Σε έξαρση το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης σε Ροδόπη και Έβρο

1 Ιουνίου 202007:00

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Όπως είχαμε επισημάνει και σε προηγούμενο σημείωμά μας, συνεχίζεται ο πόλεμος της ΕΛ.ΑΣ. με τους λαθροδιακινητές σε όλη την Θράκη, απότοκος του οποίου είναι και η προσπάθεια της τουρκικής πλευράς να ελέγχξει περάσματα στο Βόρειο αλλά κυρίως στο Νότιο τμήμα του Έβρου.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις 20/5   τραυματίστηκε αστυνομικός της Ροδόπης, κατά τη διάρκεια καταδίωξης λαθροδιακινητών /μεταναστών (οι οποίοι και συνελήφθησαν)  στην  περιοχή μεταξύ Κρωβύλλης και Νέας Πέτρας. Σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες του  Komotinipress ο αστυνομικός πυροβολήθηκε από Ιρακινό λαθροδιακινητή.

Σύμφωνα με άλλες πηγές από τον Έβρο, στην περιοχή Τυχερού εντοπίζονται κατά δεκάδες ομάδες λαθρομεταναστών ήδη από τις 23/5, που εκμεταλλεύονται τα νέα περάσματα που ανακαλύπτουν διακινητές ενώ φαίνεται ενισχυμένη και η δράση λαθρεμπόρων στην περιοχή.

Επίσης, συνελήφθη χθες 29/5 το πρωί στην παρέβρια περιοχή Πραγγίου Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας αλλοδαπός, ο οποίος προωθούσε  στο εσωτερικό της χώρας οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον δράστη να καθοδηγεί πεζός στο εσωτερικό της χώρας οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους προηγουμένως είχε περαιώσει από την Τουρκία στην Ελλάδα, μαζί με άγνωστο συνεργό του, διασχίζοντας με βάρκα τον ποταμό Έβρο. 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.

Επιπροσθέτως, οι τελευταίες πληροφορίες της 30/5  από την περιοχή της Συκορράχης αναφέρουν ότι ομάδα λαθρομεταναστών  εμφανίσθηκε στο χωριό κι άρχισε να απαιτεί τρόφιμα από τους ντόπιους κατοίκους, οι οποίοι και εκφράζουν την ανησυχία τους για την αναζοπύρωση της λαθρομετανάστευσης.

Αναφέρουμε τα παραπάνω ενδεικτικά, για να επισημανθεί ότι έχει ήδη σημάνει συναγερµός στον ‘Εβρο, με την ΕΛ.ΑΣ. και τις ΕΔ να βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση για να αντιμετωπίσουν μία ακόμη υβριδική απειλή που έχει εξαπολύσει η Τουρκία σε βάρος της χώρας μας.

 

 

Αρθρογράφος