Ο Ελληνικός Στρατός και  τα Ποντιακά Σωματεία έδωσαν τον τόνο σε μία (ακόμη) επέτειο “unplugged…”

14 Μαΐου 201916:00

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Η 99η Επέτειος της Απελευθέρωσης από τον Οθωμανικό Ζυγό και την Βουλγαρική Κατοχή πέρασε στην ιστορία μέσα από μία διαδικασία διεκπεραίωσης και (αυτο)προβολής με φόντο κάποιων “στερεότυπων” εκδηλώσεων με guest stars δημοφιλείς τραγουδιστές και μουσικά σχήματα..

Τα φετεινά Ελευθέρια συνέπεσαν και με μία βουβή προεκλογική περίοδο της οποίας το φόντο είναι η συνδιαλλαγή και οι μικρές ή μεγάλες εκπλήξεις με κύριο μέλημα των ενδιαφερομένων την διατήρηση κάποιων υπεσχεμένων ισορροπιών.

Την ημέρα της κορύφωσης των εκδηλώσεων τίποτα δεν δείχνει ότι η Ηγεσία της Κομοτηνής δείχνει να συμμερίζεται το νόημα της Επετείου και να συμβάλλει στην ανύψωση του φρονήματος των Κομοτηναίων με εξαίρεση την χθεσινή πάνδημη συμμετοχή στην Λιτανεία της Εικόνας της Παναγίας Βαθυρρύακος που κατέληξε στο Ναό του Ευαγγελισμού κι όχι στον Οίκο της, τον Ι.Ν. Κοίμησης Θεοτόκου λόγω των εργασιών “ανάπλασης” στον άξονα Επισκοπείου-Ιερού Ναού.

Δρόμοι χωρίς σημαιοστολισμό, δύο μεγάφωνα μπροστά από την εξέδρα και λίγοι θεατές να χειροκροτούν τους παρελαύνοντες…

Να σημειωθεί ότι στην Κομοτηνή δεν παρευρέθηκε επίσημος κυβερνητικός εκπρόσωπος!

Το δικό τους δυναμικό παρόν για την Ιστορική Μνήμη έδωσαν τα μέλη των ποντιακών σωματείων της Κομοτηνής ενώ την αποφασιστικότητά τους επέδειξαν, όπως πράττουν συνήθως έδωσαντα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και οι σπουδαστές της Σχολής Αστυφυλάκων όπου με άψογους σχηματισμούς, σταθερό βήμα, παράστημα και ακμαιότατο ηθικό κοίταξαν κατάματα την εξέδρα των επισήμων δίνοντας το δικό τους μήνυμα.

Τα έντονα χειροκροτήματα των εναπομείναντων θεατών εισέπραξαν οι Εθνοφύλακες των ΤΕΘ Ν. Ροδόπης και δύο τμήματα επιδείξεων τα οποία εμφανίσθηκαν για πρώτη φορά στο τέλος της παρέλασης.

Για την κατάσταση που επικρατεί στο κεντρικό πάρκο της πόλης, απέναντι από την εξέδρα των επισήμων, τέτοια μέρα σαν την σημερινή, ας μην αναφερθούμε….

Χρόνια Πολλά Κομοτηνή!

 

Αρθρογράφος