Οι Εθνοφύλακες Ν. Ροδόπης και η 29η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία «ΠΟΓΡΑΔΕΤΣ» στηρίζουν το ΕΕΕΕΚ Υφαντών

23 Φεβρουαρίου 201808:08

Η 29η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία «ΠΟΓΡΑΔΕΤΣ» με πενταμελή αντιπροσωπεία των Ταγμάτων Εθνοφυλακής Ν. Ροδόπης , στα πλαίσια της κοινωνικής προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων, αγκάλιασαν τα παιδιά του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Υφαντών σε μια πολύ ζεστή και ανθρώπινη εκδήλωση όπου και πραγματοποιήθηκε η παράδοση ηλεκτρονικού εξοπλισμού και γραφικής ύλης για την ενίσχυση της εκπαίδευσης των παιδιών, την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Οι Εθνοφύλακες της 29ης Μ/Π ΤΑΞ με τα έσοδα της λαχειοφόρου αγοράς η οποία πραγματοποιήθηκε με την ευγενική προσφορά 80 δωροθετών , διέθεσαν τα έσοδά αυτής κατόπιν πρωτοβουλίας και προτάσεως του Ταξιάρχου της 29ης Ταξιαρχίας ΠΟΓΡΑΔΕΤΣ κ. Γ. Χατζηγεωργίου για αγορά εποπτικού υλικού που είχε ανάγκη το ΕΕΕΕΚ Υφαντών.

Η 29η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία «ΠΟΓΡΑΔΕΤΣ» σε συνεννόηση με τους υπεύθυνους και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΕΕΕΚ Υφαντών , προχώρησε στην παραγγελία δύο σύγχρονων Η/Υ και ενός αυτοενισχυόμενου ηχείου, τα οποία και παρέδωσε σε μία σεμνή τελετή παρουσία του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.Παντελεήμονος.

Οι υπεύθυνοι και οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ Υφαντών υποδέχθηκαν με μεγάλη χαρά τον Ταξίαρχο κ.Γεώργιο Χατζηγεωργίου, τους Διοικητές των ΤΕ Ν.Ροδόπης, τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νίκο Τσαλικίδη, το Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιώργο Πετρίδη, την Δ/ντρια της Β/θμιας Εκπαίδευσης κ. Μαίρη Κοσμίδου, την δημοτική σύμβουλο και πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής των Παιδικών Χωριών SOS στην Κομοτηνή κ. Φελίνα Καζάκου , και την Γραμματέα της ΔΑΔΑΑ κ. Εύη Εξακοΐδου,σε πνεύμα ευγνομωσύνης και φιλοξενίας και με ανταποδοτική διάθεση.

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, στα πλαίσια της στενής κι αγαστής συνεργασίας των τοπικών αρχών με την 29η Μ/Π ΤΑΞ, εξήρε τον ρόλο και την προσφορά της Εθνοφυλακής στην τοπική κοινωνία και αναφέρθηκε στο κοινωνικό έργο που αθόρυβα επιτελείται από τα μέλη της. Ο Δήμος Κομοτηνής αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία τα θέματα των ατόμων με ιδιαιτερότητες στηρίζοντας το έργο φορέων και σωματείων ενισχύοντας την ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο.Σε αυτό το πλαίσιο αναδεικνύεται και το έργο των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου αλλά και οι προσπάθειες του Δημάρχου και των συνεργατών του να καταστήσουν την Κομοτηνή προσβάσιμη για όλους. Σημαντική η συμβολή του Δήμου Κομοτηνής και του Προέδρου του ΚΕΜΕΑ και της Σχολικής Επιτροπής κ. Γιάννη Γκαράνη για την ενίσχυση των δομών ειδικής εκπάιδευσης, φροντίζοντας για τις λειτουργικές δαπάνες του σχολείου, την συντήρηση των εγκαταστάσεων, την αγορά υλικών, την προμήθεια νέου εξοπλισμού αυτόνομης διαβίωσης και την μέριμνα για την μετακίνηση των μαθητών του ΕΕΕΚ Υφαντών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Τσαλικίδης με τη σειρά του πάντα στο πλευρό των παιδιών με ιδιαιτερότητες πρόσφερε στο σχολείο γραφική ύλη και ενημερώθηκε για την λειτουργία του σχολείου. Ο κ. Νίκος Τσαλικίδης δίνει μεγάλη σημασία σε θέματα κοινωνικής πολιτικής της ΠΕ Ροδόπης και προετοιμάζει με τους συνεργάτες του την «Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας» από τις 16 έως τις 21 Απριλίου 2018, όπου και θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα ειδικής εκπαίδευσης και αγωγής.

Η διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ κα Χριστίνα Πολίτη εξέφασε την ευγνωμοσύνη όλου του προσωπικού και των παιδιών για την πολύ σημαντική προσφορά, ενώ προσέφεραν και δώρα στον Ταξίαρχο και τον Αντιπεριφερειάρχη.

Ο εκπρόσωπος των Εθνοφυλάκων κ.Ανδρέας Γεωργιάδης αναφέρθηκε εν συντομία στην σημασία της προσφοράς των ΤΕ Ν. Ροδόπης επισημαίνοντας ταυτόχρονα την μέριμνα που επιδεικνύουν οι Εθνοφύλακες στην ανάπτυξη δραστηριοτήτων που αποσκοπούν στην ανύψωση του φρονήματος του τοπικού πληθυσμού αλλά και στην διατήρηση των παραδόσεων και των πολιτισμικών στοιχείων που εγγυώνται την συνέχιση του Ελληνισμού και την αρμονική συνύπαρξη στην Ελληνική Θράκη.

Αρθρογράφος