Yorkshire Puddings

21 Φεβρουαρίου 201611:47

Ένα πιάτο από την Αγγλία

Υλικά
120gr αλεύρι
2 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα
½ φλιτζάνι ζωμός από το ροστμπίφ
50gr βούτυρο
λίγο ζάχαρη, λίγο αλάτι, μια πρέζα λευκό πιπέρι.

Οδηγίες
Σε ένα μπολ βάζουμε τα στερεά (αλεύρι, αλάτι ζάχαρη πιπέρι) και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, ανακατεύοντας καλά και σχολαστικά με σύρμα για να μην σβολιάσει. Όταν θα έχει γίνει ομοιόμορφο μείγμα προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα και το ζωμό ανακατεύοντας. Σε φορμάκια για cupcakes που έχουμε βουτυρώσει, μοιράζουμε το χυλό. Προσοχή να μην ξεπεράσει τη μέση της φόρμας. Ψήνετε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC.

Επειδή γίνονται σαν καπελάκια, μπορούμε να προσθέσουμε κρέμα ή τυρί.

Συχνά τα κάνουν γλυκά, πασπαλίζοντάς τα με λίγη ζάχαρη, μόλις βγουν από το φούρνο.

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr