Ο κ. Μπουρχάν Μπαράν εκθέτει το ΚΙΝ.ΑΛ ή ενεργεί κατόπιν εντολών Ν. Ανδρουλάκη;

21 Φεβρουαρίου 202215:23

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Σε πρόσφατο κείμενό μας (ΕΟΤΔΘ – Χαλήτ Χαμπίπογλου: Ο “ευρωτουρκοχαφιές” του μειονοτικού παραϊερατείου) για τον ρόλο των εξωκειμένων κέντρων του μειονοτικού παραϊερατείου είχαμε πραγματοποιήσει μία “σιωπηρή αναφορά” στον ρόλο του Έλληνα Βουλευτή Ξάνθης (ΚΙΝ.ΑΛ) κ Μπουρχάν Μπαράν δημοσιοποιώντας μία φωτογραφία από την συνάντηση του με τον Χαλήτ Χαμπίπογλου στην Αθήνα στις 16/11/2021.

Στις 14/2/2022 έκπληκτοι διαβάσαμε τα όσα ο κ. Ιλχάν Ταχσίν ανέφερε για την συνάντηση της 12/2/2022 στα γραφεία της ΤΕΞ εξ αφορμής της προκαταρτικής εξέτασης για την εκδήλωση και πορεία της 10/7/2022 εξαπολύοντας μύδρους εναντίον των επωνύμων μειονοτικών της Ροδόπης , αναδεικνύοντας ταυτόχρονα μία άλλη -ενδεχομένως- πτυχή του Έλληνα Βουλευτή ΚΙΝ.ΑΛ. Ξάνθης κ. Μπουρχάν Μπαράν, αυτήν του ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΝΤΟΣ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ, ΕΝΕΡΓΩΝΤΑΣ ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ!

Δεν είναι τυχαία, άλλωστε η ανάρτηση του βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ.το Σάββατο 19/2/2022 , μετά την επίσκεψή του στα γραφεία της ΤΕΞ, όπου επεσήμανε με έμφαση ότι “Επισκέφθηκα ΤΕΞ σήμερα ο οποίος χώρος αυτός δηλαδή το ΤΕΞ ειναι ο κοινός παρανομαστής της μειονότητας” ενώ φέρεται να έχει δηλώσει στην συγκέντρωση της ΤΕΞ “Μας περιμένουν πολύ πιο δύσκολες δοκιμασίες ΚΑΙ πρέπει να περιμένουμε και αλλά γεγονότα εις βάρος μειονότητας από το Κράτος”.

Ο απλός παρατηρητής διερωτάται εάν τελικώς υπάρχει ένα εν εξελίξει σχέδιο με κεντρικό σχεδιασμό από Τουρκία στα πλαίσιο και των ευρυτέρων γεωπολιτικών εξελίξεων ή πρόκειται για μία τυχοδιωκτική συμπεριφορά ενός αδίστακτου, τυχαρπάστου και εξαρτώμενου από την Τουρκία ψηφοθηρευτή που δεν διστάζει να δημιουργήσει σκηνικό κρίσης προκειμένου να διασφαλίσει την υποστήριξη του συντεταγμένου κι έμμισθου μειονοτικού εκλογικού σώματος.

Μείζον το ζήτημα και για τον κ. Νίκο Ανδρουλάκη που θα πρέπει να παρέμβει άμεσα ώστε να προφυλάξει θεσμικά το κόμμα από φυγόκεντρες τάσεις, καθώς σε περίπτωση που δεν υπάρξει επίπληξη στον κ. Μπουρχάν Μπαράν για την στάση του, θα φανεί ότι ο βουλευτής Ξάνθης είναι ο “προστάτης-ήρωας” της μειονότητας που δεν δίστασε να καταγγείλει το Ελληνικό Κράτος ενώ τα άλλα στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛ. (ανάμεσά τους και ο Βουλευτής Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ) που σέβονται τις αποφάσεις της Δικαστικής κι Εκτελεστικής εξουσίας είναι “προδότες της μειονότητας” και “πουλημένοι στην Ελληνική Κυβέρνηση”.

Άραγε, ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης και το τοπικό ΚΙΝ.ΑΛ. ενθαρρύνουν , καλλιεργούν ή και συγκαλύπτουν την πολιτική και κομματική διπροσωπία και διγλωσσία στην Θράκη με ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ;

Με τις δημοσιοποιηθείσες δηλώσεις του κ. Μπουρχάν Μπαράν τίθεται και μείζον κοινοβουλευτικό θέμα που χρήζει της προσοχής του Προέδρου της Βουλής στον βαθμό που πρέπει να εξετασθεί το κατά Αρθρο 61του Συντάγματος για το “Ανεύθυνο των βουλευτών” και μάλιστα σε μία χρονική στιγμή που φαίνεται ότι στην Ελληνική Κοινωνία ωρίμασε η ιδέα και υπάρχει αξίωση, ότι για κάθε Βουλευτή, όταν φέρεται, ότι υπέπεσε σε ποινικό αδίκημα για δραστηριότητες, εκτός των αυστηρώς βουλευτικών του καθηκόντων, να μην ισχύει η ασυλία, και επομένως, ν΄ ασκείται κατ΄ αυτού δίωξη και να δικάζεται κανονικά, όπως οι άλλοι πολίτες.

Αντί επιλόγου παραθέτουμε την (αδόκιμη) μετάφραση του κειμένου της Birlik και του κ. Ιλχάν Ταχσίν το οποίο κι εκτιμούμε ότι είναι αρκούντως διαφωτιστικό και υποστηρικτικό των διατυπωθέντων προβληματισμών μας

Οι Πολιτικοί της Ξάνθης έδειξαν ανοιχτά σε ποιά πλευρά (ΤΕΞ) βρίσκονται!

Ενώ ΕΣΕΙΣ της ΡΟΔΟΠΗΣ; (Δες βίντεο) – Εφημερίδα Μπιρλίκ

 

Δεν είχα δει για καιρό μια τέτοια σοβαρή συλλογική συνάντηση για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης (ΤΕΞ), όπου διεκδικείται από τους πολιτικούς ξεκάθαρα και ανοιχτά η δίκαιη υπόθεση της Μειονότητας.

Εεεεε, ήρθε τώρα η δική σας σειρά, ΕΣΕΙΣ οι κύριοι της Ροδόπης, τελείωσαν πια τα παιχνίδια για χασομέρι και χάσιμο χρόνου!

 

Ιλχάν Ταχσίν, 14 Φεβρουαρίου 2022

Στις 12 Φεβρουαρίου,το Σάββατο βράδυ, πραγματοποιήθηκε μια πολύ σημαντική συνάντηση στην Τουρκική Ένωση Ξάνθης (ΤΕΞ). Το κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η ανακριτική που έχει ξεκινήσει σχετικά με την πορεία / διαδήλωση που είχε διοργανώσει η ΤΕΞ στις 10 Ιουλίου 2021. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΤΕΞ Οζάν Αχμέτογλού, ο Ξανθιώτης βουλευτής Χουσεϊν Ζεϊμπέκ, ο Δήμαρχος Μύκης Ριτβάν Ντελή Χουσεϊν, ο Αναπληρωτής Μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Χράλογλού, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης  Χουσεϊν Μπαλτατζή, οι νομικοί σύμβουλοι της ΤΕΞ Αχμέτ Καρά και Ιλκέρ Τσαβούσογλού. Ενώ ο βουλευτής Ξάνθης Μπουρχάν Μπαράν συνδέθηκε στη συνάντηση διαδικτυακά με τηλέφωνο από την Κωνσταντινούπολη όπου και βρισκόταν. Επίσης, οι πρώην Πρόεδροι της ΤΕΞ  και άλλοι Τούρκοι Ξανθιώτες που είναι αφοσιωμένοι στην υπόθεση της ΤΕΞ, ήταν ανάμεσα στους παρεβρισκόμενους  της συνάντησης.

Στη συνάντηση μίλησε πρώτος οΟζάν Αχμέτογλού, Πρόεδρος της ΤΕΞ και μετά οι νομικοί σύμβουλοι της ΤΕΞ παρείχαν λεπτομερείς και εκτενείς πληροφορίες τους παρεβρισκόμενους και τους ενημέρωσαν  σχετικά με την νομική διαδικασία της  Ένωσης στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και την ανακριτική διαδικασία που έχει ξεκινήσει πρόσφατα,επίσης μίλησαν για τις επόμενες κινήσεις που σχεδιάζονται να γίνουνστο μέλλον. Ο βουλευτής Χουσεϊν Ζεϊμπέκ, ο Δήμαρχος Ριτβάν Ντελή Χουσεϊν, ο Αναπληρωτής Μουφτής Αχμέτ Χράλογλού και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης  Χουσεϊν Μπαλτατζή, όλοι τους δήλωσαν την υποστήριξή τους στην ΤΕΞ. Ενώ ο βουλευτής Μπουρχάν Μπαράν, που συνδέθηκε στη συνάντηση μέσω βιντεοκλήση, έκανε μια σύντομη ομιλία και εξέφρασε την υποστήριξή του. Κι εμείς ως ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΠΙΡΛΙΚ παρακολουθήσαμε από κοντά αυτή την συνάντηση. Εδώ δεν πρέπει να παραβλέψουμε ένα πολύ σημαντικό θέμα στο οποίο πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας. Μετά από πολλά χρόνια στη Δυτική Θράκη, και ειδικά στην Ξάνθη, βλέπουμε τους πολιτικούς που συμμετείχαν στη συνάντηση, Βουλευτές και Δήμαρχος, να εκφράζουν ανοιχτά την πλήρη υποστήριξή  τους στην ΤΕΞ και σ’αυτόν το δίκαιο αγώνα της Τουρκικής Μειονότητας. Αλλά εμείς ως εφημερίδα ΜΠΙΡΛΙΚ, όσο και αν σχολιάζαμε και κάναμε κριτική στους πολιτικούς της Μειονότητας, αυτοί δεν ήταν ανοιχτοί σε κριτική καιδεν αποδέχτηκαν αυτές τις κριτικές, μας επιτέθηκαν, αλλά εμείς σταθήκαμε στο ύψος μας και τους υπενθυμίσαμε τα σωστά που έπρεπε να κάνουν.

Αυτό που θέλουμε από εσάς τους αναγνώστες μας, και ειδικά από τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης, είναι να παρακολουθήσετε με προσοχή τα βίντεο στην είδηση μας στην BİRLİKTVκαι να ακούσετε καλά αυτά που λένε οι εκπρόσωποι των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Να τα παρακολουθήσουν αυτοί στη Ροδόπη! Βέβαια το πιο σημαντικό, πρώτοι απ’όλους να τα παρακολουθήσουν ο Βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ και ο Οντέρ Μουμίν, οι αιρετοί της Περιφέρειας, οι Μειονοτικοί που εκλέχτηκαν στο Δήμο Κομοτηνής και ο Δήμαρχος Αρριανών μαζί με την ομάδα του. Τους συμβουλεύουμε να τα παρακολουθήσουν. Ναι, να τα παρακολουθήσουν και να πράξουν έστω και αργά το σωστό και να πάρουν θέση κι αυτοί δίπλα στο δίκαιο αγώνα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης. Όχι όμως όπως παίρνουν θέση στις φωτογραφίες δίπλα στους πολιτικούς και κρατικούς αξιωματούχους που έρχονται από την Τουρκία, αυτή είναι κοροϊδία, δε φτάνει! Αυτά τα πράγματα δε γίνονται με γενικολογίες. Μέχρι ένα σημείο μπορείτε να κοροϊδεύετε τον κόσμο. Όλοι πρέπει να ρισκάρουν κάποια πράγματα. Το ελληνικό κράτος έφερε τη Μειονότητα σε σημείο εξάντλησης. Την ώρα που οι νέοι φεύγουν από τη Δυτική Θράκη και μεταναστεύουν, κάποιοι στη Δυτική Θράκη, και ειδικά στο νομό Ροδόπης σφυρίζουν ανέμελα.«Τη Θράκη την ξέρω εγώ/ξέρουμε εμείς, η Θράκη είναι δική μου, δική μας υπόθεση» λένε. Ναι, πολύ σωστά. Έτσι είναι. Η Θράκη είναι δική σας υπόθεση, υπόθεση δηλαδή αυτών που κάνουν συνεργασία με τους Έλληνες! Σε τι κατάσταση φέρατε τη Μειονότητα κάποιοι από σας, και έτσι έχει ήδη περάσει στην ιστορία ως δικό σας κατόρθωμα. Αλλά μην ανησυχείτε, υπάρχει μια παροιμία που χρησιμοποιώ εγώ: «ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΛΑΓΟΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΑΜΑΞΑ ΠΟΥ ΤΟ ΣΕΡΝΕΙ ΒΟΔΙ. ΔΗΛΑΔΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΡΓΑΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ ΠΙΑΝΕΙ, ΠΕΡΝΑΑΠΟ ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΛΑΓΚΑΔΙΑ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΠΙΑΝΕΙ!»

Πράγματι, χάρηκα που το έχουν καταλάβει αυτό, οι πολιτικοί της Ξάνθης.

Για κοιτάξτε αυτά που λέει ο Μπουρχάν Μπαράν:

«Μας περιμένουν πολύ πιο δύσκολες δοκιμασίες»

« Έτσι κι αλλιώς όλοι γνωρίζουμε την υπόθεση ΤΕΞ. Δικαιωθήκαμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αλλά δεν μπορούμε με κανένα τρόπο να δικαιωθούμε στην Ελλάδα, ούτε και πρόκειται να δικαιωθούμε. Εμείς το γνωρίζουμε ότι ο φάκελος θα κλείσει και θα μπει στο αρχείο. Γι’αυτό και καλύτερα για μας που είναι χρονοβόρα η όλη διαδικασία. Επειδή, εμείς τελευταία ως Μειονότητα έχουμε χαλαρώσειπολύ. Τις προάλλες γιορτάσαμε την 29η Ιανουαρίου, φίλοι μου. Αυτό λέω, εγώ εκείνη την περίοδο ήμουν στην Τουρκία, δεν ήμουν στην Ελλάδα. Τι αγώνα έδωσαν όμως τότε οι άνθρωποι, ξεχύθηκαν στους δρόμους. Σαν να γυρίζουν πίσω ξανά εκείνες οι ημέρες. Στον αγώνα της Μειονότητας, θα ξεχυθούμε για πολύ καιρό ακόμα στους δρόμους. Αυτός ο αγώνας δε θα τελειώσει ακόμα. Αυτή η συνάντηση απόψε, είναι πολύ σημαντική. Προχθές βράδυ στον Εχίνο, στη συνάντηση εκεί αναφέρθηκασε κάτι πολύ σημαντικό . Σ’εκείνη τη συνάντηση τα μάτια όλου του κόσμου ήταν στον Εχίνο. Ποιοι συμμετείχαν, τι είπαν, τι μίλησαν; Και η αποψινή συνάντηση κάτι τέτοιο είναι, διότι εμείς λαμβάνουμε την έρευνα που γίνεται. Μας ρωτούν «ποιοι υπήρχαν, τι μιλήθηκε;» Γι’αυτό το λόγο, η πραγματοποίηση τέτοιων συναντήσεων είναι η πιο ήπια μορφή αντίδρασης, επειδή δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά για μια υπόθεση που ήδη είναι στα δικαστήρια. Και βέβαια θα περιμένουμε την εκδίκασητης υπόθεσης.Αλλά είναι πολύ σημαντικό για εμάς, που είμαστε εδώ όλοι μαζί απόψε. Η μειονότητα ενώνεται αν χρειαστεί. Εγώ είχα φοβηθεί από το πνεύμα των συλλογικών αγώνων. Ήταν σαν να είχαμε καταρρεύσει τον τελευταίο καιρό.Αλλά έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μπορούμε να μαζευόμαστε όταν χρειαστεί. Φίλοι μου, αν κοιτάξουμε ευρύτερα, θα δούμε ότι τα μάτια του κόσμου είναι στην ανατολική Μεσόγειο, στο Αιγαίο και στη Δυτική Θράκη.Και ειδικά στην Αλεξανδρούπολη. Γι’αυτό κι εμείς, στην πραγματικότητα, ήδη γνωρίζουμε και αναμένουμε τέτοιες ενέργειες από την ελληνική Δικαιοσύνη και την Ελλάδα.Το πιο έξυπνο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε αυτή την περίοδο είναι να ενεργούμε με πνεύμα ενότητας.Γιατί μας περιμένουν πιο δύσκολες δοκιμασίες. Και θα ακολουθήσουν ακόμη πιο δύσκολες δοκιμασίες. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε ενάντια σ’ αυτό, είναι να είμαστε μαζί και ενωμένοι. Στηρίζουμε κάθε απόφαση που θα ληφθεί».

Αυτό το γράψαμε ως παράδειγμα. Αλλά μπορείτε να παρακολουθήσετε στα βίντεο που αναρτήσαμε περισσότερες λεπτομέρειεςαπό αυτήν τη σημαντική συνάντηση και από τα όσα συζητήθηκαν.

Αρθρογράφος