Η “Ασπίδα του Θάρρους” προστατεύει τους Εθνοφύλακες του Ν. Ροδόπης!

20 Μαρτίου 201821:43

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Συνεχίζοντας την αθόρυβη κοινωνική προσφορά τους στο Ν. Ροδόπης, εκπρόσωποι των Ταγμάτων Εθνοφυλακής του νομού παρουσία του Διοικητή της 29ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού “Πόγραδετς” Ταξιάρχου κ. Γ. Χατζηγεωργίου και των Διοικητών των ΤΕΘ, προσέφεραν στη Στέγη του Συλλόγου Μέριμνας ατόμων με νοητική υστέρηση “Άγιοι Θεόδωροι” χρηστικό εξοπλισμό γραφείου, στα πλαίσια της στήριξης των δομών εκπαίδευσης και κατάρτισης στον χώρο της ειδικής αγωγής από τους Εθνοφύλακες.

Ο Ταξίαρχος Χατζηγεωργίου, οι συνεργάτες του και οι Εθνοφύλακες, έτυχαν θερμής υποδοχής από την Πρόεδρο Νατάσα Λιβεριάδου και τα παιδιά του συλλόγου, καθώς και τους εργαζομένους και τους εθελοντές της μονάδας, κουβέντιασαν μαζί τους και ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Στέγης. Είχαν δε την ευκαιρία να γευθούν τόσο τα ωραία γλυκά που είχαν παρασκευάσει τα παιδιά, όσο και να θαυμάσουν τις χειροτεχνίες τους.

Στον Ταξίαρχο τα παιδιά χάρισαν έναν πίνακα που απεικονίζει την “Ασπίδα του Θάρρους” και τον οποίο ζωγράφισαν τα ίδια.

“Είμαστε και θα είμαστε στο πλευρό σας για ότι χρειαστείτε”, σημείωσε ο Ταξίαρχος κ. Γ. Χατζηγεωργίου, ο οποίος και εξήρε το έργο των Εθνοφυλάκων και την μεγάλη κοινωνική προσφορά τους.

“Σήμερα μας επισκέφθηκαν ο Ταξίαρχος Χατζηγεωργίου και οι Εθνοφύλακες που ανήκουν στη δύναμη της 29ης Ταξιαρχίας μας, οι οποίοι και μας προσέφεραν χρηστικό εξοπλισμό γραφείου. Η αξία της ενέργειάς τους είναι συγκινητική και πολύτιμη. Τους ευχαριστούμε από βάθους καρδιάς που μας έχουν στη σκέψη τους και μας στηρίζουν εμπράκτως”, σημείωσε η κ.  Νατάσσα Λιβεριάδου.

Στο Κέντρο απασχολούνται πλήθος εργαζομένων, τους οποίους καλύπτει με ίδιους πόρους ο σύλλογος, γι’ αυτό και χρειάζεται ακόμη την στήριξη της τοπικής κοινωνίας ώστε να ολοκληρωθεί συνολικά το Κέντρο και να στεριώσει το προσωπικό για δεκαετίες.

Στο Κέντρο απασχολούνται δύο κοινωνικοί λειτουργοί, δύο νοσηλευτές, φροντιστής, γυμνάστρια, οδηγός, λογοθεραπευτής, ψυχολόγος, επιστημονικός διευθυντής, ενώ τις υπηρεσίες τους προσφέρουν – σε μορφή πρακτικής άσκησης – κι έξι φοιτητές Κοινωνικής Διοίκησης και δύο Γυμναστικής Ακαδημίας. Η συνεργασία με το Δ.Π.Θ. θεωρείται πλέον δεδομένη και επιτυχής, ενώ σιγά-σιγά εκδηλώνεται ενδιαφέρον από τα πανεπιστήμια Μακεδονίας και Αιγαίου, για αποστολή εθελοντών. Αξίζει να σημειωθεί πως το καθημερινό τροφείο των παιδιών καλύπτει ο ΕΟΠΠΥ.

Υπενθυμίζουμε,επίσης, ότι οι Εθνοφύλακες της 29ης Μ/Π ΤΑΞ με τα έσοδα της λαχειοφόρου αγοράς η οποία πραγματοποιήθηκε με την ευγενική προσφορά 80 δωροθετών , διέθεσαν τα έσοδά αυτής κατόπιν πρωτοβουλίας και προτάσεως του Ταξιάρχου της 29ης Ταξιαρχίας ΠΟΓΡΑΔΕΤΣ κ. Γ. Χατζηγεωργίου για αγορά εποπτικού υλικού που είχε ανάγκη το ΕΕΕΕΚ Υφαντών.

Αρθρογράφος