Περιμένοντας.. τα Χριστούγεννα

3 Μαΐου 202411:25
Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης
 
Χωρίς κίνηση η αγορά της Κομοτηνής με τους καταναλωτές να έχουν στραφεί προς τις διαδικτυακές αγορές (το μαρτυρούν οι παλέτες που ξεφορτώνουν οι μεταφορικές εταιρείες), τα σουπερ-μάρκετ, τα κινεζοτουρκοπακιστανικά πολυκαταστήματα της περιοχής και τον διασυνοριακό καταναλωτικό τουρισμό (βλ Βουλγαρία και Τουρκία).
 
Οι τοπικοί θεσμικοί φορείς είναι άφαντοι έως ανύπαρκτοι ενώ ο Δήμος Κομοτηνής δεν έχει μεριμνήσει κατ’ελάχιστον για την εικόνα της πόλης.
 
Η Κομοτηνή , αν΄και είναι ενταγμένη σε προγράμματα εκδρομών και εορταστικού τουρισμού δεν έχει να επιδείξει τίποτα απολύτως και ν’αναδείξει τα παραδοσιακά ήθη κι έθιμα που αποτελούν και τον πολιτιστικό πλούτο της περιοχής…
 
Ακόμη χειρότερα, χθες Μεγάλη Πέμπτη εκ μέρους του δήμου παρουσιάσθηκε σε συνέντευξη τύπου το πρόγραμμα των Ελευθερίων 2024, ενώ αντί κάποιου υποτυπώδους πασχαλινού στολισμού (έστω και ανθοφυτεύσεις στα ελάχιστα πάρκα) στήθηκε η εξέδρα για τις μεταπασχαλινές εκδηλώσεις.
 
Στάσιμη και η δήθεν ανάπλαση του ιστορικού κέντρου με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να είναι αποκλεισμένη από τα δήθεν έργα
 
Την πασχαλινή ατμόσφαιρα προσπαθούν να διασώσουν με εικόνα, γεύση και άρωμα οι επαγγελματίες από τον χώρο της εστίασης.
 
 
Αντί Επιλόγου
Η Χρονομηχανή της Κομοτηνής
Μεσημέρι (κάπου στις 14.30) Μεγάλης Πέμπτης (2/5/2024), στην έρημη Κομοτηνή, όπου τίποτα δεν θυμίζει εβδομάδα των Παθών.. Και προφανώς δεν υπάρχει και η προσμονή ή η προοπτική της Ανάστασης.. Ξαφνικά, διασχίζοντας την άδεια Δημοτική Αγορά, σηκώνω το βλέμμα και βλέπω στην είσοδο του κτιρίου μια (ξεχασμένη ; ) επιγραφή να μας εύχεται αγγλιστί “Καλά Χριστούγεννα”…..
 
 
 
Καλή Ανάσταση!!

 

Αρθρογράφος