένας αξιοπρεπής άνθρωπος που πάντα έδινε παράδειγμα στους συναδέλφους του με την ειλικρίνειά του και ήταν εξοπλισμένος με ισλαμικές ηθικές αξίες. Ποτέ δεν ακολούθησε φτηνούς υπολογισμούς, εύκολους τρόπους, Προτιμούσε πάντα να είναι στο πλευρό του δικαιώματος, της αλήθειας και της δικαιοσύνης, ακόμα κι αν ήταν σκληρό ή τελικά ο θάνατος”.

Στη συνέχεια, σε μια φαινομενικά άσχετη με την περίσταση δήλωση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν αφού σημείωσε πως η Τουρκία με την άσκηση Efes-2022 που διοργάνωσε στο Αιγαίο έδωσε ένα σαφές μήνυμα στον κόσμο σημείωσε,

“Όλοι θα δουν τι μπορεί να κάνει αυτό το έθνος”

Αναφερόμενος στην ένταση που κλιμακώθηκε ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα στο θέμα της αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου ο Ερντογάν επανέλαβε τις επικρίσεις του προς την Ελλάδα.

Αφού σημείωσε πως η Ελλάδα κάλεσε τις χώρες να μην συμμετάσχουν στην άσκηση αλλά δεν μπόρεσε να πάρει αποτέλεσμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε,

“Στην άσκηση μας συμμετείχαν 37 χώρες. Η Ελλάδα έστειλε μήνυμα σε περισσότερες από τις μισές να μην συμμετάσχουν. Σχεδόν όλες δεν υπάκουσαν την Ελλάδα. Όλες και κυρίως οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής συμμετείχαν στην άσκηση μαζί μας”.

Ο Ερντογάν σημείωσε πως χάρη στην άσκηση EFES 2022 που ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Τουρκία έδειξε για ακόμη μια φορά την αποφασιστική της στάση στον κόσμο και ανέφερε,

“Αυτή η επιτυχημένη άσκηση δόξα τον Αλλαχ έγινε ένα πολύ καλό βήμα να δοθεί η απαραίτητη απάντηση. Και στο εξής θα συνεχιστεί με αποφασιστικό τρόπο με σταθερά βήματα. Στη χτεσινή άσκηση όλοι είδαν τι είναι, τι μπορεί να κάνει αυτό το έθνος θα δουν και στο εξής”.

Σε μια εκδήλωση που διοργανώθηκε ,παράλληλα, με την συμμετοχή και του γνωστού ΥΦΥΠΕΞ Σελήμ Κιράν παρευρέθησαν η χήρα του Αχμέτ Σαδήκ και η Πρόεδρος του ΚΙΕΦ/DEB Τσιγδέμ Ασάφογλου και άλλοι υψηλά προσκεκλημένοι του ερντογανικού καθεστώτος και του μειονοτικού παραΐερατείου στα πλαίσια της ” Βραδιάς Μνήμης των Μαρτύρων του Πολέμου του Καραμπάχ” που φιλοξένησε ο δήμος Sancaktepe της Κωνσταντινούπολης με την συμμετοχή και των οικογενειών των “μαρτύρων¨που διαμένουν στην Τουρκία προερχόμενοι από το Αζερμπαϊτζάν οι οποίοι και “πολέμησαν για την τουρκικότητά τους”.

Στον χαιρετισμό της η Πρόεδρος του ΚΙΕΦ/DEB Τσιγδεμ Ασάφογλου, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “ εμείς ως δυτικο τουρκική πολύ καλά πόσο οδυνηρό είναι να χάνεις έναν μάρτυρα, αλλά και πόσο τιμητικό είναι. Για τον ιερό σκοπό των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, για την Τουρκότητά τους, ο ιδρυτής και αρχηγός του κόμματός μας, Δρ. Ο Σαντίκ Αχμέτ θυσίασε τη ζωή του. Πόσο χαρούμενοι είμαστε που είμαστε παιδιά ενός ένδοξου ηγέτη. Με έλεος και ευγνωμοσύνη μνημονεύω όλους τους μάρτυρες μας που θυσίασαν τη ζωή τους για την ελεύθερη αυξομείωση της ημισέληνου και της αστρικής μας σημαίας. Σας φιλώ τα χέρια των πολύτιμων οικογενειών των μαρτύρων”.

Οι εξελίξεις τρέχουν με ταχύτητα την ίδια στιγμή που το τοπικό πολιτικό δυναμικό σιωπά (ο Ευρ. Στυλιανίδης δίνει συνεντεύξεις life style ή επιδίδεται σε ομιλίες παρωχημένους εθνικού περιεχομένου , ο Τάκης Χαρίτου ατενίζει τις καταστροφές στο Σιδηροχώρι την στιγμή που το Προξενείο τους αμφισβητεί την εκλογική έδρα και προωθεί τον Φερχάτ Οζγκιούρ με καλπονοθευτικές διαδικασίες , οι βλαχοδήμαρχοι και ο ΠΑΜΘ Χρ. Μέτιος γλείφουν τον αποτυχημένο Πρόξενο κλπκλπ ενώ ΜΟΝΟΣ ο Ιλχάν Αχμέτ δίνει μάχες χαρακωμάτων με στήριξη ΕΚΤΟΣ Θράκης ) και όλα δείχνουν ότι η Τουρκία αφού διεμβόλισε τους κομματικούς μηχανισμούς της περιοχής προετομάζει το έδαφος για την αυτόνομη κάθοδο του ΚΙΕΦ στις εκλογές.

Ο Μπαρμπα-Μυτούσης της Ιώνων και το σχέδιο της Άγκυρας για την Θράκη

Αρθρογράφος