Ποιός εκθέτει τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ροδόπη;

13 Φεβρουαρίου 202213:54

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Είχαμε επισημάνει, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Αλέξη Τσίπρα στην Θράκη, ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με την στάση του έδειξε ότι ανέχεται όσους ρίχνουν “γέφυρες συμπόρευσης” με τους “τουρκόφρονες” της μειονότητας ενώ στον Ιασμο Ροδόπης ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε πως το κόμμα του στηρίζει και θα στηρίζει τις αναγκαίες δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση των δικαιωμάτων της μουσουλμανικής μειονότητας, κλείνοντας το μάτι στου Οζγκιούρ Φερχάτ και τον Χουσεΐν Ζεϋμπέκ εγκρίνοντας εν πολλοίς τις κινήσεις τους και την επικοινωνία με το Τουρκικό Προξενείο και τους μηχανισμούς της Άγκυρας.

Σε πρόσφατο “κείμενο-αφιέρωμα” στον αναπληρωτή γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ κ. Οζγκιούρ Φερχάτ είχαμε τονίσει ότι “ ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ έχει υιοθετήσει μια ενεργή τουρκική εθνικιστική ρητορική επί παντός επιστητου ενω λειτουργεί ως ένας ενδομειονοτικός καταλύτης για την περιοχή του Ιάσμου ενισχύοντας πολιτικά κι εκλογικά το μελλοντικό σχήμα που θ’αντιπαρατεθεί με τον κ. Οντέρ Μουμίν, τον νυν Δήμαρχο Ιάσμου ενώ με την στάση του αποδυναμώνει τον πολιτικό του ομοτράπεζο κ. Τάκη Χαρίτου ενισχύοντας τον κ. Ευρ. Στυλιανίδη ο οποίος παρενέβη προσφάτως στα τεκταινόμενα του Ιάσμου.”

Φερχάτ Οζγκιούρ: Η Generation X του ΣΥΡΙΖΑ στον Ίασμο

Αφορμή για το σημερινό σημείωμα, στάθηκε η “σκηνοθετημένη πολιτική παρέμβαση” του κ. Φερχάτ Οζγκιούρ στην πρόσφατη κινητοποίηση των αγροτών στην Κομοτηνή, όπου οι συνάδελφοι των τουρκόγλωσσων μειονοτικών μέσων ενημέρωσης, περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να αποσπάσουν μία δήλωση του κ. Οζγκιούρ Φερχάτ (στα τουρκικά) και μετά ν’αποχωρήσουν. Η συγκεκριμένη δήλωση μεταδόθηκε από τα μέσα ενημέρωσης της μειονότητας και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Παρατηρώντας, ταυτοχρόνως, τις τουρκόγλωσσες αναφορές στον κ. Οζγκιούρ Φερχάτ δημιουργείται η εντύπωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ροδόπη είναι μία μονοπρόσωπη παράταξη με αποκλειστικό εκπρόσωπο τον “υποψήφιο βουλευτη κ. Οζγκιούρ Φερχάτ” ενώ αποσιωπάται τόσο η δραστηριότητα του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ όσο και η κοινοβουλευτική παρουσία του με τον βουλευτή Ροδόπης κ. Δημήτρη-Τάκη Χαρίτου.

Βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου: Το πόρισμα που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Διακομματική Επιτροπή μπορεί να αναζωογονήσει την ελπίδα στη Θράκη

Ο κ. Οζκγιούρ Φερχάτ είναι πολιτικά άπειρος αλλά οφείλει να είναι προσεκτικός στο τρόπο που πολιτεύεται και ν’αποφεύγει την (αυτο)προβολή του ως “εκλεκτού” του τουρκικού προξενειου και κυρίως στον τρόπο που το (παρα)διπλωματικό προσωπικό τον εκθέτει.

Να θυμίσουμε ότι ο η Α.Ε. κ. Μουράτ Ομέρογλου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσους του τουρκικού προξενείου μας είχε γνωστοποιήσει ότι παρακολουθούσε τον ποδοσφαιρικό αγώνα Φενερμπαχτσέ-Ολυμπιακός με τους συμπατριώτες του δήμαρχο Αρριανών Αμέτ Ριτβάν, τον επικεφαλής αντιπολίτευσης Ερδέμ Χουσεϊν, τους περιφερειακούς συμβούλους Αχμέτ Ιμπράμ και Ταρκάν Μουλταζά, τον Οζγκιούρ Φερχάτ κ.α.

Την ίδια στιγμή αποσιωπάται η συνολική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για την Θράκη όπως αυτή έχει αποτυπωθεί και στο σχετικό πόρισμα που κατέθεσε στο πλαίσιο της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης.

Άραγε, όλα τα παραπάνω είναι εν γνώσει του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και των συνεργατών του, έχουν την έγκρισή τους ή και για τον ΣΥΡΙΖΑ “Η Θράκη κείται μακράν”;

Η φανερή (πλέον) ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ για την Θράκη

Αρθρογράφος