Σειρά επαφών στην ΔΕΘ του Πρόεδρου της ΔΕΕΠ Ροδόπης κ. Γιάννη Βεζυργιαννίδη

13 Σεπτεμβρίου 202106:40

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Παρά το γεγονός ότι δεν είχαμε αναφορές για την Ροδόπη στον Πρωθυπουργικό λόγο, ούτε και συμμετοχή τοπικών μέσων ενημέρωσης στην 85η ΔΕΘ, παρατηρήθηκε εσωκομματική κινητικότητα καθώς ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ν. Ροδόπης κ. Γιάννης Βεζυργιαννίδης εμφανίσθηκε να πραγματοποιεί σειρά επαφών με θεσμικούς παράγοντες , βουλευτές και υπουργούς της ΝΔ, κάτι που φαίνεται και από την σχετική ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικης δικτύωσης.

Ιδιαίτερη σημασία είχε η συνάντησή του με τον με τον Αντιπρόεδρο της ΕΕ κ. Μαργαρίτη Σχοινά και τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη.

Η ευρωβουλευτής κ. Μαρία Σπυράκη, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας, ο κ. Γιώργος Γεωργαντάς υφυπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης αλλά και ο Πρόεδρος ΤΕΕ Κ. Μακεδονίας κ. Γιάννης Τσακούμης  και ο κ.Ντίνος Μακέδος πρόεδρος της Τράπεζας Αττικής και πρόεδρος του ΤΜΕΔΕ, συμπεριλαμβάνονται στις επαφές του κ. Γιάννη Βεζυργιαννίδη στην ΔΕΘ.

Απαραίτητη και η στήριξη των επαγγελματιών του Ν. Ροδόπης και του ΕΒΕΡ Ν. Ροδόπης και του Προέδρου του κ. Αντώνη Γραβάνη.

Αποκτά ιδιαίτερη σημασία η ενεργοποίηση των στελεχών της ΔΕΕΠ Ροδόπης (παλαιάς ΝΟΔΕ) τόσο σε επίπεδο τοπικό όσο και (παρα)πολιτικό εν’όψει και των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ αλλά και λαμβάνοντας υπ’όψη και τις επερχόμενες εξελίξεις.

Παρενθετικά πρέπει να αναφερθεί ότι η ΝΟΔΕ Ροδόπης συνέβαλε αποφασιστικά στην αυξηση των ποσοστών του κυβερνώντος κόμματος στην Θράκη επιτυγχάνοντας την αύξηση πανελλαδικά της δύναμης της ΝΔ στο Νομό.

Η Θεσσαλονίκη έδειξε ότι το κόμμα της ΝΔ αντιμετωπίζει μία πολυεπίπεδη πολιτική απειλή από την αντιπολίτευση αλλά κυρίως από την δεξια πτέρυγά της που εκτείνεται από το ακροατήριο της Χρυσής Αυγής ((5-15%) και της Ελληνικής Λύσης (10-12%) με ζητούμενο την συσπείρωση της δεξιάς πτέρυγας του “πατριωτικού δεξιού χώρου” (που συνολικά αντιστοιχεί σε ένα ποσοστό 25-35%). Σε αυτό να συνυπολογίσουμε και την πολιτική δυναμική που αναπτύσσεται από τους αντιεμβολιαστές των οποίων η πολιτική συμπεριφορά μοιράζεται στους  (φυλακισμένο) Ηλία Κασιδιάρη, Κυριάκο Βελλόπουλο και εσχάτως στον Γιώργο Τράγκα.

Τα στελέχη της ΔΕΕΠ Ν.Ροδόπης στη σημερινή τους σύνθεση φαίνεται ότι διαθέτουν την κοινωνική διάχυση και την πολιτική εμπειρία να λειτουργήσουν συνθετικά σε ένα δυστοπικό περιβάλλον καθώς προέρχονται από τον πυρήνα του κεντροδεξιού χώρου χωρίς να λειτουργούν στην λογική ενός αναδυομένου τοπικού πολιτικού life-style που αναζητεί ερείσματα σε εξωπολιτικές δομές.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποκτά και η συγκυριακή ενεργοποίηση της εθνικιστικής ρητορικής του ΚΙΕΦ/DEB η οποία δεν πρέπει να θεωρηθεί άσχετη με τα όσα περιγράψαμε πιο πάνω.

Το μέλλον ίσως μας διαφωτίσει..

Υ.Γ.Στο Komotinipress πάντως αρέσει η φωτογραφία του Γιάννη Βεζυργιαννίδη με την  Democritus Racing Team

Αρθρογράφος