Συγχαρητήρια στους Εθνοφύλακες Ν. Ροδόπης από τον Ταξίαρχο κ. Λεωνίδα Γιοβάνη

14 Μαΐου 201919:33

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Για άλλη μία φορά οι Εθνοφύλακες των ΤΕΘ Ν. Ροδόπης απέσπασαν το εγκάρδιο χειροκρότημα των συμπολιτών τους, οι οποίοι συνέρρευσαν για την κορύφωση του εορτασμού της 99ης Επετείου της Απελευθερώσεως από τον Οθωμανικό Ζυγό και την βραχεία βουλγαρική κατοχή που ακολούθησε.

Με πυξίδα τη συλλογική υπερηφάνεια, οι Εθνοφύλακες “βάδισαν” παρελαύνοντας στα ιστορικά μονοπάτια της ελληνικής μνήμης, αποδεικνύοντας ότι το φρόνημα και η ομοψυχία χαράσσουν το δρόμο για την κατάκτηση υψηλών αξιών και ιδανικών, όπως η ελευθερία.

Σε αντίθεση με τους αμοιβομένους επαγγελματίες και τα στελέχη του ΕΣ, οι Έλληνες Εθνοφύλακες συμμετέχουν εθελοντικά στις τάξεις του ΕΣ και σε βάρος του προσωπικού χρόνου και του οικογενειακού τους προγραμματισμού εντάσσονται στις προβλεπόμενες δραστηριότητες του Στρατού Ξηράς.

Σημειώνεται, ότι τα Τάγματα Εθνοφυλακής αποτελούν εξαιρετικά κρίσιμη προσθήκη στους σχηματισμούς λόγω του ότι καλύπτουν κρίσιμα σημεία αμυντικού χαρακτήρα κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων.

Το νομικό και κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας των Ταγμάτων Εθνοφυλακής καθορίζεται με τον Ν.1295/1982 «Περί Εθνοφυλακής» και τον ΣΚ 92-1 «Γενικός Κανονισμός Οργάνωσης και Λειτουργίας Εθνοφυλακής».

Παρά τις ιδεοληπτικές αναφορές που γίνονται σε βάρος των Εθνοφυλάκων, η φυσική στρατιωτική ηγεσία αναγνωρίζει την εθνική και κοινωνική προσφορά των Εθνοφυλάκων και είναι χαρακτηριστικό το μήνυμα που εξέπεμψε τόσο προφορικά απευθυνόμενος στους Εθνοφύλακες έμπροσθεν της ΛΑΦΚ με το πέρας της παρελάσεως όσο και γραπτώς στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ο νέος Διοικητής της 29ης Μ/Π Ταξιαρχίας Πεζικού Ταξίαρχος κ. Λεωνίδας Γιοβάνης.

“Ο ΔΚΤΗΣ ΤΗΣ 29 Μ/Π ΤΑΞΠΖ ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ Κ. ΓΙΟΒΑΝΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ, ΟΙ ΔΚΤΕΣ ΤΩΝ ΤΕΘ, ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΤΕΘ ΤΗΣ Π.Ε Ν.ΡΟΔΟΠΗΣΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΑΝ ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΠΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 99ΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΥΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ, ΤΗΝ ΑΨΟΓΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ-ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΕΣΠΑΣΑΝ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΥΜΕΝΗ ΣΧΟΛΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΩΝ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΗΣ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗΣ”

Αρθρογράφος