Το τουρκικό κράτος στηρίζει τις δομές του πολιτικού ισλάμ στην Θράκη

2 Ιανουαρίου 202011:06

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Σε εξέλιξη βρίσκεται, όπως φαίνεται, ο υβριδικός πόλεμος που έχει έδώ και καιρό εξαπολύσει το τουρκικό κράτος με τους μηχανισμούς του εναντίον της Ελλάδας.

Όσον αφορά στην αντίδραση και τα αντίμετρα που (δεν ) λαμβάνει το ελληνικό κράτος είχαμε επισημάνει σε προηγούμενη ανάλυσή μας ότι “Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίσθηκε η εκδημία του Σοφολογιωτάτου τ. Μουφτή Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλή ανέδειξε για ακόμη μία φορά τον χαμηλό δείκτη αντίληψης της κεντρικής πολιτικής σκηνής για τα όσα συμβαίνουν στην Ελληνική Θράκη, επαναδιατυπώνοντας το ερώτημα για το ποιός τελικά συμβουλεύει την ανώτατη πολιτειακή ηγεσία για θέματα που αφορούν στα ζητήματα των θρησκευτικών μειονοτήτων στην Ελλάδα.”

Λίγο πριν εκπνεύσει το 2019 οι τουρκικοί μηχανισμοί απέδειξαν ότι ειναι διατεθειμένοι να παράσχουν κάθε στήριξη στον παρακρατικό μηχανισμό που έχουν στήσει στην Θράκη στηρίζοντας τους “ψευτομουφτήδες” Αχμέτ Μετέ και Ιμπραήμ Σερήφ παρέχοντάς τους πλήρη κάλυψη για τα αδικήματα που διέπραξαν εντός της ελληνικής επικράτειας.

Να υπενθυμίσουμε ότι:
1.Με ποινή φυλάκισης 7 μηνών τιμωρήθηκαν ο ψευδομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μετέ και ο Ιμάμης Γλαύκης Ερκάν Αζίζογλου την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017 από το Δ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.Οι Μετέ και Αζίζογλου κατηγορούνταν για αντιποίηση άσκησης υπηρεσίας λειτουργού θρησκείας γνωστής στην Ελλάδα και διατάραξη θρησκευτικής συνάθροισης ύστερα και από τα όσα έλαβαν μέρος στα γνωστά γεγονότα της Γλαύκης στην κηδεία του άτυχου στρατιώτη στις 14 Ιουλίου 2016.

2.Στις 25 Απριλίου 2018, επεβλήθη στον κ. Αχμέτ Μετέ, που κατά παράβαση της ελληνικής νομοθεσίας, αυτοπροσδιορίζεται ως αιρετός θρησκευτικός λειτουργός (αδίκημα για το οποίο έχει δικασθεί και βρεθεί ένοχος στο παρελθόν) ποινή οκτάμηνης φυλάκισης με τριετή αναστολή .Το κατηγορητήριο ανέφερε διασπορά ψευδών ειδήσεων και διέγερση μέσω ρατσιστικού κηρύγματος μίσους.Εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη μετά από Αναφορά του δικηγόρου Ξάνθης κ. Στέργιου Γιαλάογλου με γνωστοποίηση και ερώτημα αν αυτές οι δηλώσεις συνιστούν ρατσιστικό κήρυγμα μίσους που στρέφεται εναντίον του Ισραηλιτικού λαού.

3.Στις 4/11/2019 ο ψευδομουφτής Ροδόπης Ιμπράμ Σερίφ καταδικάστηκε σε τρεις μήνες φυλάκιση από Δικαστήριο της Αλεξανδρούπολης για αντιποίηση αρχής.Και τούτο, διότι συμμετείχε παρανόμως στην προσευχή της Παρασκευής σε ορισμένα χωριά του Έβρου τον Μάρτιο του 2016. Στην Επικράτεια του νόμιμου Μουφτή, Διδυμοτείχου.Ο κος Σερίφ κατηγορούταν ως υπαίτιος του ότι στον Κόμαρο Έβρου στις 18/03/16, με πρόθεση, αντιποιήθηκε την άσκηση υπηρεσίας λειτουργού θρησκεύματος γνωστού στην Ελλάδα. Κατά το κατηγορητήριο, ο κατηγορούμενος ουδέποτε απέκτησε την ως άνω επικληθείσα ιδιότητα, καθ’ όσον νόμιμα διορισμένος από την Ελληνική Πολιτεία από το 1985 και μέχρι της πρόσφατης παύσης καθηκόντων του, ήταν ο Τζεμαλή Μέτσο, ενώ πλέον τοποτηρητής μουφτής είναι ο Χαλήλ Τζιχάτ.Ο ψευτομουφτής Ιμπραήμ Σερίφ καταδικάστηκε σε 80 μέρες φυλάκιση για παράβαση των άρθρων 1, 14, 16, 18, 26, 27, 51, 53, 79, 175 Ποινικού Κώδικα

Θα πρέπει να επισημάνουμε σε όσους δεν είναι γνωστό, ότι το “νομολογιακό προηγούμενο” της καταδίκης των “ψευδομουφτήδων” οφείλεται στα κλιμάκια των κρατικών υπηρεσιών που εκτός από την γραφειοκρατικού τύπου “υπόγεια” ανάγνωση της υφισταμένης κατάστασης κατέστησαν, ως ώφειλαν, σαφή στην Κεντρική Κυβέρνηση και την Κοινωνία τον ρόλο των επιδοτούμένων από εξωχώρια κέντρα παρακρατικών μηχανισμών που προωθούσαν το πολιτικό ισλάμ στην περιοχή.

Το γιατί αυτές οι υπηρεσίες στη πορεία έκλεισαν ή/και υποστελεχώθηκαν παραμένει ένα άλυτο μυστήριο στο οποίο οφείλουν να απαντήσουν οι αρμόδιοι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και να το διαλευκάνουν οι διάδοχοί τους.

Τέλος, για όσους απορούν το πού οφείλεται η εκ νέου αντεπίθεση του τουρκικού παρακράτους παραπέμπουμε σε μία είδηση που πέρασε σχεδόν απαρατήρητη και αφορά στην αντίσταση του πληθυσμού στον Κένταυρο Ξάνθης στην προσπάθεια επιβολής ιμάμη από την Τουρκία εκ μέρους των παρακρατικών μηχανισμών του Αχμέτ Μετέ.

Το ερώτημα που παραμένει είναι για το αν υπάρχει γνώση και συντεταγμένο σχέδιο εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο για την αδρανοποίηση των μηχανισμών εκείνων που απειλούν την κοινωνική συνοχή της Ελληνικής Θράκης.

Αρθρογράφος