Ο Νίκος Ανδρουλάκης και το τοπικό ΚΙΝΑΛ Ροδόπης στηρίζουν τον βουλευτή τους ή τον απόβλητο Μουράτ Ομέρογλου;

11 Ιουνίου 202223:48

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Στην συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη , Προέδρου ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ , στο αυριανό ΒΗΜΑ αναζητήσαμε κάποια αναφορά στα όσα πρωτόγνωρα ζούμε στην Θράκη και στο Ν. Ροδόπης. ΜΑΤΑΙΑ.

Το ίδιο μάταια αναζητήσαμε και κάποια δήλωση, ανακοίνωση, ανάρτηση, σχόλιο από τα τοπικά στελέχη του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ.

Είχαμε επισημάνει, προσφάτως, στο Komotinipress:…τελικά ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης και το τοπικό ΚΙΝ.ΑΛ. ενθαρρύνουν , καλλιεργούν ή και συγκαλύπτουν την πολιτική και κομματική διπροσωπία και διγλωσσία στην Θράκη με ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ; Το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ θα επιλέξει ως εκπροσώπους του πειθήνια όργανα του νεοϊσλαμικού αυτοκρατορικού μεγαλείου του ερντογανικού παρακράτους ή θα προωθήσει μία πολιτική κουλτούρα που προσεγγίζει τα (υπαρκτά) προβλήματα της Θράκης με το βλέμμα στην Ευρώπη και όχι στην Οθωμανική Ανατολία; Εκτός κι αν με απλά λόγια θα μπορούσε να πει κάποιος:” Ανδρουλάκη αν οι φίλοι σου είναι στην κεντρική σελίδα του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής αγκαλιά με πρόξενο και ψευτομουφτή όλες οι θεωρίες σου περί Ερντογαν είναι κίβδυλες και υποκριτικές”.

Όσον αφορά στο τοπικό ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ (ανάμεσά τους και ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης) προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι,μέχρι στιγμής, αν κι έχουμε δηλώσεις από Πρώην Πρωθυπουργό και άλλα ιστορικά στελέχη του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ , δεν υπάρχει ούτε το παραμικρό αποτύπωμα δημόσιας στήριξης προς τον μοναδικό βουλευτή Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ.

Και σε τελική ανάλυση, αν ο κ. Ιλχάν Αχμέτ με τις 10.866 ψήφους στις εθνικές εκλογές 2019 δεν διστάζει να τα βάλει με τους εξωχώριους παρακρατικούς μηχανισμούς και τους εδώ υποστηρικτές τους, τί φοβούνται οι σύντροφοί του στην Ροδόπη;

Εκτός κι αν συμμερίζονται τις ανησυχίες του αποτυχημένου διπλωμάτη της Ιώνων οπότε και οφείλουν να τον στηρίξουν…..

Μεγάλο ενδιαφέρον, για τους πολιτικούς αναλυτές , παρουσιάζει η ανάρτηση του κ. Ανδρέα Τσούνη ο οποίος επισημαίνει:

” Η ρητορική της Τουρκίας κάθε μέρα γίνεται όλο και πιο επιθετική. Δια στόματος του Προέδρου της και άλλων εκπροσώπων του Τουρκικού Κράτους ακούγονται ευθείες απειλές για πολεμική σύρραξη. Η υπονομευτική τακτική του Τουρκικού Προξενείου στην Θράκη καταγγέλλεται ευθέως από τον Βουλευτή του Πασοκ-Κινήματος Αλλαγής Ιλχάν Αχμέτ και το παρακράτος εκτοξεύει απειλές κατά της ζωής του.
Η Φώφη Γεννηματά είχε αναδείξει από το 2019 την Αναθεωρητική Τακτική της Τουρκίας, την αμφισβήτηση των Συνθηκών, την καταστρατήγηση του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας με την υπογραφή ΑΟΖ με την Λιβύη και πολλά άλλα και γι’ αυτούς τους λόγους ζητούσε επίμονα την Σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, για να χαραχθούν οι ‘κόκκινες’ γραμμές της χώρας απέναντι στον εξ ανατολών κίνδυνο και να παρθεί μια απόφαση που να δεσμεύει το σύνολο του πολιτικού κόσμου της χώρας.
Τι άλλο πρέπει να συμβεί, για να συγκληθεί επιτέλους αυτό το Συμβούλιο;”

Ιλχάν Αχμέτ (ΚΙΝΑΛ) : “Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την Θράκη”

Πόσο ακόμη θ’ανεχόμαστε τον Απόβλητο κ. Μουράτ Ομέρογλου;

 

Αρθρογράφος