mexican_rice

Μεξικάνικο ρύζι

23 Ιανουαρίου 201214:17

mexican_riceΜεξικάνικο ρύζι


{loadposition likebox}   {loadposition tweet}


Υλικά συνταγής μαγειρικής:

1 φλ. άσπρο ρύζι (κατά προτίμηση μακρύκοκκο)

1 κ.σ. σπορέλαιο

1 ½ φλ. ζωμό κοτόπουλο

1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1/2 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένο

1 πιπεριά καυτερή πράσινη ψιλοκομμένο

1 τομάτα ψιλοκομμένη σε κυβάκια

1 κύβος κότας

Αλάτι, πιπέρι

½ κ.γλ. κύμινο

½ φλ. κόλιανδρος ψιλοκομμένος ή σε σκόνη

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση συνταγής – μαγείρεμα:

Σε ένα μέτριο κατσαρολάκι τσιγαρίστε το ρύζι σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά. Προσθέστε το ζωμό λαχανικών και βράστε. (για κάθε φλιτζάνι ρύζι βάζουμε 2 φλυτζάνια νερό) Ανακατέψτε μέσα το κρεμμύδι, την πράσινη πιπεριά, την καυτερή πράσινη πιπεριά (jalapeno) και την ψιλοκομμένη ντομάτα.

Βάλτε ακόμα, κύβο κότας, αλάτι, πιπέρι, κύμινο, κόλιανδρο και σκόρδο.

Βράστε και ταυτόχρονα χαμηλώστε τη φωτιά. Μαγειρέψτε για 20 λεπτά.


http://www.sidages.gr

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr