«Συνεργοί Αγάπης» για δεύτερη φορά οι Θυγατέρες της Πηνελόπης και ΔΑΔΑΑ

10 Απριλίου 201708:58

Για δεύτερη φορά οι Θυγατέρες της Πηνελόπης Κομοτηνής «Νηρηίδες» ένωσαν τις δυνάμεις τους με στόχο την ενίσχυση του έργου του Συλλόγου Παιδιών και Ενηλίκων με Αυτισμό και Σύνδρομο Asperger, διαθέτοντας διακοσμητικά πασχαλινά αυγά, έναντι ενός συμβολικού ποσού, το Σάββατο 8 Απριλίου το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής, μία εκδήλωση που αγκαλιάσθηκε ακόμη μία φορά από τους Κομοτηναίους

Πρόκειται για τη συνέχεια της απόφασης που έλαβε το νέο διοικητικό συμβούλιο των Θυγατέρων της Πηνελόπης, του οποίου προΐσταται η κ. Έλπη Μπλεκάτση για την ενίσχυση των δράσεων αλληλεγγύης τους και κυρίως της στήριξής τους προς τον νεοσύστατο σύλλογο ΔΑΔΑΑ της Κομοτηνής αποδεικνύοντας ότι στους δύσκολους καιρούς μόνο η αγάπη, το ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο και η έμπρακτη στήριξη σε ανθρώπους που δοκιμάζονται μπορούν να αποτελέσουν καταφύγιο.

Ο σκοπός, όμως, (και) αυτής της εκδήλωσης, όπως επισημαίνει και η κ. Έλπη Μπλεκάτση είναι η γνωστοποίηση των δραστηριοτήτων της ΔΑΔΑΑ καθώς πρόκειται για έναν σύλλογο «ο οποίος διαθέτει την τεχνογνωσία και την εμπειρία ούτως ώστε να προσφέρει την απαραίτητη βοήθεια ή ακόμα και την ανακούφιση στα μέλη τους, στους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν είτε οι ίδιοι είτε μέσα στο στενό οικογενειακό και φιλικό τους περιβάλλον τέτοια προβλήματα». «Θα πρέπει κάποια στιγμή να αρχίσουμε να συζητάμε για όλα όσα θεωρούνται “στίγματα” στη σημερινή ελληνική κοινωνία , ούτως ώστε και εμείς να γινόμαστε καλύτεροι και να καλυτερεύουμε τη ζωή των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα»

Για μία πράξη αγάπης από τις Θυγατέρες της Πηνελόπης προς τον Σύλλογο ΔΑΔΑΑ και τα μέλη του έκανε λόγο η κ. Εύη Εξακοΐδου, γενική γραμματέας του Συλλόγου, υπογραμμίζοντας τη σημασία της στήριξης τόσο των Θυγατέρων όσο και ευρύτερα φορέων και της τοπικής κοινωνίας, από τα πρώτα βήματα του Συλλόγου.

«Η ανταπόκριση του κόσμου πραγματικά μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε» τόνισε για να επισημάνει πως «η αγάπη του κόσμου μας δίνει πολύ μεγάλη δύναμη να συνεχίσουμε αλλά ενισχύει και το έργο μας, το οποίο μέσα από κάθε δράση γίνεται γνωστό με ολοένα και περισσότερα νέα μέλη, που δεν ήξεραν πού να απευθυνθούν, να εντάσσονται στην οικογένειά μας».

 

Αρθρογράφος