Οι Εθνοφύλακες Ν. Ροδόπης….στα θρανία!

4 Σεπτεμβρίου 201808:00

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Την Κυριακή 02/09/2018 πραγματοποιήθηκε  η τελετή έναρξης του Β εκπαιδευτικού εξαμήνου στο Νέο Πεδίο Βολής Φορητού Οπλισμού Κομοτηνής (ΝΠΒΦΟΚ) στο Πεδίο Ασκήσεων Αμπελώνα με την τέλεση Αγιασμού και την εκπαίδευση σε θεωρητικά αντικείμενα.

Τα ΤΕΘ Ν. Ροδόπης κατατάσσονται ανάμεσα στα πιο δυναμικά της Χώρας και αυτό αποδεικνύεται από την συνολική εικόνα των Εθνοφυλάκων και την ανταπόκρισή τους στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες, ενώ το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας οφείλεται και στην υποδειγματική Διοίκηση του Τάγματος.

Την περίοδο 2017 – 2018 οι Εθνοφύλακες των ΤΕΘ Ν. Ροδόπης ολοκλήρωσαν τον εκπαιδευτικό κύκλο που προβλέπεται από τον ισχύοντα κανονισμό, τόσο με θεωρητική όσο και με πρακτική εκπαίδευση, ενώ για τη νέα περίοδο που ξεκίνησε για το σύνολο της Εθνοφυλακής σε όλη την Επικράτεια την περασμένη Κυριακή, οι Εθνοφύλακες είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της εκπαίδευσης, αλλά και σε κάθε δραστηριότητα που προγραμματίζεται από την Διοίκηση.

Ο Αγιασμός τελέσθηκε από τον Λοχαγό Ιερέα της ΧΧΙ TΘΤ με καταγωγή από το Ρέθυμνο ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε στους παρευρισκομένους επεσήμανε την άρρηκτη ενότητα του Στρατού-Θεού-Χριστού-Παναγίας και προέτρεψε τους πάντες να έχουν βαθιά πίστη. Ταυτόχρονα, εξήρε το έργο των ΕΘνοφυλάκων της περιοχής τονίζοντας με συγκίνηση πως ” όταν μετατέθηκε στο άλλο άκρο της Ελλάδας γνώρισε έναν άλλο κόσμο, μία άλλη κοινωνία από υπερήφανους ανθρώπους ενώ εξέφρασε τον θαυμασμό του για τους Εθνοφύλακες που βρίσκονταί όρθιοι στις επάλξεις της Πατρίδας. Τέλος, ευχήθηκε καλή εκπαιευτική χρονιά με σύνεεση-πειθαρχία-κουράγιο και πίστη στο Θεό”.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε απολογισμός εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων Α Εξαμήνου και παρουσιάσθηκε το πρόγραμμα του Β εξαμήνου 2018, παρουσία του Διοικητή Δ Σώματος Στρατού Ανγου κ. Γ. Καμπά και του Ταξιάρχου της 29ης Ταξιαρχίας Τξχου κ. Γ. Χατζηγεωργίου.

Στον σύντομο χαιρετισμό του προς τους Εθνοφύλακες, ο Ανγος κ. Γ. Καμπάς αναφέρθηκε στο αξιόμαχο της Εθνοφυλακής και τις σπουδαίες υπηρεσίες που προσφέρουν στην Πατρίδα τα μέλη των ΤΕΘ και ιδιαίτερα οι Εθνοφύλακες της Θράκης. Ο Διοικητής Δ’ ΣΣ τόνισε με έμφαση ότι οι όλοι είμαστε πολίτες του Δημοκρατικού Τόξου και ότι εντός του Στρατεύματος και ειδικά στην Εθνοφυλακή δεν χωρούν κόμματα και ιδέες οι οποίες πρέπει να αφήνονται εκτός.Τέλος ευχήθηκε, με τη σειρά του, καλή εκπαιδευτική χρονιά με σθένος, πειθαρχία, προσοχή και υπακοή στους ανωτέρους για την εύρυθμη λειτουργία των ΤΕΘ.

Ο Ταξίαρχος της 29 Μ/Κ Ταξιαρχίας “ΠΟΓΡΑΔΕΤΣ”  Ταξίαρχος κ. Γ. Χατζηγεωργίου αναφέρθηκε στην μέγιστη προσέλευση των Εθνοφυλάκων κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, παρουσίασε τα υψηλά ποσοστά των επιδόσεών τους και δεσμεύθηκε για την διατήρηση του υψηλού επιπέδου στην εκπαίδευση των ΤΕΘ Ν. Ροδόπης. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην κοινωνική προσφορά των ΤΕΘ Ν Ροδόπης τα οποια διακρίνονται εκτός από την αξιόμαχη κατάστασή τους και για το πλούσιο κοινωνικό τους έργο και την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο.

Υπενθυμίζουμε,επίσης, ότι οι Εθνοφύλακες της 29ης Μ/Π ΤΑΞ με τα έσοδα της λαχειοφόρου αγοράς η οποία πραγματοποιήθηκε με την ευγενική προσφορά 80 δωροθετών , διέθεσαν τα έσοδά αυτής κατόπιν πρωτοβουλίας και προτάσεως του Ταξιάρχου της 29ης Ταξιαρχίας ΠΟΓΡΑΔΕΤΣ κ. Γ. Χατζηγεωργίου για αγορά εποπτικού υλικού που είχε ανάγκη το ΕΕΕΕΚ Υφαντών, καθώς και την προσφορά στη Στέγη του Συλλόγου Μέριμνας ατόμων με νοητική υστέρηση “Άγιοι Θεόδωροι” χρηστικού εξοπλισμού γραφείου, στα πλαίσια της στήριξης των δομών εκπαίδευσης και κατάρτισης στον χώρο της ειδικής αγωγής από τους Εθνοφύλακες.

Αρθρογράφος