Τραγανό τηγανητό κοτόπουλο

7 Μαρτίου 201706:00

Συνοδεύονται τέλεια από μια ωραία σάλτσα μπάρμπεκιου! Αν σας λείψει κάποιο από τα παραπάνω μπαχαρικά δεν πειράζει, ίσως να λείψει κάποια από τις μυστηριώδεις γεύσεις του μίγματος, ωστόσο θα είναι πάλι γευστικό! Απλά να θυμάστε ότι το βασικότερο αυτών είναι η πάπρικα την οποία καλό θα είναι να έχετε στο μείγμα του αλευριού.

Υλικά (Σερβίρει 6)

1 αυγό χτυπημένο
1 φλ. ξινόγαλο ή γάλα εβαπορέ
1 κοτόπουλο περίπου 1200γρ. (κομμένο σε κομμάτια ή μόνο μπουτάκια και φτερούγες)
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ. γλ. ρίγανη
1 κ. γλ. τσίλι (σκόνη)
1 κ. γλ. φασκόμηλο
1 κ. γλ. βασιλικό (ξερό)
1 κ γλ. ματζουράνα
1 κ.γλ. πιπέρι
2 κ. γλ. αλάτι
2 κ. σ. πάπρικα
1 κ. σ. κρεμμύδι σκόνη (με αλάτι)
1 κ. γλ. σκόρδο (σε σκόνη)
μείγμα μυρωδικών (κάποιο seasoning προαιρετικά)
σπορέλαιο ή ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής

Σε πρώτη φάση χτυπάμε το αυγό με το γάλα μας πολύ καλά και στη συνέχεια βουτάμε μέσα τα κομμάτια κοτόπουλο μέχρι να μουσκέψουν πολύ καλά.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, ρίχνοντας όλα τα μυρωδικά και μπαχαρικά. Στη συνέχεια παίρνουμε τα μουσκεμένα κοτοπουλάκια μας και τα περνάμε μέσα από το μείγμα του αλευριού με τα μυρωδικά- μπαχαρικά, προσέχοντας να καλυφθούν καλά από το στρώμα αλευριού και μπαχαρικών.
Προετοιμάζουμε τη φριτέζα μας ή ένα βαθύ τηγάνι για τηγάνισμα και τηγανίζουμε σε σχετικά ψηλή θερμοκρασία για 8 με 10 λεπτά.
Τέλος, αφήνουμε τα τηγανισμένα μας κοτόπουλα σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί υγείας ώστε να απομακρυνθεί το πολύ λάδι.
Είναι έτοιμα για σερβίρισμα!

Πηγή: sidages.gr

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr