Το “πολιτικό ισλάμ” του κ. Αχμέτ Μετέ

4 Ιουνίου 201813:12

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Ο κ. Αχμέτ Μετέ, που κατά παράβαση της ελληνικής νομοθεσίας, αυτοπροσδιορίζεται ως αιρετός θρησκευτικός λειτουργός (αδίκημα για το οποίο έχει δικασθεί και βρεθεί ένοχος στο παρελθόν) εξακολουθεί να προσβάλλει το κοινό αίσθημα αψηφώντας τους νόμιμους κι αναγνωρισμένους , από την Ελληνική Πολιτεία και τις Διεθνείς Συνθήκες, Μουσουλμάνους θρησκευτικούς λειτουργούς.

Με αφορμή την έκδοση και δημοσιοποίηση του προγράμματος της νηστείας του Ραμαζανιού, μέσω του διαδικτύου αλλά και υπαιθρίων πανώ ή εντύπων, προβάλλεται το λογότυπο της παράτυπης παραθρησκευτικής οργάνωσης της οποίας προίσταται ο κ. Αχμέτ Μετέ όπου με επίτιτλους και υπότιτλους γίνεται αναφορά στην “Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης”.

Θα περίμενε κανείς ότι οι προβεβλημένες προσωπικότητες του δημόσιου βίου της περιοχής μας θα υπηρετούσαν με αφοσίωση τις αρχές του Ισλάμ και τον τόσο βασικό πυλώνα που αποτελεί το Ραμαζάνι μαζί με την Πίστη, την Προσευχή, την Ελεημοσύνη και το Ιερό Προσκύνημα Χατζ και δεν θα προχωρούσαν στην ανάδειξη του “πολιτικού ισλάμ” δημιουργώντας διακοινοτικές έριδες.

Ο τρόπος που χρησιμοποιεί μερίδα του τοπικού πολιτικού κόσμου το Ισλάμ, όχι μόνον δεν παρουσιάζει καμία θρησκευτική προσταγή, αλλά δίνει την εντύπωση ότι στοχεύει στην επέκταση της θρησκευτικής πίστης στην πολιτική ζωή δημιουργώντας έναν νέο πολιτικό ρυθμιστή.

Αρθρογράφος