7 Γενιές Volkswagen Golf

19 Απριλίου 201614:10

VW Golf Tuning

Το Volkswagen Golf, είναι ένα μικρομεσαίο αυτοκίνητο της κατηγορίας C, που κατασκευάζεται από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen εδώ και 40 χρόνια από το 1974 έως και σήμερα. Έχουν κυκλοφορήσει 7 γενιές του μοντέλου και είναι το πρώτο σε πώλησης της Volkswagen.

Golf 1 Mk I 1974-1983

Volkswagen-Golf-Mk1

Το 1974 το Golf 1 αντικατέστησε με επιτυχία το Volkswagen Beetle (Σκαραβαίο) και διατήρησε την υψηλή δημοτικότητα του προκατόχου του έως και σήμερα.

Έχει κερδίσει δύο φορές το βραβείο του Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς: με το Golf 2 (δεύτερη γενιά) το 1992 και το Golf 7 (έβδομη γενιά) το 2013, αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι γενιές του μοντέλου ήταν μεταξύ των φιναλίστ για τον τίτλο.

Σε αντίθεση με τον Σκαραβαίο, που είχε τη διάταξη «όλα πίσω», το Golf είχε τον κινητήρα και την κίνηση μπροστά το οποίο το αμάξωμα είχε σχεδιαστεί από τον Τζορτζέτο Τζουτζιάρο.

Ο κινητήρας της αρχικής παραγωγής προήλθε από την Audi 80. Ήταν ένα εξαιρετικά ευέλικτο μικρό αυτοκίνητο με σπορ χαρακτήρα για την εποχή εκείνη με κινητήρα 1,8 κυβικών εκατοστών και με 70 ίππους ισχύς που έφτανε από 0 στα 100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 13 δευτερόλεπτα και με τελική ταχύτητα μέχρι 160 χλμ/ώρα.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

Αρθρογράφος

blank
Ιωάννα Πενταράκη
Η Ιωάννα είναι Junior Web Developer στην Green Apple. Έχει σπουδάσει στο ΤΕΙ Ηρακλείου, Μηχανικών Πληροφορικής και ασχολείται αποκλειστικά με το Web Development.