Οι πολιτικές επαφές του Προέδρου ΔΕΕΠ Ροδόπης στην ΔΕΘ

15 Σεπτεμβρίου 202107:10

Σειρά επαφών πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο, στην Θεσσαλονίκη, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Ροδόπης Ιωάννης Βεζυργιαννίδης, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην τελετή εγκαινίων της 85ης Δ.Ε.Θ. από τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Παρέστη σε εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπου ο Αντιπρόεδρος της Ε.Ε. κ. Μαργαρίτης Σχοινάς και ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης συζήτησαν για το ψηφιακό μέλλον της Ευρώπης, με ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό, που θα αποτελέσει τον μοχλό βελτίωσης της καθημερινότητας και άμβλυνσης των ανισοτήτων. Στο τέλος της εκδήλωσης είχε την δυνατότητα να συνομιλήσει με τον κ. Μαργαρίτη Σχοινά  για την άμεση και αποτελεσματικότερη επικοινωνία  των κομματικών οργανώσεων με την θεσμούς της Ε.Ε.

Με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα συζήτησαν για τα Πρόγραμμα Εξοικονομώ Αυτονομώ, που αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο διάστημα καθώς και για τις εργασίες και την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου

Είχε συνάντηση με τον   υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη , τον οποίο και ευχαρίστησε για τις πρωτοβουλίες μέσω του ΕΦΕΠΑΕ για την επίσπευση των διαδικασιών για το πρόγραμμα της Περιφέρειας και ενημερώθηκε για τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει το επόμενο διάστημα το Υπουργείο Ανάπτυξης για την ενίσχυση των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από τον COVID-19.

Με την  ευρωβουλευτή κ. Μαρία Σπυράκη, είχαν συζήτηση για της πρωτοβουλίες και τις δράσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την συμμετοχή των πολιτών στους σχεδιασμούς για το μέλλον της Ευρώπης.

Από τον υφυπουργό ψηφιακής διακυβέρνησης ,  κ. Γιώργο Γεωργαντά ενημερώθηκε για επόμενους στόχους του Υπουργείου για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των υπηρεσιών του κράτους.

 Στο περίπτερο του ΤΜΕΔΕ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο ΤΕΕ Κ. Μακεδονίας κ. Γιάννη Τσακούμη  και τον κ.Ντίνο Μακέδο πρόεδρο της Τράπεζας Αττικής και πρόεδρο του ΤΜΕΔΕ, όπου αντάλλαξαν απόψεις για Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Επισκέφτηκε το περίπτερο του ΕΒΕΡ Ν. Ροδόπης και είχε συνομιλία με τον Προέδρό του κ. Αντώνη Γραβάνη και του επιχειρηματίες που συμμετέχουν στην ΔΕΘ.

Στο περίπτερο του ΔΠΘ συνομίλησε με τους φοιτητές του Democritus Racing Team καθώς και με τις Πρυτανικές Αρχές.

Αρθρογράφος