Τα “Ελληνικά Πετρέλαια” στηρίζουν την τεχνική εκπαίδευση στο Ν. Ροδόπης

28 Ιουλίου 201818:00

      Ολοκληρώθηκε  η δωρεά της εταιρίας  «Ελληνικά Πετρέλαια» στο 1ο ΕΚ Κομοτηνής το οποίο εξυπηρετεί όλα τα σχολεία της τεχνικής εκπαίδευσης του νομού Κομοτηνής καθώς και το δημόσιο ΙΕΚ δηλαδή περίπου 1000 μαθητές του νομού μας.

     Η δωρεά αφορά υλικό πληροφορικής (μονάδες υπολογιστών ,οθόνες, βιντεοπροβολείς και laptops ) αξίας 12000 Ευρώ.

          Όπως μας ανέφερε η Δ/ντρια του 1ου ΕΚ κ. Δαργινίδου Μαίρη ,η ανάγκη σε εξοπλισμό του 1ου ΕΚ Κομοτηνής είναι τεράστια  ,γιατί  ο ήδη υπάρχον είτε είναι πεπαλαιωμένος είτε δεν επαρκεί  λόγω αλλαγής των προγραμμάτων σπουδών, ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε πλήρως στα αναλυτικά προγράμματα του υπουργείου. Η έναρξη της μαθητείας επίσης προϋποθέτει την ύπαρξη σύγχρονου εξοπλισμού ώστε οι μαθητές να ενταχθούν όσο γίνεται πιο ομαλά στην αγορά εργασίας. Τα «Ελληνικά Πετρέλαια»  έδωσαν μια ανάσα στις εκπαιδευτικές ανάγκες  αναγνωρίζοντας την ανάγκη βελτίωσης  της ποιότητας της τεχνικής εκπαίδευσης στον νομό μας.

Να ευχαριστήσουμε βέβαια και τον δήμαρχο Κομοτηνής τον κ. Πετρίδη Γιώργο που ως τεχνοκράτης και ο ίδιος κατανοώντας πλήρως τις ανάγκες μας βοήθησε τα μέγιστα στην δωρεά αυτή και μας στηρίζει όσον αυτό είναι δυνατόν.

    Περιμένουμε την επίλυση ενός επίσης μεγάλου  πρόβληματος και με το κτιριακό συγκρότημα του 1ου ΕΠΑΛ-1ου ΕΚ στο οποίο στεγαζόμαστε.

Είναι ένα κτήριο παρατημένο από χρόνια, υπάρχει τεράστιο πρόβλημα μόνωσης της οροφής, με αποτέλεσμα ο υπάρχον εξοπλισμός να καταστρέφεται, η θέρμανση είναι ανεπαρκής , τα κουφώματα κατεστραμμένα αλλά όπως μας υποσχέθηκε ο δήμαρχος μέχρι το τέλος του 2018 θα έχει λυθεί και αυτό.

     Εύχομαι  να ακολουθήσουν κι άλλοι αυτό το παράδειγμα αλληλεγγύης και να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούν την τεχνική εκπαίδευση  η οποία σε οποιαδήποτε μορφή οικονομίας δεν μπορεί παρά να βρίσκεται σε άμεση συσχέτιση με τις ανάγκες της οικονομίας και των προοπτικών της, εξέφρασε την ευχή η κ. Μ. Δαργινίδου. Η πλέον στέρεα βάση είναι αυτή που δίδεται στο πλαίσιο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είτε αφορά τεχνική είτε επαγγελματική κατεύθυνση

Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του και το ΒΕΠ , « η ανάδειξη και αναβάθμιση της τεχνικής εκπαίδευσης αποτελεί σημαντική συνθήκη εξόδου της χώρας από τα αδιέξοδα της κρίσης, με αύξηση των προσφερόμενων θέσεων εργασίας από τις επιχειρήσεις, επομένως και με ανάσχεση της ανεργίας που πλήττει ιδίως τη νεολαία μας και ότι η δημιουργικότητα των νέων ανθρώπων μπορεί να αναδεχθεί μέσα από τις κατάλληλες διαδικασίες και τα παιδιά των Επαγγελματικών Λυκείων να είναι οι επόμενοι που θα υποστηρίξουν την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, η οποία και αποτελεί διέξοδο από την κρίση.»   

Όμως εκτός από αυτό  οι μαθητές και οι μαθήτριες των ΕΠΑΛ μετρούν κάθε χρόνο πολλές επιτυχίες στις πανελλαδικές εξετάσεις, είναι κομμάτι του μέλλοντος της χώρας μας, παρόλα αυτά όμως μένουν στο περιθώριο κάθε φορά που γίνεται αναφορά στους αριστούχους της εκάστοτε περιφερειακής ενότητας.

Τα ΕΠΑΛ, ιδίως με τη νέα τους μορφή, είναι η απόδειξη πως η γνώση δεν έχει στεγανά ανάμεσα στη θεωρία και την πράξη, πως δεν είναι μόνο κάποια επαγγέλματα που οδηγούν στην καταξίωση των νέων.                     

   Τέλος να πω ότι σε μια μια εποχή, όπου η σημασία του ανθρώπινου παράγοντα συνεχώς συρρικνώνεται μπροστά στο οικονομικό κέρδος, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό να υπάρχουν άνθρωποι όπως  αυτοί της εταιρίας   «Ελληνικά Πετρέλαια», με έμπρακτα συναισθήματα προσφοράς  προς τον συνάνθρωπο και την κοινωνία γενικότερα.    

Τους ευχαριστούμε και πάλι θερμά , ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο στο δύσκολο  έργο τους  και  όπως λέει ο Μικρός Πρίγκιπας του Antoine de Saint Exupéry «είμαστε υπεύθυνοι για όσους έχουμε κάνει να μας αγαπήσουν», τόνισε η κ. Μαίρη Δαργινίδου.

Αρθρογράφος