“Σύμπραξη Τουρκοφρόνων” στην Άγκυρα: Συντήρηση δυνάμεων ή νέο μειονοτικό παραϊερατείο;

6 Ιανουαρίου 202205:00

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Τον Φεβρουάριο του 2019 επιχειρώντας μια διεισδυτική ανάλυση στους κύκλους της τουρκικής παρεμβατικότητας στα Βαλκάνια είχαμε αναφέρει ότι ” εκφράζονται οι φόβοι ότι ο αφετηριακός χώρος για την νέα «βαλκανική επέλαση» της Τουρκίας είναι η περιοχή της Θράκης και για αυτό έχει ορισθεί ως υπεύθυνο ς ο Abdullah Eren, γιος του Halit Eren οποίος συγκαταλέγεται στους πλέον στενούς συνεργάτες του τουρκου προεδρου στην κατεύθυνση της τουρκο-ισλαμικής διείσδυσης στα Βαλκάνια και όχι μόνον. Ο Abdullah, έχει αναλάβει τη θέση του Προέδρου της YTB (Διεύθυνση Απόδημων Τούρκων και Συγγενών Κοινοτήτων), η οποία είναι καίρια για την υλοποίηση της εξωτερικής πολιτικής της Άγκυρας καθόσον, αρμοδιότητά της είναι και η έγκριση μυστικών κονδυλίων για όλες τις τουρκογενείς μειονότητες σε Βαλκάνια και Ασία.”

Οι ομόκεντροι κύκλοι της τουρκικής παρεμβατικότητας στα Βαλκάνια

Τον Φεβρουάριο του 2020 στο πλαίσιο της 27ης Γενικής Συνέλευσης του “Συλλόγου Αλληλεγγύης των Τούρκων της Δυτικής Θράκης (BTTDD)” η Θράκη είχε έρθει αντιμέτωπη με την διαφαινόμενη στρατηγική που θ’ακολουθούσε η Τουρκία σε βάρος της Χώρας μας. Μπορεί να έμεινε στην συλλογική μνήμη του ατόπημα του παρορμητικού Δημάρχου Ιάσμου κ. Οντέρ Μουμίν ο οποίος προσπάθησε, διατηρώντας την αυτοδιοικητική του αυτοτέλεια, ν’αρθρώσει έναν εθνικ(ιστι)κό λόγο αλλά στο Komotinipress είχαμε τονίσει ότι “Εξίσου ενδιαφέρουσα είναι και η μετέπειτα πορεία προς την Άγκυρα του κ Ριντβάν Αμέτ, Δημάρχου Αρριανών ο οποίος και πραγματοποίησε επαφές με μέλη της κυβέρνησης για ζητήματα του δήμου του…” όπου και συναντήθηκε με τον Ρ.Τ. Ερντογάν.

«Τουρκικό Βιλαέτι» η Ελληνική Θράκη για το ΒTTD

Τον κρίσιμο Αύγουστο του 2020 ήταν ξεκάθαρο ότι η η Διεύθυνση Απόδημων Τούρκων και Συγγενικών Κοινοτήτων(YTB) συμμετείχε σε ένα εκτεταμένο δίκτυο τουρκικών ΨΕΠ (ψυχολογικές επιχειρήσεις) από την στιγμή που ο προβεβλημένος πρόεδρος της Διεύθυνσης Απόδημων Τούρκων και Συγγενών Κοινοτήτων (YTB), Αμπντουλάχ Ερέν σε ανύποπτο χρόνο με ανάρτησή του στο facebook κινήθηκε στο ίδιο πλαίσιο καταγγέλοντας το “κλείσιμο του σχολείου στο πατρικό του χωριό, την Ραγάδα” συμμετέχοντας έτσι στην κινητοποίηση τουρκοφρόνων πυρήνων στην Θράκη.

Αναπάντητες οι τουρκικές ΨΕΠ/Psy/blackopps στην Ελληνική Θράκη …

Τον Απρίλιο του 2021 είχαμε αναφερθεί διεξοδικά στους μηχανισμούς της τουρκικής προπαγάνδας που στο πλαίσιο των ε/τ σχέσεων εκείνης της περιόδους, “ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Γενικός Διευθυντής της Τουρκικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (TRT) Πρόεδρος της Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης Ασίας-Ειρηνικού (ABU) , Ιμπραχίμ Ερέν, πριν από μερικές ώρες προανήγγειλε την προβολή ταινίας για τον Σαδήκ Αχμέτ με περιεχόμενο που θα προωθεί το μήνυμα της “τουρκικής μειονότητας στην Δυτική Θράκη” και θα προβάλλει τις “καταπιεστικές πολιτικές της Ελλάδας””.

Από την ΕΡΤ στο TRT

Τον Ιούνιο του 2021 είχαμε αναφερθεί διεξοδικά σε μία επιθετική δράση “τουρκικής ήπιας ισχύος” φορέας υλοποίησης της οποίας ήταν η η Διεύθυνση Απόδημων Τούρκων και Συγγενικών Κοινοτήτων(YTB) (με διευθυντή τον Αμπντουλαχίμ Ερέν) που επενδύει στην τουρκική διασπορά προκειμένου να στρατολογήσει νέα στελέχη αλλά και να εφαρμόσει πολιτικές αφομοίωσης σε άλλους πληθυσμούς απευθυνόμενη δε όχι μόνον στους αποδήμους Τούρκους ή τα μέλη τουρκογενών μειονοτήτων (αρχικά σε 35 χώρες) αλλά και “συγγενικές κοινότητες” με κοινό στοιχείο την μουσουλμανική θρησκεία.

Μία επιθετική δράση “τουρκικής ήπιας ισχύος” – Εξετάσεις για υποτροφίες από την ΥΤΒ στην Κομοτηνή

Να υπενθυμίσουμε στους αναγνώστες μας ότι τον Ιούλιο του 2021 αναφερόμενοι στα σχέδια του Ιμπραήμ Σερήφ και τις σχέσεις του πολιτικού ισλάμ της περιοχής με ένα άλλο επιφανές στέλεχος της μειονότητας, τον κ. Ιμάμ Τζανέρ, τονίσαμε ότι “Ως προς το φιλανθρωπικό έργο του Αχμέτ Μετέ, δεν αποκλείεται να γίνεται αναφορά στα “πακέτα βοήθειας” που στέλνει κατά καιρούς η Διεύθυνση Αποδήμων Τούρκων και Συγγενών Κοινοτήτων της Τουρκίας στον “τουρκικό μειονοτικό λαό στα χωριά του Γιακά” καθώς όπως λέει και ο Αμπντουλάχ Ερέν , διευθυντής της προαναφερθείσης υπηρεσίας, “Οι πραγματικοί ιδιοκτήτες της δυτικής Θράκης είμαστε εμείς οι Τούρκοι”

Yalanci Mufti 2 – Τί θέλει ο Σερήφ στον Ίασμο;

Και φθάνουμε αισίως στο 2022, όπου παρατηρείται μία συνένωση όλων των προαναφερθέντων με αφορμή την έκδοση ενός βιβλίου-λευκώματος το οποίο θα παρουσιασθεί στην Άγκυρα, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Εθνικής Βιβλιοθήκης του τουρκικου Προεδρικού Συγκροτήματος στις 7 Ιανουαρίου 2022, στις 19:30, στα 75α γενέθλια του Αχμέτ Σαδήκ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα προβληθεί στους καλεσμένους και το βίντεο που ετοιμάστηκε για τη ζωή και τον αγώνα του Σαντίκ Αχμέτ. Η ΥΤΒ, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μέσα απο αυτό το βιβλίο και την ταινία για την ζωή του Αχμέτ Σαδήκ, που αποτελείται από άρθρα ακαδημαϊκών και ειδικών,” εφιστά την προσοχή στους Τούρκους της Δυτικής Θράκης και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ υπάρχουν ενότητες για τη ζωή, τον αγώνα και την κληρονομιά της αγωγής του Σαδήκ Αχμέτ. Στο τελευταίο μέρος του βιβλίου περιλαμβάνονται συνεντεύξεις με εξέχουσες προσωπικότητες που έχουν αναμνήσεις από τον Σαδήκ Αχμέτ.”

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν αιρετοί απο την Θράκη, επώνυμοι προσκεκλημένοι, μαθητική χορωδία ενώ θα παρευρεθούν τα μέλη της οικογένειας Αχμέτ Σαδήκ.

Ποιός προετοιμάζει “πολλαπλό χτύπημα” στην καρδιά της Ελληνικής Θράκης;

Θα παρουσιασθεί , επίσης, και σειρά γραμματοσήμων που τυπώθηκαν με αφορμή την περίσταση. Επίσης, προβλέπεται η παρουσία του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Μεχμέτ Νούρι Ερσόι και του εκδότη του βιβλίου Nilüfer Erdem.

Μία άλλη ενδιαφέρουσα πλευρά της εκδήλωσης αυτής , είναι η στάση των Ελλήνων Αιρετών που προτίθενται να συμμετάσχουν στην εκδήλωση αυτή όπως ο Δήμαρχος Αρριανών που βρίσκεται ήδη στην Τουρκία, συμμετέχει σε διάφορες συναντήσεις και επιστρέφοντας στον τόπο του εγκλήματος του 2020 φωτογραφίζεται με τον Πρόεδρο της ΟΤΔΘ/BTTD με σημαίες της “ανεξάρτητης δυτικής Θράκης”, πορτραίτα του σφαγέα των Ελλήνων Κεμάλ Ατατούρκ και του Σαδήκ Αχμέτ.

 

Εκ των ανωτέρω ευλόγως μπορούν να διατυπωθούν τα ακόλουθα ερωτήματα:

1. Είχαν εγκαίρως ενημερωθεί οι υπό αναδιάρθρωση υπηρεσίες της Κοινότητας των Πληροφοριών για την προαναφερθείσα εκδήλωση ώστε να ενημερωθούν τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και ο ΥΠΕΞ;
2. Ποιά η στάση της ΠΕΔ ΑΜΘ στον βαθμό που επαναληφθεί κάποιο ατόπημα όπως αυτό της Προύσσας;
3.Ποιόν εξυπηρετεί αυτό το παραλήρημα εθνικισμού σε βάρος της Ελλάδας και ποιές οι ενδεχόμενες επιπτώσεις στην κοινωνία της Θράκης;
4. Βρισκόμαστε άραγε σε μία αναδιευθέτηση των κύκλων επιρροής στην Θράκη στο πλαίσιο των αναμενομένων ενδομειονοτικών συγκρούσεων και θα έχει αυτό επιπτώσεις στην διαμόρφωση των νέων πολιτικών ισορροπιών;
5. Πώς θα αντιμετωπισθούν στο μέλλον ανάλογες δράσεις της ΥΤΒ επί ελληνικού εδάφους;
6. Επίκειται η ανασύνθεση του τοπικού μειονοτικού παραϊερατείου;

Φιλέλληνες, φιλότουρκοι και”τάγματα ειρήνης” ….

Σε εφαρμογή το τρίτο στάδιο δημιουργίας “Γκρίζων Ζωνών” (και) στην Θράκη

Αρθρογράφος