Τί ακριβώς έγινε στο AGROFEST  των Αρριανών;

1 Νοεμβρίου 201901:38

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Προαπαιτούμενο για να απαντήσει κανείς στην ερώτηση του τίτλου είναι η ενημέρωση για τα όσα προηγήθηκαν της επίσημης έναρξης του κατ ευφημισμόν αγροτοφεστιβάλ, για τα οποία έγινε εκτενής λόγος τόσο  σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση διεξήχθη χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα αφήνοντας ασυγκίνητες τόσο την πλειοψηφία των αγροτών της περιοχής όσο και την κοινή γνώμη.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο αντικειμενικός σκοπός των διοργανωτών της εκδήλωσης εξυπηρετήθηκε παρά το γεγονός της χαμηλής προσέλευσης που δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των διοργανωτών.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση, πάντως, θα μείνει στην μνήμη μας –εκτός των αλλων- και για την πρωτοτυπία της δημοσιοποίησης τριών (3) διαφορετικών δελτίων τύπου: α) για τα αμιγώς τουρκόφωνα έντυπα που με  τη μορφή ρεπορτάζ έδιναν ιδιαίτερη έμφαση στους «χορηγούς»-κρατικές τουρκικές υπηρεσίες (που έδρασαν ανενόχλητα επί ελληνικού εδάφους) : DEİK και DTİK β)για τα καλοπροαίρετα τοπικά μέσα ενημέρωσης που φρόντισαν να μας τονίσουν ότι 10.000 άτομα παρακολούθησαν τις εργασίες του «αγροτοφεστιβάλ»  και γ)για τους υπόλοιπους (φιλε)Έλληνες που με επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Αρριανών πληροφορήθηκαν γι α τις  παράπλευερες κοινωνικές και παραϊατρικού χαρακτήρα εκδηλώσεις  με τη συνοδεία σχετικού φωτογραφικού υλικού.

Πρέπει να σταθούμε και σε μία ενδιαφέρουσα σημειολογική επισήμανση αναφορικά με την αμφίεση/εμφάνιση του ιδιώτη συμπολίτη μας κ. Ιμπραήμ Σερήφ ,ο οποίος τον τελευταίο καιρό και κατά περίσταση κυκλοφορεί μετά  ή άνευ της «ιερατικής αμφίεσής» του στέλνοντας το μήνυμα για τον μελλοντικό ρόλο που -ίσως-κληθεί να αναλάβει.

Η παρουσία του κ. Ιλχάν Αχμέτ,Βουλευτή ΚΙΝΑΛ Ν. Ροδόπης, μπορεί να ερμηνευθεί πολλαπλώς και κατά το δοκούν, χωρίς όμως να αμφισβητήσει κανείς το έμπρακτο ενδιαφέρον του γι ατον αγροτικό κόσμο της Ροδόπης κάτι που αποδεικνύει και το μέχρι σήεμρα κοινοβουλευτικό του έργο.

Η απουσία άλλων επωνύμων πολιτικών από το χώρο της μειονότητας, οι οποίοι ήταν και περιστασιακοί συνδαιτημόνες του κ.Λεβέντ Σαδίκ  πρέπει να αξιολογηθεί καταλλήλως. Το ίδιο ισχύει άλλωστε και για την απουσία τοπικών θεσμικών παραγόντων (λχ από το ΕΒΕΡ) που θα μπορούσαν με την παρουσία τους  να υπενθυμίσουν ποιος είναι κατ’αρχήν οεπίσημος και νόμιμος φορέας εκπροσώπησης όσων ασχολούνται με τις αγροτικές δραστηριότητες στο Ν. Ροδόπης.

Η απουσία των κατ’εξοχήν αρμοδίων υπηρεσιών αρμοδίων για την ανάσχεση της τουρκικής προπαγάνδας  (ΕΥΠ, ΥΠΥ) θεωρείται δεδομένη και φαίνεται ότι εν καιρώ θα περιορισθεί στην «εθιμοτυπική» λειτουργία τους, δημιουργώντας ένα τεράστιο κενό ασφαλείας στην περιοχή και ενισχύοντας το αίσθημα ανασφάλειας στον τοπικό πληθυσμό.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι ατον γράφοντα, πως η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί μέρος ενός οργανωμένου σχεδίου   που εν συντομία ορίζεται ως «υβριδικός ελληνοτουρκικός πόλεμος» και εκτός των συμβατικών στρατιωτικών μέσων γίνεται χρήση μεθόδων παραπληροφόρησης, κυβερνοπολέμου, υποδαύλισης εθνοτικών εντάσεων και κυρίως  αποπειράται να προετοιμάσει ψυχολογικά τον πληθυσμό για τις «επερχόμενες νίκες στο πεδίο των μαχών». (χαρακτηριστική η απόπειρα να πεισθούμε ότι η τουρκουποκινούμενη εκδήλωση συγκέντρωσε 10.000 θεατές)

Η συγκεκριμένη εκδήλωση εντάσσεται στην λογική που προσπαθεί να επιβάλλει δια της προπαγάνδας η Τουρκία περί δήθεν « Οικονομικής εξαθλίωσης της μειονότητας και μειωμένων κρατικών επενδύσεων στην περιοχή της Ελληνικής Θράκης» προβάλλοντας ως σωτήρες  τη «νέα επιχειρηματική γενιά της μειονότητας» πλήρως επιδοτούμενης από την «μητέρα πατρίδα» Τουρκία.

Η Ελληνική Πολιτεία οφείλει να αντιδράσει σε κάθε απόπειρα επικοινωνιακής εκστρατείας συκοφάντησης της Χώρας από  εξωχώριους μηχανισμούς και να αναδείξει το όραμα και τον αναπτυξιακό προσανατολισμό της κυβέρνησης για τους Έλληνες της Θράκης!

 

 

Αρθρογράφος