Γιατί ενοχλήθηκε το τουρκικό Προξενείο από τα λουκούμια της ΔΕΜΠ;,

4 Μαρτίου 202205:00

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Την Κυριακή 28/2/2022 οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας, τήρησαν την θρησκευτική γιορτή τους, Regaip Kandili, που σηματοδοτεί την έναρξη των τριών ιερών μηνών στο ισλαμικό ημερολόγιο, προσευχήθηκαν και εξέφρασαν την ελπίδα πως οι τρείς ιεροί μήνες και το Regaip Kandili συμβάλουν στην ενίσχυση της φιλίας και της αδελφοσύνης, της ενότητας και αλληλεγγύης ανάμεσα στον ισλαμικό κόσμο.

Στην Θράκη της συνύπαρξης δεν χάνουμε ευκαιρία για προσφορά κερασμάτων και ανταλλαγή ευχών και οι γιορτές Χριστιανών και Μουσουλμάνων αποτελούν ένα ορόσημο για την ανανέωση των μακροχρονίων δεσμών των Θρακιωτών.

Κάποιοι, όμως, μίζεροι και κακόβουλοι ενοχλούνται.. Ανάμεσα τους και τα μέλη του μειονοτικού παραϊερατείου που βρήκαν αφορμή από μία εθιμοτυπική φωτογραφία του βουλευτή ΚΙΝΑΛ Ν. Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ με τα μέλη της ΔΕΜΠ και τον Πρόεδρο της Διαχειριστικής κ. Selim Isa να δηλητηριάσουν , για ακόμη μία φορά, την καθημερινότητα της μειονότητας.

Τα τουρκόφωνα έντυπα φιλοξένησαν άρθρα μισαλλοδοξίας ενώ η καταργημένη με ανέκκλητη και οριστική απόφαση του Αρείου Πάγου, “Συμβουλευτική επιτροπή Τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης” επιδόθηκε σε έναν πόλεμο εναντίον του βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ χαρακτηρίζοντάς τον ουσιαστικά ως “προδότη της μειονότητας”.

Είχαμε επισημάνει και σε προηγούμενα κείμενά μας τις πρακτικές του μειονοτικού παραϊερατείου, του τουρκικού Προξενείου και του κλίματος που δημιουργούν υπέρ αυτών ακόμη και εκλεγμένοι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου αλλά σίγουρα υπάρχει κάτι πιο βαθύ που ενοχλεί το τουρκικό παρακράτος που δρα στην Θράκη για ν’αντιδράσει τόσο απροκάλυπτα στην φωτογραφια μίας εθιμοτυπικής συνάντησης.

Κατά την εκτίμηση του γράφοντος, ο στόχος είναι διττός: η άσκηση ψυχολογικής βίας στους επωνύμους της μειονότητας και η έναρξη του επομένου σταδίου για τον έλεγχο των ΔΕΜΠ.

Και στις δύο περιπτώσεις η Ελληνική Πολιτεία πρέπει να δράσει άμεσα και να αναλάβει προληπτική δράση διαφυλάττοντας την κοινωνική συνοχή της Θράκης!

Γιατί η Τουρκία θέλει να ελέγξει τις ΔΕΜΠ στην Θράκη;

Αρθρογράφος