Το Cookingtherapy.gr προτείνει:Λαχματζούν Μεσογειακό

2 Οκτωβρίου 202221:26

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά (για 4 λαχματζούν) Για τη ζύμη

  • 150 ml γάλα
  • 150 ml νερό
  • μισό φακελάκι μαγιά ξηρή (4 γρ.)
  • 400 – 450 γρ. αλεύρι
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 10 γρ. corn flour
  • 15 ml ελαιόλαδο

Για το topping

  • 2 μελιτζάνες μεγάλες , κομμένες σε μικρά κυβάκια
  • 1κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη (προαιρετικά)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη (ή πολτό σκόρδου)
  • αλάτι, πιπέρι κατά βούληση
  • 3-4 κουταλιές της σούπας χυμό ντομάτας
  • λίγο νεράκι
  • 1 βαζάκι πέστο βασιλικού
  • μοτσαρελάκια
  • ντομάτα σε κυβάκια
  • φύλλα ρόκας
  • ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Ξεκινάμε με τη ζύμη.
    2. Βράζουμε το γάλα και το αδειάζουμε σε ένα μπολ.
    3. Ρίχνουμε το νερό (καλό είναι να είναι κρύο για να γίνει χλιαρό το μείγμα) και προσθέτουμε τη μαγιά μαζί με τη ζάχαρη, ανακατεύοντας για να διαλυθεί η μαγιά.
    4. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι με το corn flour κοσκινισμένα, ανοίγουμε μια λακκούβα και ρίχνουμε το αλάτι, το λάδι και λίγο λίγο το υγρό ζυμώνοντας μέχρι να γίνει μια ελαστική ζύμη που να ξεκολλά από τα τοιχώματα.
    5. Μεταφέρουμε το ζυμάρι στον πάγκο που έχουμε αλευρώσει ελαφρώς και πλάθουμε 4 μπάλες.
    6. Τις καλύπτουμε με νωπή πετσέτα και τις αφήνουμε να φουσκώσουν 30 λεπτά σε ζεστό μέρος.
    1. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρά κυβάκια.
    2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε τις μελιτζάνες (μαζί με το κρεμμύδι , το σκόρδο και το πιπέρι ) μέχρι να μαλακώσουν.
    3. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας ,λίγο νεράκι και αφήνουμε για ένα πεντάλεπτο να δέσει η σάλτσα.
    1. Με ένα πλάστη ανοίγουμε τα ζυμάρια σε μακρόστενα φύλλα.
    1. Τα βάζουμε πάνω σε λαδόκολλα που έχουμε τοποθετήσει στην ανάποδη μεριά της λαμαρίνας του φούρνου.
    2. Απλώνουμε κατά μήκος πέστο βασιλικού και από πάνω τη μελιτζάνα.
    3. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο  στους 220 ,στις αντιστάσεις ,για περίπου 20 λεπτά.
    4. Με το που κρυώσει λίγο βάζουμε από πάνω ντομάτα σε κυβάκια, φύλλα ρόκας και μοτσαρελάκια, ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και απολαμβάνουμε!

Μια φορά να το κάνετε και θα το λατρέψετε!!!

Άκρως καλικαιρινό ,εντυπωσιακό και πεντανόστιμο!!!

Αρθρογράφος