Γκρίζοι Λύκοι κι Εθνοϊσλαμιστές σε επίδειξη δύναμης στην Ξάνθη (video, photos)

22 Μαΐου 202122:44

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Σε ένα παλαιότερο σημείωμά μας αναφερόμενοι στην Στήριξη των Δομών του Πολιτικού Ισλάμ από το τουρκικό (παρα)κράτος είχαμε αναρωτηθεί για το αν υπάρχει γνώση και συντεταγμένο σχέδιο εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο για την αδρανοποίηση των μηχανισμών εκείνων που απειλούν την κοινωνική συνοχή της Ελληνικής Θράκης.

Στην παρούσα φάση το ερώτημα είναι πλέον πιο επίκαιρο από ποτέ, ειδικά μετά τα σημερινά συμβάντα στην Ξάνθη όπου είδαμε τον παράτυπο παραθρησκευτικό όργανο του τουρκικού παρακράτους Αχμέτ Μετέ, συνεπικουρούμενο από τον Έλληνα Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϋμπέκ, να εμμένει σε πρακτικές ρητορικής μίσους που δεν μπορούν να γίνονται ανεκτές σε μια χώρα που επιδιώκει την αρμονική συμβίωση όλων των πολιτών της ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής ή θρησκείας.

Να υπενθυμίσουμε στους αναγνώστες μας,όχι ο Αχμέτ Μετέ πριν από λίγες ημέρες ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook φωτογραφία με την σημαία της ισλαμικής Τζιχάντ, που χρησιμοποιείται από το ισλαμικό κράτος και την Al Qaeda, καλώντας σε εισβολή του στρατού του Ισλάμ στην Ιερουσαλήμ.

Ενδιαφέρον έχει η παρουσία επωνύμων της μειονότητας, που μάλλον ελάχιστη γνώση έχουν για τα διεθνή γεγονότα αλλά έπρεπε να δώσουν τα διαπιστευτήριά τους στο παραθρησκευτικό κατεστημένο του μειονοτικού παραϊερατείου. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν οι Χουσεΐν Ζεϋμπεκ, Ριντβάν Ντεληχουσεΐν, Οντέρ Μουμίν, Οζγκιούρ Φερχάτ, Αχμέτ Χατζηοσμάν, Χουσεΐν Μπαλταντζή, Οζάν Αχμέτογλου, Τσενγκίζ Ομέρ.

Ωστόσο, το ερώτημα που πλανάται είναι εάν ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας γνώριζε πώς στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο 22/5 στις 12.00 στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης που τελούσε υπό την πολιτική κάλυψη του κόμματός του θα είχε κεντρικό ρόλο ο Αχμέτ Μετέ και οι ακόλουθοί του από Ξάνθη και Ροδόπη, και πως τελικώς η εκδήλωση θα εξελισσόταν σε επίδειξη δύναμης Γκρίζων Λύκων και Εθνοϊσλαμιστών που μάλλον καπηλεύθηκαν μία κατ’αρχήν ειρηνική διαμαρτυρία 1.000 περίπου ατόμων παρελαύνοντας εν καιρώ πανδημίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με συνθήματα και πλακάτ στην τουρκική γλώσσα.

Μόνον τυχαία και συμπτωματική δεν πρέπει να θεωρηθεί η σημερινή επίδειξη δύναμης του τουρκικού παρακράτους στην Ξάνθη και σίγουρα συνδέεται με την κλιμακούμενη επίθεση των συγκεντρωθέντων σε βάρος του Έλληνα Πρωθυπουργού, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχει κάποια επίσημη αντίδραση.

Η Σιωπή των Ταγών συνεχίζεται.

   

Αρθρογράφος