Το Δ’ΣΣ συνεχίζει την κοινωνική προσφορά του στηρίζοντας 42 σχολεία στην Θράκη

12 Φεβρουαρίου 202209:29

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Τα προηγούμενα δύο χρόνια της πανδημικής κρίσης οι Ένοπλες Δυνάμεις συνέδραμαν τα μέγιστα στην υγειονομική θωράκιση της Χώρας, και συνεχίζουν να παρεμβαίνουν με κάθε τρόπο όταν κι όποτε απαιτηθεί.

Το Δ’ΣΣ συνεχίζει την κοινωνική προσφορά του, συμβάλλει στην υγειονομική θωράκιση της Θράκης (video, photos)

Αυτό που δεν αναδεικνύεται, ωστόσο, όσο πρέπει είναι η στήριξη που παρέχει το ΔΣΣ και ο ΕΣ με εντολή της Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας (ΥΕΘΑ, ΓΕΕΘΑ) στα σχολεία της Θράκης.

Οι συνθήκες πληθυσμιακής κατάρρευσης στην περιοχή μας, τα δημογραφικά στοιχεία και τα χαμηλά ποσοστά φοίτησης σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση οδήγησαν στο κλείσιμο πολλών σχολείων στην ΑΜΘ. Ως γνωστόν, κριτήριο αναστολής λειτουργίας σχολείων στην Ελλάδα είναι η μη συμπλήρωση ενός ελάχιστου αριθμού 9 μαθητών.

Για το 2021-22 πέραν των 12 μειονοτικών, μόνο στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανεστάλη η λειτουργία ακόμη 24 δημόσιων δημοτικών σχολείων.

Βεβαίως η τουρκική προπαγάνδα αποκρύπτει τα παραπάνω και προσπαθεί για προφανείς λόγους να δημιουργήσει αρνητική εικόνα για την Χώρα μας, παρά το γεγονος ότι για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, στη Θράκη λειτουργούν άνω των 100 μειονοτικών δημοτικών ενώ στην Κωνσταντινούπολη μόνο 3 όπως είναι αναμενόμενο αφού στην Ελλάδα ζει ευημερούσα μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη που αριθμεί περίπου 120.000 μέλη. Η ελληνική στην Τουρκία έχει συρρικνωθεί σε μόλις 3.000. Την στιγμή που την εποχή της Λωζάννης ήταν ισάριθμες.

Σε αυτές τις συνθήκες τα σχολεία, καλούνται να παράξουν ένα πολυεπίπεδο έργο γενικής, συμπεριληπτικής και διαπολιτισμικής εκπαίδευσης κάτι που το επιτυγχάνουν λόγω του αξιόμαχου εκπαιδευτικου προσωπικού, αλλά σε ελλιπείς συνθήκες υποδομών κι εξοπλισμού.

Εκεί λοιπόν παρεμβαίνουν με κάθε μέσο , στα πλαίσια της κοινωνικής τους προσφοράς ο Ελληνικός Στρατός, ιδιώτες και όπως συνέβη και στο Κόσμιο, στις Καστανιές , στην Λέροκαι σε πολλά απομακρυσμένα σημεία της Ελλάδα η ΓΓ του Πρωθυπουργού ώστε τα σχολεία αυτά να είναι έτοιμα για να φιλοξενήσουν με ασφάλεια και ευπρέπεια τους μικρούς μαθητές.

Νέο ξεκίνημα για το ιστορικό σχολείο του Κοσμίου με την στήριξη της  ΠτΔ και της ΓΓ Πρωθυπουργού

Ο Στρατός Ξηράς δώρισε σε 42 σχολεία υπολογιστές και μηχανήματα προβολής

Ο στρατός ξηράς στη Θράκη είναι κοντά στα παιδιά των σχολείων με μία μεγάλη προσφορά.

Φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, μηχανήματα προβολής, διαδραστικούς πίνακες και εκτυπωτές προσέφερε ο Στρατός Ξηράς σε νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια της Θράκης.

Τα δώρα δόθηκαν συνολικά σε 42 σχολικές μονάδες στη Θράκη, στις Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου.

Η εν λόγω δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς του Στρατού Ξηράς και τελεί υπό την αιγίδα του ΓΕΕΘΑ και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Λ.χ ήταν μεγάλη η έκπληξη για διδάσκοντες γονείς και μαθητές όταν σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του ΔΣ Κοσμίου στις 21/12/2021 τοποθετήθηκε στην Στ’ τάξη διαδραστικός πίνακας προσφορά του ελληνικού στρατού. Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου ήδη προχώρησαν σε  ενδοσχολική επιμόρφωση στη χρήση του, αποστέλλοντας μακροσκελή ευχαριστήρια ευγνωμοσύνης στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Από πηγές του Δ’ΣΣ μάθαμε ότι το σχολείο επελέγη ΄στα πλαίσια της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ του Δ’ΣΣ και της 29η Μ/Π ΤΑΞ ΠΖ «Πόγραδετς» και ΧXI ΤΘΤ «Ταξιαρχία Ιππικού Πίνδος» να υποστηριχθεί τεχνολογικά με την χορήγηση ενός υπερσύγχρονου διαδραστικού πίνακα.

Να τονίσουμε ότι ο Ελληνικός Στρατός λίγο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς , προχωρά σε προσφορά δώρων προς μαθητές μειονοτικών σχολείων στην ορεινή Θράκη

Η δράση, που τελεί υπό την αιγίδα του ΓΕΕΘΑ και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, υλοποιείται στο σύνολο των μειονοτικών σχολείων της Θράκης, στα οποία προσφέρονται ηλεκτρονικοί υπολογιστές, μηχανήματα προβολής, βιβλιοθήκες, ηλεκτρικές συσκευές, επιτραπέζια παιχνίδια και μπάλες ποδοσφαίρου.

Σημειώνεται ότι πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, προσωπικό του Στρατού τοποθετούν και ελέγχουν τη λειτουργικότητα αριθμού κλιματιστικών μονάδων και διαδραστικών πινάκων.

 

Αρθρογράφος