Έκθετος ο κ. Χουσεΐν Ζεϊμπέκ για τα γεγονότα στην Γλαύκη μετά την αθώωση του «Μαχητή της Ξάνθης»

27 Νοεμβρίου 201922:26

Την πανηγυρική αθώωση του δημοσιογράφου και ιδιοκτήτη της εφημερίδας «Μαχητή της Ξάνθης», Πάνου Παπαδόπουλου, ο οποίος εγκαλούνταν από τον Βουλευτή Χουσεΐν Ζεϊμπέκ για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμησης και της διασποράς ψευδών ειδήσεων αποφάσισε την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019 το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε μηνύσει τον δημοσιογράφο και ιδιοκτήτη της εφημερίδας για δημοσίευμα στον «Μαχητή» τον Ιούλιο του 2016 σχετικό με τα όσα έλαβαν μέρος στη Γλαύκη Ξάνθης κατά τη διάρκεια της κηδείας του άτυχου στρατιώτη Αχμέτ Κατουνλού, ο οποίος είχε χάσει τη ζωή του στο ΚΑΑΥ Κεραμωτής.

Στο δημοσίευμα γινόταν λόγος για «τουρκικό πραξικόπημα» και αναφέρονταν μεταξύ άλλων ότι «την ώρα που ο Μουφτής κ. Σινίκογλου έψαλε και συμπαραστέκονταν στην οικογένεια, και χωρίς κανένα σεβασμό στη Μνήμη του Νεκρού στρατιώτη και του Στρατού που έδωσε το ‘’παρών’’ με επικεφαλής τον Στρατηγό, εισέβαλαν ο ψευδομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μετέ με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, συνοδευόμενοι από τον Δήμαρχο Μύκης Καπζά Τζεμήλ, τον Πρόεδρο της ΤΕΞ, Κουρτ Αχμέτ, και τον αντιπρόεδρο του ΚΙΕΦ Οζάν Αχμέτογλου απαιτώντας να αφαιρεθεί η Ελληνική σημαία από το φέρετρο, να φύγει ο Στρατός και να μεταφέρουν αυτοί το νεκρό στα νεκροταφεία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης, η οποία διήρκησε συνολικά τρεις ημέρες, ο Πάνος Παπαδόπουλος προσκόμισε στο δικαστήριο έγγραφο των Μουφτήδων Θράκης σύμφωνα με το οποίο «ο ισλαμικός νόμος επιτρέπει το φέρετρο μουσουλμάνου στρατιώτη να φέρει τη σημαία που έφερε και ο ίδιος όταν υπηρετούσε τη θητεία του, ως απόδοση τιμής στον στρατιώτη».

Με το έγγραφο αυτό καταρρίφθηκε ο ψευδής, όπως αποδείχθηκε, ισχυρισμός του Χουσεΐν Ζεϊμπέκ ενώπιον της Δικαιοσύνης ότι το να καλύπτεται φέρετρο μουσουλμάνου με σημαία «δεν είναι σύμφωνο με την μουσουλμανική θρησκεία» και με το δικαστήριο εν τέλει να δικαιώνει απόλυτα τον γνωστό δημοσιογράφο της Ξάνθης.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι για τα γεγονότα της Γλαύκης είχαν καταδικαστεί το Νοέμβριο του 2017 από το Δ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο ψευδομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μετέ και ο Ιμάμης Γλαύκης Ερκάν Αζίζογλου με ποινή φυλάκισης 7 μηνών για τα αδικήματα της αντιποίησης άσκησης υπηρεσίας λειτουργού θρησκείας γνωστής στην Ελλάδα και διατάραξης θρησκευτικής συνάθροισης.

Το δημοσίευμα του «Μαχητή Ξάνθης» είχαμε αναδημοσιεύσει και εμείς (σσ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ) με αποτέλεσμα να μηνυθούμε επίσης από τον Χουσεΐν Ζεϊμπέκ με την εκδίκαση της υπόθεσης να έχει οριστεί, κατόπιν αναβολών, για τον Φλεβάρη του 2020.

Το μεσημέρι της Τετάρτης 27 Νοεμβρίου (σήμερα) ύστερα από δυο διακοπές και διαδικασία τριών ημερών, ολοκληρώθηκε η δίκη…

Gepostet von Παναγιωτης Παπαδοπουλος am Mittwoch, 27. November 2019

(πηγή: Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ)

Αρθρογράφος