Το Δ’ΣΣ συνεχίζει την κοινωνική προσφορά του, συμβάλλει στην υγειονομική θωράκιση της Θράκης (video, photos)

18 Μαΐου 202100:05

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Ο ΥΦΕΘΑ κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, προσφάτως, τόνισε εμφαντικά ότι “η Εθνική Άμυνα της χώρας μας αποτελεί εργαλείο παραγωγής πολιτικών αποτροπής – ασφάλειας & εξωστρέφειας και μία εκ των παραμέτρων είναι η κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων, που ιδιαίτερα κατά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης, είναι καθοριστικής σημασίας..”

Τα παραπάνω αντιλαμβανόμαστε εμείς εδώ στην Θράκη καλύτερα από τον καθένα.

Το Δ’ Σώμα Στρατού  με συνέπεια, επαγγελματική και κοινωνική ευαισθησία και ειδικά , κατά το Α εξάμηνο 2020 με το προσωπικό και τα μέσα του συνέβαλε τα μέγιστα στην διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης συνδράμοντας στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού, στην αποκατάσταση οδικού δικτύου, στη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών κοκ.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, το συνολικό κόστος της κοινωνικής προσφοράς του Στρατού στην Θράκη για το 2020 αυξήθηκε κατά 30% σε σχέση με αυτό του 2019 που ανήλθε στο ποσό των 4.72 εκατ. ευρώ υπολογιζομένων των υλικών που διατέθηκαν, των καυσίμων που καταναλώθηκαν και των ωρών απασχόλησης του προσωπικού.

 

Στο Β εξάμηνο 2020 και μέχρι σήμερα οι ΕΔ μπαίνουν στην “εξίσωση των εμβολιασμών” και στην εφαρμογή όλων των κανόνων βιοασφάλειας: την στιγμή που η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αντιμετώπιζε το πρόβλημα του ανθρώπινου δυναμικού, δεδομένων των λίγων σχετικά προσλήψεων που είχαν γίνει, αλλά και της λειτουργίας της εφοδιαστικής αλυσίδας που παρέμενε, την λύση έδωσε το υγειονομικό σώμα του Ελληνικού Στρατού με την πολύτιμη συνδρομή του.

Η “νευραλγική συμμετοχή” των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες διαθέτουν μακράν τη μεγαλύτερη δυνατότητα στους τομείς της επιμελητείας (τα λεγόμενα logistics) αλλά και του εφοδιασμού και των μεταφορών στη χώρα σήκωσαν και το μεγαλύτερο βάρος του συντονισμού και της λειτουργίας αυτής της τεράστιας αλυσίδας τροφοδοσίας.

Η συνδρομή και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων θεωρείται κομβική και στην ξηρά και στον αέρα και στη θάλασσα, καθώς μεγάλο μέρος του μεταφορικού έργου της διανομής των εμβολίων διεκπεραιώνεται με οχήματα του Στρατού Ξηράς, μεταγωγικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας και πλοία του Πολεμικού Ναυτικού.

Οι Έλληνικές Ένοπλες Δυνάμεις καλούνται να “λύσουν” κάθε πρόβλημα και ν’αποτρέψουν κάθε δυσλειτουργία που μπορεί να εξελιχθεί σε ανασχετικό παράγοντα για το Σχέδιο Ελευθερία διατηρώντας ταυτόχρονα υψηλό το φρόνημα των Ελλήνων και στο πιο απόμακρο σημείο της Ελληνικής Επικράτειας.

Στα καθ’ημάς, τα στελέχη του Δ’ΣΣ εκτελώντας τις εντολές της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, ανέλαβαν ένα “απλό” εγχείρημα για την δημιουργία ενός σημείου δειγματοληπτικών ελέγχων στον κάθετο άξονα της Νυμφαίας, προκειμένου να εξασφαλίσουν το προβλεπόμενο επίπεδο βιοασφάλειας που θα εγγυηθεί την απρόσκοπτη οικονομική δραστηριότητα και το “άνοιγμα του τουρισμού” βάσει του κυβερνητικού σχεδιασμού.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο ΥΕΘΑ κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος στις 15/5:Τη Δευτέρα θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες ηλεκτροδότησης με γεννήτρια κατασκευής στεγάστρου και περίφραξης, υδροδότησης και ισοπέδωσης του γύρω χώρου. Αμέσως μετά θα στελεχωθεί με προσωπικό και θα λειτουργήσει.
Για να οργανωθεί και να συντονιστεί αυτό το απλό (σε σχέση με άλλα που έχω αντιμετωπίσει) εγχείρημα , έπρεπε μόνο να συνεννοηθούν τρεις βουλευτές , δηλαδή στελέχη της κεντρικής πολιτικής σκηνής, που απλά επέδειξαν ενδιαφέρον να λυθεί ένα πρόβλημα του τόπου και συντόνισαν τις προσπάθειες τους , όπου μπορούσε καλύτερα ο καθένας.
‘Ετσι πρέπει να γίνεται, και έτσι πολλά γίνονται.
(Ακόμα δεν έχω καταλάβει πώς αυτό το σημείο ξέφυγε από την προσοχή των αρμοδίων, και ακόμα περισσότερο πώς κανείς από τους τοπικούς αρμόδιους δεν επέμεινε ότι υπάρχει …)”

Την Δευτέρα το απόγευμα όλα πήγαν βάσει σχεδίου και ο Ελληνικός Στρατός παρέδωσε τον χώρο έτσι όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες. Τα στελέχη του Δ’ Σώματος Στρατού από την 21 ΤΑΞ ΤΘ, την 29 ΤΑΞ ΠΖ και το 724 ΤΜΧ από την Ξάνθη ολοκλήρωσαν την αποστολή τους με συνοπτικές διαδικασίες , χωρίς τυμπανοκρουσίες και δημοσιότητα.

 

Να επισημανθεί ότι κανείς από τα στελέχη της Περιφέρειας ΑΜΘ, της ΠΕ Ροδόπης και τους λοιπούς (αν)αρμοδίους δεν μπήκε στον κόπο να πάει μέχρι την Νυμφαία και να ευχαριστήσει έστω τα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που έκαναν σε ένα πρωϊνό ότι άλλοι δεν έπραξαν για μήνες.

Επίσης , δεν είδαμε κάποιον εκ των “πολεμάρχων” της Μάχης της Νυμφαίας ή των Avengers, των βουλευτών και των πολιτικών του δόγματος “κατόπιν δικών μου ενεργειών”  να βρίσκεται σήμερα εκεί και να δει από κοντά το έργο που επιτελούν οι Έλληνες Στρατιωτικοί χωρίς υπερωρίες ή πρόσθετο οικονομικό όφελος. (Δεν γνωρίζουμε καν εάν έστειλαν έστω παγωμένα νερά και σάντουιτς ως ένδειξη ευγνωμοσύνης)

Για άλλη μία φορά ο Ελληνικός Στρατός και το Δ’ΣΣ  έδωσαν την λύση πριν ακόμη οι άλλοι δουν καν ότι υπάρχει πρόβλημα!

Και μην ξεχνάμε ότι οι η Ελλάδα διαθέτει υψηλά αποτρεπτικές και άρτια λειτουργικές Ένοπλες Δυνάμεις που επιχειρούν με την ίδια υπευθυνότητα και ετοιμότητα σε καιρό ειρήνης και πολέμου!

Αρθρογράφος