Γενική ξεχαρβάλωση στην Θράκη;

12 Νοεμβρίου 201922:08

ΥΠΝΟΣ ΒΑΘΥΣ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ

Από Τουρκικά Πρακτορεία μαθαίνουμε τα όσα συμβαίνουν στη Θράκη – Καμμία επίσημη απάντηση στην Άγκυρα, σε όσα μας κατηγορεί, για την καταδίκη του ψευδομουφτή Ροδόπης Ιμπραήμ Σερίφ, από Δικαστήριο της Αλεξανδρούπολης

Την περασμένη Τετάρτη (6/11) το μεσημέρι το ημιεπίσημο τουρκικό πρακτορείο Ειδήσεων «Αναντολού» μετέδωσε την πληροφορία, ότι ο ψευδομουφτής Ροδόπης Ιμπράμ Σερίφ καταδικάστηκε σε τρεις μήνες φυλάκιση από Δικαστήριο της Αλεξανδρούπολης για αντιποίηση αρχής.*

Και τούτο, διότι συμμετείχε παρανόμως στην προσευχή της Παρασκευής σε ορισμένα χωριά του Έβρου τον Μάρτιο του 2016. Στην Επικράτεια του νόμιμου Μουφτή, Διδυμοτείχου.

Η είδηση έγινε γνωστή στους Τούρκους όχι από κάποιο τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων το όποιο θα έπρεπε να έχει τρεις ανταποκριτές και να σαρώνει την περιοχή αλλά από το Facebook του ψευδομουφτή με ανάρτηση στις 4/11/2019, που έγινε ημέρα Δευτέρα.

Άρα η δίκη έγινε την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου!

Η ανταπόκριση του «Αναντολού» συνοδευόταν από ένα σύντομο ιστορικό της διαμάχης του Σερίφ με την ελληνική πολιτεία το όποιο έβριθε ανακριβειών.

• Όπως λόγου χάρη ότι η εκλογή Μουφτή προβλέπεται από την Συνθήκη των Αθηνών του 1913 μεταξύ Ελλάδος και Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Με την διαφορά ότι αυτή προέβλεπε και θέση αρχιμουφτή και ίσχυε πριν από την Ανταλλαγή των πληθυσμών και την Συνθήκη της Λωζάνης, η οποία αναθεώρησε ριζικά τα πράγματα.

• Όπως επίσης ότι οι ψευδομουφτήδες εξελέγησαν από «150.000 μουσουλμάνους το 1991.

Ενώ η αλήθεια είναι ότι η «εκλογή» έγινε άνευ μυστικής ψηφοφορίας με διά ανατάσεως εκλογή στα τζαμιά με την συμμετοχή μόνο ανδρών.

Ζήτημα είναι αν μετείχε το 10% τών μουσουλμάνων στην παρωδία ψηφοφορίας εκείνη την μέρα.

• Όπως, τέλος, ότι το τηλεγράφημα αναφέρει την Κομοτηνή και την Ξάνθη με το Οθωμανικό τους όνομα. «Gumulicine» και «Iscece» (ασχέτως αν οι Τούρκοι αγνοούν ότι το πρώτο έλκει την καταγωγή του από το βυζαντινό Κουμουζηνά όπως το Instanbul από το «εις την Πόλιν».)

Προχθές (7/11) το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εξέδωσε μία προκλητική ανακοίνωση, η οποία πυροδοτήθηκε ως φαίνεται από την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκοπή Παυλόπουλου στην Αρμενία.

Εκεί αφού οι Τούρκοι μας κατηγορούν ότι «η Ελλάδα εξολόθρευε συστηματικά Τούρκους και μουσουλμάνους σε αυτή την περιοχή κατά την διάρκεια της Ανεξαρτησίας της από την Οθωμανική Αυτοκρατορία και μετά» (καταλαβαίνετε κ. Αγγελοπούλου ποια είναι η αποστολή του 2021 αν θέλετε να εναρμονιστείτε με το εθνικό συναίσθημα;;) υποστηρίζουν ότι «η Ελλάδα εξακολουθεί να υιοθετεί απλάνθρωπες πρακτικές απέναντι στην τουρκική μειονότητα στη χώρα της και να φυλακίζει ακόμη και μουφτήδες επειδή προσεύχονται τις Παρασκευές».

* Προσέξτε τώρα:

Η είδηση με την καταδίκη του ψευδομουφτή σε ελληνικό έδαφος «τρέχει» από τις 4/11. Η δίκη έγινε στις 1/11.

Το Υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε με ανακοίνωσή του στις 8 Νοεμβρίου χωρίς να απαντά στην προκλητική αναφορά της Άγκυρας για τους ψευδομουφτήδες.

Το Υπουργείο Παιδείας ενημερώθηκε, να μην πω, από ποια πηγή χθες επίσης.

Σχεδόν δέκα μέρες οι Τούρκοι κάνουν ανενόχλητοι «πάρτυ».

Υποτίθεται ότι στην Θράκη έχουμε Υπηρεσία Πολιτικών Υποθέσεων για να παρακολουθεί την δραστηριότητα της Τουρκίας και άλλων χωρών στην περιοχή.

Υποτίθεται ότι έχουμε Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων για να μήν κλέβουν οι Τούρκοι τις εντυπώσεις στο παιγνίδι της πληροφόρησης.

Υποτίθεται επίσης ότι στην Θράκη υπάρχουν και κλιμάκια υπηρεσιών για να αντιμετωπίζουν την διείσδυση της ΜΙΤ.

Φοβάμαι χωρίς να θέλω να αδικήσω ανθρώπους (υπάρχουν και λαμπρές εξαιρέσεις) πως κάποιοι κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου.

Δύο αποκαλύψεις της «Εστίας», η μία για το λουκέτο που έβαλαν ανενόχλητοι άνδρες τουρκικών υπηρεσιών στον Δήμο Αρριανών (που κυματίζει η ελληνική Σημαία κατά τα άλλα) και η δεύτερη για το παρολίγον επεισόδιο σε μουσουλμανική κηδεία, μας έδωσαν την εντύπωση πως κάτι πάει πολύ στραβά στην Θράκη.

Το κράτος υπολειτουργεί.

Έρχεται τώρα και η πληροφορία για την καταδίκη του ψευδομουφτή, η οποία «σέρνεται» χωρίς απάντηση δέκα μέρες και την μαθαίνουμε μέσω Άγκυρας, και βεβαιωνόμαστε.

Ναι, κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου, κ. Μητσοτάκη.

Ναι, αυτό είναι ένα από τα δύο-τρία βασικά θέματα της χώρας για τα όποια πρέπει να ενημερωθείτε εις βάθος. Ομιλούμε για γενική ξεχαρβάλωση.

Ζητείστε επιπλέον ενημέρωση από το Υπουργείο Εσωτερικών, τα στατιστικά για την αριθμητική των ισορροπιών του πληθυσμού όπως προκύπτει από τα δημοτολόγια -ελπίζω γι’ αυτά να σας ενημερώνουν τουλάχιστον- και τότε θα καταλάβετε είμαι βέβαιος) τί συνιστά επείγον για την ελληνική πολιτεία αυτήν την εποχή και τί όχι, πέραν του προσφυγικού.

Για αρχή στείλτε μερικά ξυπνητήρια στους φρουρούς της Ελληνικής Πολιτείας σε ορισμένες περιπτώσεις το ροχαλητό τους ακούγεται μέχρι την Αθήνα.

Μανώλης Κοττάκης/ΕΣΤΙΑ

*Ο ιδιώτης Ιμπραήμ Σερίφ κατηγορείται ότι στον Κόμαρο Έβρου στις 18/03/16, με πρόθεση, αντιποιήθηκε την άσκηση υπηρεσίας λειτουργού θρησκεύματος γνωστού στην Ελλάδα. Ειδικότερα, στο ως άνω τόπο και χρόνο εμφανίστηκε στο τέμενος του οικισμού, όπου αφίχθη και ο τότε γενικός πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Αλή Ριζά Ακιντσί, κι αυτοσυστήθηκε ως δήθεν ο «εκλεγμένος μουφτής της Κομοτηνής», φέροντας μάλιστα την επίσημη θρησκευτική ενδυμασία.Εκείνη την Παρασκευή τέλεσε τη διαδικασία της προσευχής. Κατά το κατηγορητήριο, ο κατηγορούμενος ουδέποτε απέκτησε την ως άνω επικληθείσα ιδιότητα, καθ’ όσον νόμιμα διορισμένος από την Ελληνική Πολιτεία από το 1985 και μέχρι της πρόσφατης παύσης καθηκόντων του, ήταν ο Τζεμαλή Μέτσο, ενώ πλέον τοποτηρητής μουφτής είναι ο Χαλήλ Τζιχάτ.Ο ιδιώτης Ιμπραήμ Σερίφ καταδικάστηκε σε 80 μέρες φυλάκιση για παράβαση των άρθρων 1, 14, 16, 18, 26, 27, 51, 53, 79, 175 Ποινικού Κώδικα.

Αρθρογράφος