Τάκης Χαρίτου: Κραυγή αγωνίας από τους επαγγελματίες της Ροδόπης που βιώνουν δραματικές στιγμές αβοήθητοι από την κυβέρνηση

1 Δεκεμβρίου 202014:46

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου καταθέτει προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών ως αναφορά την επιστολή της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ν. Ροδόπης (ΟΕΒΕΣ) με την οποία ζητούν την έμπρακτη οικονομική στήριξη από την κυβέρνηση καθώς εντός Δεκεμβρίου με υγειονομική κρίση, κλειστά μαγαζιά και μηδενικούς ή ελάχιστους τζίρους καλούνται να καταβάλλουν μία σειρά πολλών υποχρεώσεων όπως δώρο Χριστουγέννων, τέλη κυκλοφορίας, ασφαλιστικές υποχρεώσεις και ρυθμίσεις αυτών, ΕΝΦΙΑ, φόρο εισοδήματος, ενοίκια, ρυθμίσεις εφορίας, τιμολόγια ενέργειας, δόσεις δανείων και πάνω από όλα να κάνουν γιορτές με τις οικογένειες τους με το χριστουγεννιάτικο οικογενειακό τραπέζι και τα δώρα για τα παιδιά τους. Ενώ όπως αναφέρουν όλα αυτά οι επαγγελματίες καλούνται να τα πράξουν εν μέσω του άγχους της υγειονομικής κρίσης και του άσχημου οικονομικού κλίματος που επικρατεί στην τοπική αγορά.

Οι επαγγελματίες ζητούν από την κυβέρνηση και το υπουργείο σας να λάβει σοβαρά υπόψη του τη δυσμενή θέση στην οποία βρίσκονται, αφού είναι άγνωστο πότε θα επανέλθουν οι κανονικοί ρυθμοί στην αγορά, και να λάβει άμεσα μέτρα στήριξης της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας.

Επισυνάπτεται η επιστολή.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.

                                                                                                                         

Αθήνα, 01/12/2020

 

Ο καταθέτων βουλευτής

Χαρίτου Δημήτρης

Αρθρογράφος