Σεντάτ Χασάν: Ο “δάσκαλος” της πρώην ΤΕΝΚ

21 Σεπτεμβρίου 202216:49

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Έχουμε επισημάνει, στα πλαίσια της ερευνητικής δημοσιογραφικής προσέγγισης, τον ρόλο που διαδραματίζουν στην διατάραξη των σύνοικων στοιχείων στην Θράκη, οι – υπό τον έλεγχο του τουρκικού Προξενείου- ποικιλώνυμοι σύλλογοι.

Έχουμε, κατ’επανάληψη, τονίσει ότι “οι φορείς υλοποίησης του σχεδιασμού επιβολής καθεστωτικών πρακτικών εισαγομένων από την Τουρκία, εντοπίζονται στην λειτουργία των ποικιλονύμων τουρκοφρόνων μειονοτικών συλλόγων που με το (προ)κάλυμμα της πολιτιστικής, θρησκευτικής, επιστημονικής, αθλητικής ή οικονομικής δραστηριότητας προωθούν συγκεκριμένα σχέδια υπότην εποπτεία του τουρκικού παρακράτους.”

Μειονοτικοί Σύλλογοι: Η ελεγχόμενη μεταβλητή του μειονοτικού “παραϊερατείου”

Το σημερινό, τελευταίο στην σειρά κείμενο αφιερωμένο στου “17”, αφορά στην δραστηριότητα του διορισθέντος “προέδρου” της παράνομης και καταργηθείσης πρώην ΤΕΝΚ, κ. Σεντάτ Χασάν, του Νο11 διώκτη του Komotinipress κι εμού προσωπικώς.

Η πρώην ΤΕΝΚ, όπως και η πρώην ΤΕΞ με πρόεδρο τον δημοσιογράφο κ. Οζάν Αχμέτογλου αποτελούν την εμπροσθοφυλακή των παρακρατικών δομών της Τουρκίας στην Θράκη και έχουν αποκτήσει τον ρόλο του “χώρου διασποράς” των εθνικιστών τουρκοφρόνων της Μειονότητας που δρουν υπό την καθοδήγηση του Προξενείου.

Ιδιαίτερα ενδεικτικός των ανωτέρω είναι ο  συσχετισμός ΤΕΝΚ καιΤΕΞ-“ταυτοτικού ζητήματος” όπως έχει επισημάνει ο πλέον κατάλληλος και γνώστης της νομικής διάστασης του ζητήματος κ. Στέργιος Γιαλάογλου .

Ο εξαίρετος, μαχητικός και βαθύς γνώστης των τεκταινομένων στην Θράκη,  νομικός και δικηγόρος κ. Στ. Γιαλάογλου, έχει πολλάκις, αναφερθεί στις διατάξεις του καταστατικού που “αντιστρατεύονται τη δημοσια ταξη και ασφαλεια ενώ δημιουργούν και ζητήματα παρεμβατικότητας στη δική μας έννομη τάξη”αφού η Τουρκία μπορεί ανά πάσα στιγμή να επικαλεσθεί “τον ρόλο της εγγυήτριας και προστάτιδας δύναμης” όπως έκανε στην Κύπρο και όπως φροντίζει κατά καιρούς να κάνει αφού θεωρεί την (θρησκευτική) μειονότητα στην Θράκη ως “στρατηγική μειονότητα” .

Γκρίζοι Λύκοι κι Εθνοϊσλαμιστές σε επίδειξη δύναμης στην Ξάνθη (video, photos)

Για οικονομία χώρου και χρόνου παραθέτουμε το ενημερωτικό έντυπο της πρώην ΤΕΝΚ αλλά και την απόφαση του Αρείου Πάγου για την πρώην ΤΕΞ. Οι αναγνώστες μπορούν να κρίνουν και να εξάγουν τα συμπεράσματά τους.

GTGB_GR

 

Άρειος Πάγος: Η Απόφαση 840 / 2021 που απέρριψε την αναίρεση της ΤΕΞ

Η πρώην ΤΕΝΚ στην παρούσα φάση, ήδη από το 2019 , έχει ως Πρόεδρό της (δεύτερη θητεία) τον καταγόμενο εκ του Δοκού Ροδόπης (Δήμος Αρριανών) τον κ. Σεντάτ Χασάν, πολιτικό στέλεχος του ΚΙΕΦ που εμφανίζεται ως απόφοιτος “δάσκαλος” από το πρόγραμμα Uludağ Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü mezunu.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που “καθιστά” δασκαλους πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (το είδαμε αυτό στην Προύσσα) που όμως δεν έχουν αποφοιτήσει από αρμόδιο τμήμα.

Αν και δημόσιο πρόσωπο που προϊσταται μιας ιστορικής ένωσης, ο κ. Σεντάτ Χασάν, φαίνεται ως ανεπάγγελτος ή άεργος, με μόνη ιδιότητά του αυτή του “Προέδρου” ενός καταργηθέντος συλλόγου στου οποίου την θέση εξελέγη με αδιαφανείς διαδικασίες και περιορισμένο αριθμό ψηφισάντων.(Όπως άλλωστε συνέβη προσφάτως και με τον παραμουφτή Ξάνθης κ.Μουσταφά Τράμπα)Το ίδιο, συμβαίνει και με άλλους “συναδέλφους” του που είτε είναι άεργοι είτε διορίζονται από την Υψηλή Πύλη του Προξενείου της Κομοτηνής.

Γνωρίζουμε, επίσης, ότι ο κ. Σεντάτ Χασάν είχε διορισθεί ως Γενικός Γραμματέας του άτυπου οργάνου της ΑΣΕΤΜΔΘ με πρόεδρο τον παραμουφτή Κομοτηνής κ. Ιμπραήμ Σερήφ και αντιπροέδρους τους Δημάρχους Αρριανών και Μύκης.

Η πρώην ΤΕΝΚ λειτουργεί ως ένας προπαγανδιστικός μηχανισμός του τουρκικού παρακράτους στην Ελλάδα με κύρια αποστολή την προώθηση συγκεκριμένης “ατζέντας” παράλληλα με την διοργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων ή την υποδοχή αντιπροσωπειών εξωτερικού κλπ.

Για την τελευταία περίοδο, που συμπίπτει με την παρουσία του διπλωματικά απόβλητου κ. Μουράτ Ομέρογλου, ιδαίτερη σημασία δόθηκε στο project του BATÖB -.Φοιτητικής Ένωσης Δυτικής Θράκης .

Πρόκειται για έναν σύλλογο που συστάθηκε ουσιαστικά από την Τουρκία στην Τουρκία και απαρτίζεται από Έλληνες πολίτες μουσουλμάνους που σπουδάζουν σε Άγκυρα, Κωνσταντινούπολη, Ανδριανούπολη, Σαμψούντα, Τραπεζούντα, Τσανάκαλε και Προύσσα με σκοπό την δημιουργία ενός “κλειστού κυκλώματος” που ελέγχει την πορεία του εκτουρκισμού της Μειονότητας μέσα από διάφορα επίπεδα δράσεων κι εκδηλώσεων.

Ένα πρώτο επίπεδο δράσεων αφορά τους συλλόγους εντός Ελλάδος, σε συνδυασμό με την δράση των συλλόγων της Κοινότητας Νέων Ακαδημαϊκών , το Παράρτημα της Νεολαίας του DEB, της ΤΕΞ και της ΤΕΝΚ.Και το δεύτερο σχετίζεται με την ΥΤΒ και αλυτρωτικές οργανώσεις στην Τουρκία.

Με αυτόν τον μηχανισμό υπονομεύεται κάθε προσπάθεια του Ελληνικού Κράτους για την εκπαίδευση των Μουσουλμανοπαίδων, αφού προωθείται με κάθε τρόπο η σκληροπυρηνική τουρκική κουλτούρα.

Αϊντίν Αχμέτ: Ο “δάσκαλος” του ΚΙΕΦ

 

Η συμμετοχή του κ. Σεντάτ Χασάν σε δράσεις του Προξενείου, των παραμουφτειών και των λοιπών εκδηλώσεων που κρίνει σκόπιμο ο Τούρκος Πρόξενος πρέπει να θεωρείται δεδομένη , όπως και η ΣΙΩΠΗ και η ΥΠΟΤΑΓΗ του στις εντολές της “Υψηλής Πύλης” όπως στην περίπτωση της μαζικής δηλητηρίασης συγχωριανών και συνδημοτών του στον Δήμο Αρριανών.

Προξενείο, “Ψευδομουφτής” και Ριντβάν Αμέτ “δηλητηριάζουν” την Μειονότητα…

Αρθρογράφος