melitzana-ricota

Μελιτζάνες γεμιστές με ρικότα

11 Σεπτεμβρίου 201118:35

melitzana-ricotaΟι μελιτζάνες ταιριάζουν πολύ με το τυρί, αλλά και με την σάλτσα ντομάτα. Εδώ σε μια συνταγή με ιταλικό χαρακτήρα.


Προετοιμασία: 20 λεπτά και 30 λεπτά για το ξεπίκρισμα| Μαγείρεμα: 30 λεπτά| Σύνολο: 50 λεπτά και 30 λεπτά για το ξεπίκρισμα

Συνταγή για: 4 μερίδες

Υλικά συνταγής:
Κομμένες φέτες 1 εκ. μελιτζάνες φλάσκες: 2 μέτριες (16 φέτες συνολικά)
Ρικότα: 400 γρ.
Τριμμένη παρμεζάνα: 80 γρ.
Ψιλοκομμένο βασιλικό: 3 κουταλιές σούπας
Έτοιμη σάλτσα ντομάτα: 500 γρ.
Τριμμένη μοτσαρέλα: 80 γρ.
Ελαιόλαδο: 1/3 κούπας
Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει

Οδηγίες:
1. Πλένετε τις μελιτζάνες, αφαιρείτε το κοτσάνι και τις κόβετε σε φέτες 1 εκ. περίπου. Τις αλατίζετε και τις αφήνετε 30 λεπτά να ξεπικρίσουν. Προθερμαίνετε το φούενο στους 200 βαθμούς.
2. Τινάζετε τις μελιτζάνες από τα υγρά που βγάλανε, τις στεγνώνετε και τις περνάτε με ένα πινέλο με ελαιόλαδο. Τις βάζετε σε ταψί και τις ψήνετε περίπου 15 λεπτά να μαλακώσουν. Τις βγάζετε από το φούρνο.
3. Εν τω μεταξύ, ανακατεύετε τη ρικότα με την μισή παρμεζάνα, τον βασιλικό και πιπέρι. Μοιράζετε την γέμιση πάνω από τις μελιτζάνες και τις τυλίγετε σε ρολό. Τις βάζετε σε μικρό ταψάκι, με την ένωση προς τα κάτω.
4. Περιχύνετε με την σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζετε με την μοτσαρέλα και την παρμεζάνα και ψήνετε στο φούρνο, να λιώσουν τα τυριά, 15 – 20 λεπτά περίπου.
5. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

http://www.radicio.com


Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr