Σεμινάριο πιάνου από τη διεθνούς φήμης σολίστ και καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Βίνια Τσόπελα

28 Νοεμβρίου 201910:47

Ο Σύλλογος Μουσικών Εκπαιδευτικών Αν. Μακεδονίας – Θράκης διοργανώνει σεμινάριο πιάνου με τη διεθνούς φήμης σολίστ και καθηγήτρια του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Βίνια Τσόπελα, το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 11.00 π.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ωδείου «Φαέθων» (14ης Μαΐου 121, Αλεξανδρούπολη).

Στο σεμινάριο, συνολικής εξάωρης διάρκειας(11.00-14.00 και 15.30-18.30),μπορούν να λάβουν μέρος σπουδαστές μέσης και ανωτέρας σχολής και καθηγητές του οργάνου ως ενεργά συμμετέχοντες, καθώς και ο κάθε ενδιαφερόμενος με παθητική συμμετοχή. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν σχετικές βεβαιώσεις συμμετοχής. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα διδαχθούν τα έργα επιλογής των ενεργά συμμετεχόντων και θα δοθούν γενικές συμβουλές μελέτης και ερμηνευτικής προσέγγισης σε όλους τους ακροατές. Αναλυτικές πληροφορίες δίνονται στο τηλ. 25510-28757, καθημερινά, από τις 3 έως τις 10 μ.μ.

 

Η Βίνια Τσόπελα έλαβε το Δίπλωμα Πιάνου με Άριστα Παμψηφεί και Α΄ Βραβείο Παμψηφεί από το Ωδείο Αθηνών. Στη συνέχεια, με υποτροφία της γαλλικής κυβέρνησης σπούδασε στο Conservatoire National de Paris. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στηJuilliardSchoolofMusic, στη Νέα Υόρκη, όπου, λόγω των εξαιρετικών επιδόσεών της, έλαβε υποτροφία για όλα τα χρόνια των σπουδών της (1972-1977) από το εκπαιδευτήριο, καθώς επίσης και από το Ίδρυμα Fulbright.Αποφοίτησε λαμβάνοντας το Postgraduate Artist’s Diploma. Ακολούθησε μία διεθνή σταδιοδρομία, ως σολίστ και ως καθηγήτρια σε Πανεπιστήμια και Κολλέγια (Sacramento State University,Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, University of Texas, Southern Methodist University, Richland College, Eastfield College, Brookhaven College κ.α.).

 

Αρθρογράφος